ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΠΙΝΟΥΜΕ COCA-COLA

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί πίνεις Coca-Cola (ή οποιοδήποτε άλλο Cola) με χαρά; Είναι επειδή δρα σαν ένα φάρμακο, ακόμη και αν η κοκαΐνη δεν έχει χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή του ποτού αυτού για περισσότερο από 100 χρόνια.

 

10 λεπτά μετά την κατανάλωση της Coca-Cola (0,25)

Έχετε μόλις καταναλώσει 10 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.

20 λεπτά μετά την κατανάλωση της Coca-Cola (0,25)

Η ποσότητα του σακχάρου στο αίμα αυξάνεται ξαφνικά και προκαλεί έκρηξη ινσουλίνης. Το συκώτι μας αντιδρά στρέφοντας to σάκχαρο στο αίμα σε λίπος (αυτή τη στιγμή το συκώτι είναι πολύ απασχολημένος).

40 λεπτά μετά την κατανάλωση της Coca-Cola (0,25)

Η καφεΐνη που καταναλώνεται μέσω της Coca-Cola  έχει απορροφηθεί εντελώς. Η ένταση στο μάτι   αυξάνεται, αυξάνει την πίεση του αίματος, και ως αποτέλεσμα το συκώτι αντλεί ακόμη περισσότερο σακχάρου στο αίμα. Οι υποδοχείς αδενοσίνης (που βρίσκεται στον εγκέφαλο)  έχουν αποκλειστεί και δεν αισθάνεστε ζαλάδα.

45 λεπτά μετά την κατανάλωση της Coca-Cola (0,25)

Το σώμα αυξάνει την παραγωγή της ντοπαμίνης, η οποία διεγείρει τη χαρά στο κέντρο του εγκέφαλου. Η ηρωίνη έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

 

1 ώρα μετά την κατανάλωση της Coca-Cola (0,25)

Το Φωσφορικό οξύ αντιδρά με το ασβέστιο, το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος στο παχύ έντερο, προκαλώντας πρόσθετη έκρηξη στο μεταβολισμό. Μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και τεχνητών γλυκαντικών περιπλέκουν αυτή την κατάσταση ακόμη περισσότερο και επίσης θα  αυξήσει την απελευθέρωση του ασβεστίου στα ούρα.

Περισσότερο από μια ώρα μετά την κατανάλωση της Coca-Cola (0,25)

Η Διουρητική δράση της καφεΐνης επηρεάζουν το σώμα μας (αυξημένη ανάγκη της ούρησης). Σε αυτή τη φάση το ασβεστίο,το μαγνησίο και του ψευδαργύρου τα ποσοστά, τα οποία προορίζονται για τα οστά και το σώμα μας, καθώς και ηλεκτρολύτες Natrium, απελευθερώνονται από το σώμα.

2 ώρες μετά την κατανάλωση της Coca-Cola (0,25)

Το χάος στο σώμα μας ηρεμεί και να αρχίσετε να αισθάνεστε την έλλειψη ζάχαρης. Σε αυτό το στιγμές που είναι εύκολα ερεθισμένος και αναστατωμένος. Μέχρι τώρα έχει κυκλοφορήσει όλο το νερό από την Coca-Cola. Αλλά αυτό το νερό έχει προηγουμένως συνδεθεί με τις πιο σημαντικές ουσίες στο σώμα μας που  είναι αναγκαία για τα δόντια, τα οστά και τα νεύρα μας. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο αυτή τη στιγμή το σώμα σας δεν έχει τα απαραίτητα μέταλλα για τη φυσιολογική λειτουργία.

Λίγες ώρες μετά την κατανάλωση της Coca-Cola (0,25)

Η νέα συνήθεια που έχετε δημιουργήσει κάνει τον οργανισμός  σας να αισθάνεται την έλλειψη της καφεΐνης και την ανάγκη για μια άλλη δόση της Coca-Cola.

πηγη

healthyfoodhouse.com

διαβασε ακομα στο bioathens
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΠΙΝΟΥΜΕ COCA-COLA
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΠΙΝΕΙΣ COCA-COLA
ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΙΔΟΥ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Related posts: