ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΚΑΘΩΣ ΓΕΡΝΑΜΕ?

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

 

Τι συμβαίνει στο σώμα μας, καθώς γερνάμε;
Είμαστε όλοι εξοικειωμένοι με τα αποκαλυπτικά σημάδια της ηλικίας: τρίξιμο των αρθρώσεων, επιδείνωση της όρασης, επιβράδυνση του μεταβολισμού και δυσκίνητη μνήμη για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Αλλά ενώ μπορούμε να περιμένουμε το σώμα μας να γερνά  φυσιολογικά με το πέρασμα του χρόνου,  πότε θα πρέπει να συμβαίνουν αυτά τα σημάδια;

Και πώς μπορείτε να μειώσετε ή να επιβραδύνει τα συμπτώματα της γήρανσης;

ΑΡΘΡΏΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΆΤΗ: ΑΝ ΕΊΣΤΕ 30 ΈΩΣ 50
Τι είναι φυσιολογικό: Περιστασιακός πόνος στον  αυχένα ή στην πλάτη κατά την αφύπνιση?  ακαμψία μετά από την οδήγηση για πάνω από δύο ώρες? Κάποια πόνος στα πόδια μετά από περπάτημα για 30 λεπτά έως μία ώρα?

Χρειάζεται να μετα κινηθούμε  μετά από μια ώρα  όταν καθόμαστε  πάνω σε μια σκληρή καρέκλα.geramata

Έντονος πόνος σε μία ή σε  περισσότερες αρθρώσεις μετά τα ψώνια? Δυσκολία ή δυσφορία  σε ένα χαμηλό αυτοκίνητο ή από ένα κάθισμα?

«Έχοντας κάθε ένα από αυτά τα συμπτώματα είναι ένα σημάδι  στις αρθρώσεις ή στην πλάτη  τα άτομα που υποφέρουν  από τα πρώτα σημάδια της εκφυλιστικής αλλαγής», λέει ο Τιμ Αλαρντάις της Βρετανικής Οστεοπαθητική Association. «Αυτό μπορεί να γίνει μέσω τραυματισμού ή ο καθιστικός τρόπος ζωής.

Κακή στάση του σώματος είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει.»

Η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο οστεοαρθρίτιδας έως και 15 φορές, λέει Αρθρίτιδα Έρευνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Γυρίστε τον χρόνο  πίσω: Ελέγξτε τη στάση σας, αν ξοδεύετε πολύ χρόνο σε μια συγκεκριμένη εργασία, όπως να είσαι  σκυμμένος πάνω από ένα φορητό υπολογιστή.

Όποια και αν είναι η άσκηση σας, να αγοράσετε  ορθοπεδικά παπούτσια, λέει ο φυσιοθεραπευτής Sammy Margo. Αυτό θα βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση του στρες στις αρθρώσεις σας.

Υπερβολικές  επαναλαμβανόμενες κινήσεις, όπως το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων, μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς και σε μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων των αρθρώσεων. Προστατέψτε τα γόνατά σας με την ενίσχυση στην musclesin το εμπρός μέρος των μηρών σας.

ΑΡΘΡΏΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΆΤΗ: ΑΝ ΕΊΣΤΕ 50 ΈΩΣ 70

Τι είναι φυσιολογικό: Άλγη και πόνοι κατά την αλλαγή στα  σεντόνια σας? Ενόχληση ή περιορισμό στο λαιμό ενώ ελέγχετε σκυφτοί σε ένα αυτοκίνητο? Πόνο στην πλάτη όταν κάθεται για μεγάλο χρονικό διάστημα? Δυσκαμψία ή πόνο στα πόδια ή στην πλάτη όταν περπατάτε μεταξύ 30 λεπτών και μιας ώρας .

Τι δεν είναι: Πόνος στις αρθρώσεις που σας ξυπνάει τη νύχτα?  Αποφυγή σε χαμηλές καρέκλες και τους καναπέδες οφείλεται στο γόνατο, το ισχίο ή τον πόνο στην πλάτη? Έντονη σφίξιμο ή πίσω πόνο μετά το περπάτημα.

Από το 50 και μετά, οι μύες, οι σύνδεσμοι και οι τένοντες δεν είναι τόσο ισχυροί και η φθορά πραγματικά αρχίζει , λέει ο Αλαρντάις.

Ωστόσο, προσθέτει, αυτό δεν θα πρέπει κανονικά να κάνουν την καθημερινή ζωή πιο δύσκολη, οπότε αν γυμναζεστε,, οι αρθρώσεις σας δεν θα έχουν πρόωρη γήρανση.

Πάρτε τα χρόνια πίσω:  θα βοηθήσει να διευκολύνει τις καθημερινές κινήσεις όπως το περπάτημα .Δοκιμάστε γιόγκα αρχαρίων ή tai chi. «Υπάρχει επίσης ενδείξεις ότι τα ωμέγα-3, 6 και 9 μπορεί να έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και βοηθούν τον κοινό πόνο», λέει.

ΑΡΘΡΏΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΆΤΗ: ΑΝ ΕΊΣΤΕ 70 +

Τι είναι φυσιολογικό: ο πόνος στο γόνατο,  κατεβαίνοντας τις σκάλες? Χρειάζεται ξεκούραση μετά από 20 λεπτά με τα πόδια? Προτιμώντας όρθιες καρέκλες και καναπέδες? Χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας για να σηκωθείτε από την καρέκλα.

Τι δεν είναι: Δύσπνοια, ενώ τα πόδια  μεταφέρουν  τσάντες σε μικρή απόσταση? Δεν είναι σε θέση να σηκωθεί από την καρέκλα χωρίς βοήθεια. Η φθορά στα γόνατα, τα οποία φέρουν το μεγαλύτερο μέρος του βάρους του σώματος, είναι κοινό σε αυτή την ηλικία και είναι η αιτία του πόνου, όταν τα πόδια πάνω και κάτω  στις σκάλες ή μεταφέρουν τα πράγματα, λέει ο Αλαρντάις.

Λέει ότι κάθε δύσπνοια σε μικρή απόσταση θα πρέπει να διερευνηθεί όσο θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι της καρδιαγγειακής νόσου.

Πάρτε τα χρόνια πίσω: Αν έχετε πρόβλημα να σηκωθείτε από την καρέκλα χωρίς βοήθεια, το πόδι ασκήσεις ενδυνάμωσης είναι ζωτικής σημασίας να διατηρηθεί ένα ανεξάρτητο τρόπο ζωής, λέει ο Αλαρντάις.

«Δεδομένου ότι γερνάτε, την όρεξή σας μειώνεται και το σώμα αφυδατώνεται πιο εύκολα, να πίνετε άφθονο νερό για να κρατήσει μέχρι την πρόσληψη σας ως τρόφιμα  που παρέχουν την ενέργεια.»

ΜΝΉΜΗ: ΑΝ ΕΊΣΤΕ 30 ΈΩΣ 50

Τι είναι φυσιολογικό: Ξεχνώντας τα ονόματα των ανθρώπων? κλειδιά, το τηλέφωνο ή το πορτοφόλι.

Τι δεν είναι: Έχεις  ξεχάσει  γνωστά μέρη (να βρείτε το αυτοκίνητό σας στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων)? Δυσκολία στην αναγνώριση προσώπων, τα χρώματα, τα σχήματα και τα λόγια?

Προβλήματα μνήμης είναι μέρος της γήρανσης του πληθυσμού, έτσι ώστε να μην πρέπει να ανησυχούν από αφηρημάδα καθώς γερνάτε, λέει ο Dr Catriona Morrison, ένας εμπειρογνώμονας μνήμης στο πανεπιστήμιο του Leeds.

Πιο σοβαρά προβλήματα μνήμης σε αυτή την ηλικία είναι σπάνια, αλλά θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι της άνοιας. «Σε αυτή την ηλικία, είναι πιθανό να είναι μια γενετική μορφή άνοιας,» λέει ο Morrison.

Πάρτε τα χρόνια πίσω:  λέει ο Morrison. «Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να αναλάβουν δραστηριότητες που διεγείρουν τον εγκέφαλο. τα περισσότερα νέα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι  το καλύτερο, ακόμα κι αν είναι ακριβώς ένα νέο εστιατόριο.Οι  Νευρώνες κάνουν νέες συνδέσεις όταν κάνουμε κάτι νέο.»

ΜΝΉΜΗ: ΑΝ ΕΊΣΤΕ 50 ΈΩΣ 70

Τι είναι φυσιολογικό: Ξεχνώντας να κρατάτε τα ραντεβού? Πηγαίνει σε ένα άλλο δωμάτιο και να είναι σε θέση να θυμηθείτε γιατί είσαι εκεί

Τι δεν είναι: Ζητώντας για ένα φλιτζάνι τσάι, όταν έχετε  ένα? Δεν γνωρίζει ποιος είναι μέλη της οικογένειας αλλά και τις αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας  ζωντανά? Αφήνοντας τα υπάρχοντά σε περίεργα μέρη.

«Άμεση μνήμη μας βραχυπρόθεσμα αποσπάται εύκολα», λέει ο νευρολόγος Δρ Oliver Cockerell. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλοι μας μερικές φορές δεν μπορούμε  να θυμηθούμε  γιατί μπήκαμε σε ένα δωμάτιο.»

Πιο βαθιά προβλήματα θα μπορούσαν να είναι ένα σημάδι της άνοιας, η οποία είναι πιο συχνή μετά από 65.

Πάρτε τα χρόνια πίσω: Η άσκηση βοηθά στη διατήρηση της μνήμης και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας. Αμερικανική έρευνα διαπίστωσε  οτι το περπάτημα για 40 λεπτά αρκετές φορές την εβδομάδα αυξάνει τον ιππόκαμπο, μια περιοχή του εγκεφάλου που καθιστά τις αναμνήσεις.

ΜΝΉΜΗ: ΑΝ ΕΊΣΤΕ 70 +

Τι είναι φυσιολογικό: συχνά επεισόδια των αφηρημάδα.

Τι δεν είναι: Περισσότερα παραδείγματα σύγχυση συμπεριφορά? Δεν είναι σε θέση να θυμηθεί πώς να κάνει ένα φλιτζάνι τσάι? Αφήνοντας τη σόμπα. «Προβλήματα μνήμης δεν είναι κατηγορηματικά διαφορετικά οταν μεγαλώνει? Είναι περισσότερο ένα θέμα βαθμού,» λέει ο Morrison.

Το ποσοστό της άνοιας είναι το πέντε τοις εκατό άνω των 65 ετών. Μέχρι την ηλικία των 80, το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 20 τοις εκατό.

Πάρτε τα χρόνια πίσω: Κρατήστε το μυαλό ενεργό, για παράδειγμα, με τη συνομιλία και σταυρόλεξα. Αν έχετε διαβήτη τύπου 2, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προσπαθήσουμε να την ελέγχουν. Χρόνια αυξημένης καταστρέφει τα κύτταρα του εγκεφάλου του σακχάρου στο αίμα.

Γυμναστική ΑΝ ΕΊΣΤΕ 30 ΈΩΣ 50

Τι είναι φυσιολογικό:  ελαφρώς κομμένη την ανάσα μετά το περπάτημα μέχρι τρεις πτήσεις της σκάλας.

Τι δεν είναι: Ο αγώνας για την αναπνοή μετά από τρεις πτήσεις της σκάλας ή να χρειάζεται να σταματήσετε για να ολοκληρωθεί? Πονοκεφάλους ή ζαλάδες. Από τη μέση ηλικία, ο καρδιακός μυς συρρικνώνεται κατά μέσο όρο 0,3 γραμμάρια ανά έτος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση και την αύξηση της δύσπνοιας.

Fitness είναι σημαντικό για την υγεία της καρδιάς.Η  Αδράνεια είναι υπεύθυνος για περισσότερες από μία στις πέντε περιπτώσεις της στεφανιαίας νόσου.

Πάρτε τα χρόνια πίσω: Το Ίδρυμα Καρδιάς συνιστά τουλάχιστον 30 λεπτά μέτριας έντασης δραστηριότητας τις περισσότερες ημέρες. Η δραστηριότητα θα πρέπει να είναι συνεχής για τουλάχιστον 10 λεπτά.

FITNESS: ΑΝ ΕΊΣΤΕ 50 ΈΩΣ 70

Τι είναι φυσιολογικό: Ελαφρά δύσπνοια μετά από το περπάτημα μέχρι δύο πτήσεις της σκάλας, χωρίς διακοπή? Να είναι σε θέση να ισορροπήσει για 15 δευτερόλεπτα και στα δύο πόδια με τα μάτια σας κλειστά.

Τι δεν είναι: Ζάλη μετά από άσκηση ή όταν στέκονται όρθιοι. «Ζάλη μπορεί να υποδεικνύει την καρδιά και η κυκλοφορία σας δεν εχει προσαρμογή με το βάρος ,» λέει ο Δρ Tom Crisp στο Bupa Υγεία και Ευεξία. «Εάν οι αρτηρίες μειώθηκαν ο οργανισμός χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αντιδράσουν.»

Πάρτε τα χρόνια πίσω: Δοκιμάστε το ζωηρό περπάτημα, κηπουρική ή τα σκαλοπάτια. Σηκωθείτε από το να κάθεστε κάθε 30 λεπτά.

FITNESS: ΑΝ ΕΊΣΤΕ 70 +geros

Τι είναι φυσιολογικό: Ελαφρά δύσπνοια μετά από το περπάτημα μέχρι μια πτήση των σκαλοπατιών? Είναι σε θέση να σταθεί στα δύο πόδια με τα μάτια κλειστά για 10 έως 15 δευτερόλεπτα.

Τι δεν είναι: Αν δεν μπορείτε να διαχειριστείτε αυτά , να ζητούν συμβουλές, Crisp, λέει.

Πάρτε το χρόνο πίσω: Η σωματική δραστηριότητα είναι εξίσου ζωτικής σημασίας για την δεκαετία του ’70 σας, όπως στη δεκαετία του ’30 σας, καθώς αυτό σημαίνει ότι θα διατηρήσει την ζωντάνια σας.

ΑΚΟΉ

Από την ηλικία των 55, η ηλικιακή απώλεια της ακοής είναι φυσιολογική. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν να προσπαθούμε  να ακούμε καθημερινά τους ήχους σε θορυβώδη μέρη και σε  νεότερους ανθρώπους λέγοντάς σας τους την ένταση του ήχου στην τηλεόραση είναι πάρα πολύ δυνατά.

ΌΡΑΣΗ

Από την ηλικία των 45 ετών, είναι κοινό να μην είσαι σε θέση να διαβάσετε μικρά γράμματα. Ανεξάρτητα από την ηλικία σας,οι  αλλαγές, όπως θολό όραμα, ξαφνική σύγχυση ή να δει ευθείες γραμμές, όπως κινούμενα απαιτούν ιατρική φροντίδα. Το κάπνισμα επιταχύνει τα περισσότερα προβλήματα στα μάτια.

πηγη

www.bodyandsoul.com.au/

Related posts:

test