ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΟΞΥΖΕΝΕ?

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου γνωστό Οξυζενέ που χημικά παριστάνεται ως H2O2 και είναι ένα από τα πιο κοινά οικιακά απολυμαντικά στον κόσμο.

Γνωρίζατε ότι το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι η μόνη μικροβιοκτόνος ουσία που αποτελείται μόνο από νερό και οξυγόνο?.
Οι άνθρωποι συνήθως χρησιμοποιούν υπεροξείδιο του υδρογόνου για την απολύμανση σε μικρά κοψίματα και ως λευκαντικό για ευαίσθητα ρούχα, ωστόσο υπάρχει πολύ περισσότερο σε αυτό το μικρό μπουκάλι από οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε συνειδητοποιήσει.

Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε πολλούς λόγους για τους οποίους θα πρέπει να έχετε το υπεροξείδιο του υδρογόνου στο σπίτι σας.
1. Απολυμάνετε μικρές πληγές
Υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ένα φυσικό αντι-σηπτικό, ως εκ τούτου ένα από τα πιο κοινές χρήσεις του είναι να καθαρίσει τις πληγές για την πρόληψη της λοίμωξης.
2. Ξεβάφει τα μαλλιά σας

Επειδή είναι πιο ήπιο από ό, τι η οικιακή χλωρίνη, το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι επίσης καλύτερο για τη λεύκανση των μαλλιών.
4. λεύκανση δοντιών
Ανακατέψτε τη σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για να κάνετε μια σπιτική οδοντόκρεμα όταν χρησιμοποιείται καθημερινά, που επίσης θα αφαιρέσουν τους λεκέδες από τα δόντια.
5. Αντισηπτικό ξεπλύνετε το στόμα
Χρησιμοποιήστε ένα καπάκι γεμάτο υπεροξείδιο του υδρογόνου οταν ξεπλένετε το στόμα για να βοηθήσει να λευκαίνουν τα δόντια και να σκοτώσει τα μικρόβια που προκαλούν την κακή αναπνοή.
6. Απολύμανση Οδοντόβουρτσες
Απολυμάνετε τις οδοντόβουρτσες σε υπεροξείδιο του υδρογόνου για να σκοτώσει τα βακτήρια σταφυλόκοκκου και άλλα μικρόβια κοινά με το περιβάλλον μπάνιο.
7. Λευκαίνει τα νύχια σας
Ενυδατώστε τις άκρες των δακτύλων και τα δάχτυλα των ποδιών σε υπεροξείδιο του υδρογόνου για να λευκαίνουν τα φυσικά νύχια σας.
8. καθαρίζει την ακμή
Χρησιμοποιήστε το υπεροξείδιο του υδρογόνου στο πρόσωπο για ξέβγαλμα για να σκοτώσει τα βακτήρια που προκαλούν την ακμή και να βοηθήσει να καθαρίσει την επιδερμίδα σας.
9. Βοηθάει και θεραπεύει όταν Βράζει
Ρίχνουμε το μισό από ένα μπουκάλι (περίπου 8 ουγγιές) του υπεροξειδίου του υδρογόνου σε ζεστό νερό του μπάνιου και απολαύστε τη θεραπεία όταν βράζει.
Ανακατέψτε ίσα υπεροξείδιο του υδρογόνου και ζεστό νερό βουτήξτε στο υγρό το ένα πόδι ,θα ενυδατωθεί και θα μαλακώσει φυσικά τις φτέρνες και τους κάλους
11. Αφαιρέστε από το αυτί το κερί
Βάλτε μερικές σταγόνες υπεροξειδίου του υδρογόνου στα αυτιά, περιμένετε ένα λεπτό ή δύο, στη συνέχεια, ακολουθήστε με μια-δυο σταγόνες ελαιόλαδο. Περιμένετε ένα λεπτό, στη συνέχεια , αδειάστε το υγρό από τα αυτιά για να αφαιρέσετε το κερί απο το αυτί.

12. Πρόληψη»Αυτί του κολυμβητή
Αναμείξτε ίσα μέρη υπεροξειδίου του υδρογόνου και το ξύδι σε ένα μικρό μπουκάλι σταγονόμετρο. Βάλτε μερικές σταγόνες σε κάθε αυτί μετά το κολύμπι για την πρόληψη της λοίμωξης.
13. Λοιμώξεις αυτιού
Βάλτε 6-8 σταγόνα υπεροξειδίου του υδρογόνου σε κάθε αυτί για να ανακουφίσει τα συμπτώματα και να βοηθήσει να ξεκαθαρίσει μια μόλυνση στο αυτί.
14. Σκοτωνει Υπο-δερματικά παράσιτα
Εφαρμόστε το υπεροξείδιο του υδρογόνου στο δέρμα που επηρεάζεται με ακάρεα ή άλλα παράσιτα να τα σκοτώσει με φυσικό τρόπο.
15. θεραπεία του ποδιού με μύκητα
Συνδυάζονται ίσα μέρη υπεροξειδίου του υδρογόνου και νερού σε ένα σκουρόχρωμο μπουκάλι ψεκασμού (η έκθεση σε φως εξασθενεί του υπεροξείδιο του υδρογόνου) και εφαρμόζεται στο δέρμα στο πόδι που έχει τον μύκητα κάθε βράδυ για να σταματήσει την ανάπτυξη των μυκήτων.

Κουζίνα Μπάνιο
16. Καθαρίστε τις επιφάνειες πλακιδίων
Ψεκάστε το υπεροξείδιο του υδρογόνου απευθείας πάνω στό πλακάκι για να απομακρύνουν τη βρωμιά και τους λεκέδες.
17. Λευκαίνει τους Αρμόστοκος
Αναμίξετε υπεροξείδιο του υδρογόνου με λευκό αλεύρι για να δημιουργήσετε μια παχιά πάστα. Εφαρμογή στους αρμούς και καλύψτε με το πλαστικό περικάλυμμα στη διάρκεια της νύχτας. Την επόμενη μέρα, απλά ξεπλύνετε με νερό για λευκότερους αρμούς

18. Καθαρίστε λεκάνες τουαλέτας
Ρίξτε περίπου μισό φλιτζάνι του υπεροξειδίου του υδρογόνου σε λεκάνες τουαλέτας και αφήστε το να μουλιάσει για τουλάχιστον 30 λεπτά για να καθαρίσετε και να αφαιρέσετε λεκέδες.
19. Αφαιρέστε μπανιέρα Scum
Ψεκάστε το υπεροξείδιο του υδρογόνου σε σαπωνοαφρό,στη βρωμιά και τους λεκέδες στην μπανιέρα. Αφήστε το να καθίσει για τουλάχιστον 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε να χαλαρώσει βρωμιά και να κάνει πιο εύκολο τον καθαρισμό.
20. Μούχλα Έλεγχος 
Ψεκάστε το υπεροξείδιο του υδρογόνου σε περιοχές όπου υπάρχουν για να σταματήσει την ανάπτυξη των μυκήτων και αφαιρέστε τον αποχρωματισμό μούχλας και το ωίδιο.
21. Καθαρίστε τις γυάλινες επιφάνειες
Ψεκάστε το υπεροξείδιο του υδρογόνου σε βρώμικους καθρέπτες και άλλα γυάλινες επιφάνειες για να χαλαρώσει η βρωμιά και η λέρα. Σκουπίστε με ένα καθαρό πανί που δεν αφήνει χνούδι.
22. Απολύμανση Πάγκοι
Ψεκάστε το υπεροξείδιο του υδρογόνου σε κουζίνα και μπάνιο countertops για να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται.
23. Απολυμάνετε τα Σφουγγάρια
Μουλιάστε τα βρώμικα κουρέλια και σφουγγάρια καθαρισμού σε υπεροξείδιο του υδρογόνου και αφήστε τα να μουλιάσουν για 15 – 30 λεπτά για την απολύμανση.
24. Απολύμανση Κοπή τμημάτων
Ψεκάστε το υπεροξείδιο του υδρογόνου στους δίσκους κοπής για να σκοτωθουν τα μικρόβια και τα βακτήρια από το ωμό κρέας και άλλα τρόφιμα που μπορεί να έχουν εμποτιστεί μέσα στην επιφάνεια του πίνακα.
25. Πλύνετε Φρούτα-Λαχανικά
Ψεκάστε τα φρούτα και τα λαχανικά με υπεροξείδιο του υδρογόνου και αφήστε τα να μουλιάσουν για ένα λεπτό ή δύο πριν από το ξέπλυμα με καθαρό νερό για να αφαιρέσετε τη βρωμιά, κερί, και άλλους ρύπους.
26. Καθαρίστε το ψυγείο σας
Ψεκάστε το υπεροξείδιο του υδρογόνου γύρω από το εσωτερικό του ψυγείου σας και αφήστε το να μουλιάσει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια σκουπίστε με ένα καθαρό πανί για να αφαιρέσετε τα τρόφιμα και να απολυμανθεί.
Γύρω από το σπίτι
27. Λεύκανση ρούχων
Σχετικά με περίπου ένα φλιτζάνι του υπεροξειδίου του υδρογόνου στο νερό πλύσης σας και μουλιάστε τα υφάσματα για 15 – 30 λεπτά για την αναζωογόνηση κιτρινισματος στα λευκά.
28. Κατάργηση οργανικών υπολειμμάτων
Ανακατέψτε τα δύο μέρη υπεροξειδίου του υδρογόνου με ένα μέρος απορρυπαντικού πιάτων και εφαρμόζονται σε οργανικούς λεκέδες (καφές, κρασί, αίμα, ιδρώτα, κλπ) για την άρση τους.
Θυμηθείτε, το υπεροξείδιο του υδρογόνου θα ασπρίσει τα πιο σκούρα υφάσματα. Χρησιμοποιήστε αυτήν την τεχνική με σύνεση!
29. Μουχλιασμένα Υφάσματα
Αναμίξτε υπεροξείδιο του υδρογόνου με λευκό ξύδι και μουλιάστε τα μουχλιασμένα υφάσματα για την απομάκρυνση των ανεπιθύμητων οσμών.
30. Καθαρίστε Χαλιά & Μοκέτες
Ψεκάστε το υπεροξείδιο του υδρογόνου σε ανοιχτόχρωμα χαλιά και κιλίμια για να αφαιρέσετε λεκέδες από λάσπη, τρόφιμα, κλπ απλά να θυμάστε ότι το υπεροξείδιο του υδρογόνου θα ασπρίσει μερικά υφάσματα. Μπορεί αν θέλετε να δοκιμάσετε αυτή την τεχνική σε μια δυσδιάκριτη περιοχή πρώτα.

31. Ανανέωση αξιοποιήσιμες Τσάντες
Ψεκάστε το υπεροξείδιο του υδρογόνου μέσα σε επαναχρησιμοποιούμενες πάνινες τσάντες για τα ψώνια σας για να τις καθαρίσετε, έτσι απολυμαίνονται εύκολα, και αφαιρούνται οι οσμές των τροφίμων.
32. Απολύμανση δοχείων φαγητού
Ψεκάστε το υπεροξείδιο του υδρογόνου σε lunchboxes, ψυγεία, ψυγείο και τσάντες. Αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε μακριά για να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται.
33. Καθαρίστε Αφυγραντήρες
Προσθέστε μια ουγκια του υπεροξειδίου του υδρογόνου σε ένα γαλόνι του νερού και αφήστε το να τρέξει το διάλυμα μέσα στους υγραντήρες για την απολύμανση και αφαιρέστε τυχόν μούχλα που μπορεί να μεγαλώνει μέσα.
34. Βελτίωση της φύτρωσης σπερμάτων
Ενυδατώστε τους σπόρους σε υπεροξείδιο του υδρογόνου για να αφαιρέσετε απο τα σπόρια των μυκήτων και να αυξήσει το ποσοστό βλάστησης.
Θυμηθείτε να είσαστε πάντα προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε το υπεροξείδιο του υδρογόνου – ειδικά σε υψηλότερες συγκεντρώσεις – όπως το υγρό και οι ατμοί μπορεί να κάψουν το δέρμα και τους πνεύμονες.
Επίσης, να είστε πολύ προσεκτικοί να μην καταπιείτε το υπεροξείδιο του υδρογόνου, όταν το χρησιμοποιείτε στο στόμα.
Η κατανάλωση και κατάποση του Η2Ο2 μπορεί να είναι σοβαρά επιζήμια για την υγεία σας, προκαλώντας ζάλη, ναυτία, έμετος, και (σε αρκετά μεγάλες ποσότητες), ακόμη και θάνατο.
Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι μόνο για εξωτερική χρήση!

πηγη :http://organichealth.co/
μετάφραση :ΑnnaSilky</div>

διαβασε ακομα στο bioathens
ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΞΥΖΕΝΕ?
ΟΞΥΖΕΝΕ..Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ ΜΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

Related posts: