ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΥΨΗΛΑ ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Τι προκαλεί υψηλά τριγλυκερίδια;

Ποια τρόφιμα θα μειώσουν τις τιμές τους;

Τριγλυκερίδια   είναι μια πολύ συνηθισμένη χημική μορφή του λίπους και βρίσκονται σε φυτικές τροφές, τροφές ζώων, και στο σώμα μας. “Τριγλυκερίδια   είναι ένας όρος που αναφέρεται στην ανάδειξη αυτής της μορφής του μορφή λίπους στο αίμα μας. Μια πιο τεχνικός όρος για τα υψηλά τριγλυκερίδια είναι υπερτριγλυκεριδαιμία.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές αιτίες των υψηλών τριγλυκεριδίων, αλλά μόνο η δίαιτα δεν φαίνεται να είναι ένας από αυτούς. Ο λόγος είναι απλός:το σώμα  μας εξαρτάται από το φαγητό για να κρατήσει τα τριγλυκερίδια στο αίμα μας σε ένα υγιές επίπεδο. Μετά από ένα γεύμα, πάνω από το 90% των Τεχνικές Ομάδες στο αίμα μας αναμένεται να προέλθουν από τα τρόφιμα. Ωστόσο, όταν δεν  ασκούμαστε η οι  κακές διατροφικές συνήθειες για  να αναπτύξουν τα προβλήματα υγείας στην πορεία,   σε συνδυασμό με δίαιτα χαμηλής ποιότητας  είναι αρκετά για να κάνουν τα επίπεδα στο αίμα μας TG υπερβολικα. Η παχυσαρκία, η αντίσταση στην ινσουλίνη, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ,ο  ανεπαρκώς ελεγχόμενος διαβήτης τύπου 2, hypothyroid νόσος, νεφρική νόσο και όλα θέτουν σε κίνδυνο  τα υψηλα τριγλυκεριδία, ιδιαίτερα όταν συνοδεύεται από μια δίαιτα χαμηλής ποιότητας. Άλλοι παράγοντες που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο  , περιλαμβάνουν τη χρήση φαρμάκων, η ανεπαρκής σωματική άσκηση, και μια αυξανόμενη λίστα των γενετικών προβλημάτων που εμποδίζουν το μεταβολισμό μας από την αποτελεσματική διαχείριση

Σε συνδυασμό με τις αλλαγές του τρόπου ζωής που αντιμετωπίζουν ορισμένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα υγείας που περιγράφονται ανωτέρω,οι  διατροφικές αλλαγές μπορούν να μειώσουν τα υψηλά τριγλυκερίδια έως και κατά 20%. Αυτές οι διαιτητικές αλλαγές περιλαμβάνουν:

* Μείωση των θερμίδων
* Μείωση του συνολικού λίπους
* Μείωση του κορεσμένου λίπους  και η αντικατάσταση ορισμένων κορεσμένων λιπών με μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη
* Αύξηση των ωμέγα-3 λιπαρά οξέα πρόσληψη έως 4 γραμμάρια ημερησίως
* Μειωμένη πρόσληψη αλκοόλ
* Δίαιτα απώλειας βάρους,

Αν και δεν υπάρχει μεγάλη επιστημονική έρευνα που συνδέει μεμονωμένα τρόφιμα με την υψηλή μείωση των τριγλυκεριδίων, οι διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές        ειναι φυτικά λίπη και όχι  ζωικά λίπη,  αντικαταστήσετε τα κορεσμένα λίπη με ακόρεστα λιπαρά. Αυτό σημαίνει λιγότερο κόκκινο κρέας, λιγότερο σκούρο κρέας κοτόπουλου και γαλοπούλας, λιγότερο βούτυρο και κρέμα γάλακτος,   ξηροί καρποί, σπόροι, και το ελαιόλαδο. Για να διατηρήσετε  τα λιπαρών σε υγιή επίπεδα, ωστόσο, θα πρέπει   να τρωτε   μέτριες ποσότητες των υγιεινών    φυτικών λιπών. Όσον αφορά τα ωμέγα-3 λιπαρά, θα πρέπει να επικεντρωθεί σε συγκεκριμένα τρόφιμα.  στα ψάρια όπως ο σολομός (4 γραμμάρια ανά 8 ουγγιές σε ψημένα ψάρια), γάβροςος   (1,25 γραμμάρια ανά 8 ουγγιές), flaxseeds (3,5 γραμμάρια ανά 2 κουταλιές της σούπας),  καρύδια (2,25 γραμμάρια ανά τρίμηνο κύπελλο)