ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ????

25 πράγματα που συμβαίνουν μέσα στο σώμα σας όταν καπνίζετε

Επιδράσεις του καπνίσματος στο σώμα

 το κάπνισμα είναι συνήθως μια λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα. ΑΛΛΑ ξέρατε Ότι ΓΙΑ ΝΑ νικήσετε ΑΥΤΗ ΤΗΝ πλήξη πλησιάζετε   ΣΤΟΝ Θανάτου. Πώς;

Εδώ είναι τι συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία σας και τελικά προκαλεί τον καρκίνο, από τη στιγμή που θα το ανάψει για όταν εκπνέετε.

Η πρώτη σας ρουφηξιά

1. Είτε θέλετε να ανάψετε τσιγάρο σας χρησιμοποιώντας ένα σπίρτο ή έναν αναπτήρα, η πρώτη τζούρα είναι η πιο επιζήμια . Ο καπνός που εκπέμπεται αποτελούν ένα ισχυρό κοκτέιλ που μπορεί να μένει μέσα στων βλεννογόνων στη μύτη σας και να το καταστρέψει

2. Η θερμότητα από το τσιγάρο επηρεάζει το δέρμα στο πρόσωπό σας και το πιο σημαντικό γύρω από τη μύτη και το στόμα σας. Η θερμότητα προκαλεί τα χείλη σας να σκουραίνουν, οδηγεί σε ρυτίδες και την εμφάνιση των κηλίδων. Ένας άλλος λόγος για τον χρωματισμό ενός καπνιστή στα χείλη είναι το γεγονός ότι η πίσσα στο τσιγάρο τείνει να προσκολληθεί στα χείλη

3. ΓΙΑ ΝΑ  αναφέρουμε το  συνεχή πιπίλισμα οταν  κάποιος πρέπει ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ  ακόμα  τζούρα οδηγεί επίσης, Σ ε αυτή την επιλογή  η εμφάνιση των λεπτών γραμμών γύρω από τα χείλη – κάτι που δεν συμβαίνει σε μη-καπνιστές.tsigaro-epiptoseis

 

Τι κάνει ο καπνός στο εσωτερικό του στόματός σας:

4. Όταν ο καπνός είναι μέσα στο στόμα σας, η πίσσα αρχίζει να κολλάει στο σμάλτο των δοντιών σας, αποχρωματισμό τους.

5. Η θερμότητα από τον καπνό και καταστρέφει τα κύτταρα μέσα και γύρω από το στόμα σας, και σε ορισμένες περιπτώσεις οδηγούν σε αλλαγές στο DNA τους – προκαλώντας μεταλλάξεις . Στο εσωτερικό του στόματος η πίσσα και οι άλλες χημικές ουσίες επηρεάζουν όλα τα τμήματα της στοματικής κοιλότητας σας.

6. Οι χημικές ουσίες που περιέχονται σε ένα τσιγάρο είναι πολυάριθμες και αποτελούν ένα μια επένδυση στη γλώσσα, στον ουρανίσκο και στο εσωτερικό στα μάγουλα σας. Νεκρώνει η γεύση σας, δραστηροποιούνται οι σιελογόνοι αδένες σας και τελικά να τους μπλοκάρει, με αποτέλεσμα την έλλειψη του σάλιου στο στόμα σας. Αυτός είναι επίσης ένας από τους λόγους που οι καπνιστές χρειάζονται ένα ποτήρι νερό μετά από ένα τσιγάρο.

7. Η πίσσα και τις χημικές ουσίες, επίσης,   οδηγεί σε μια κατάσταση που ονομάζεται «ουρανίσκος του καπνιστή», όπου η στέγη του στόματός παίρνει ένα υπόλευκο υπόλειμμα με μικρές κόκκινες κηλίδες που προεξέχουν από αυτό. Αυτές οι προεξοχές είναι στην πραγματικότητα το άνοιγμα των αγωγών των αδένων παρόντες στον ουρανίσκο.

8. Το κάπνισμα σκοτώνει τα καλά βακτήρια μέσα στο στόμα σας , δίνοντας έτσι την κακή αναπνοή και μια κατάσταση που ονομάζεται προφορική τσίχλα.

9. Οδηγεί επίσης στην ασθένεια των ούλων , αποχρωματισμού ούλα σας – μετατρέποντάς τα  μαύρα, οδηγεί σε κοιλότητες και προκαλούν τον καρκίνο του στόματος. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή η θερμότητα σε συνδυασμό με τις χημικές ουσίες του  καπνού τείνουν να βλάψουν τα κύτταρα που οδηγούν σε μεταλλάξεις και την αλλαγή στο DNA τους.

10. Το κάπνισμα επηρεάζει επίσης  στο οσφρητικό σύστημα σας (της μύτης) με αποτέλεσμα μια ενδεχόμενη απώλεια στην ικανότητά σας να μυρίζετεkapnisma -grafiko

 

Όταν ο καπνός εισέρχεται στο λαιμό σας:

11. Μόλις αρχίσετε να εισπνέτε  τον καπνό, πλήττει πρώτα το πίσω μέρος του στόματός  ή την αρχή του λαιμού ,, αυτό το μέρος που είναι γεμάτο με τα αιμοφόρα αγγεία π. Επίσης, επηρεάζει τα κύτταρα του βλεννογόνου  σε αυτό το μέρος του λαιμού σας, τελικά την απόσβεση τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε λοιμώξεις, υπερβολική ξηρότητα και ερεθισμό. Ένα από τα πιο συνηθισμένα παράπονα έχει ένας καπνιστής είναι ότι αισθάνονται μια φαγούρα  μια αίσθηση στο πίσω μέρος του στόματός τους. Αυτό οφείλεται στον ερεθισμό και  την ξηρότητα της περιοχής αυτής.

12. Μόλις ο καπνός κινείται χαμηλότερα κάτω από το λαιμό προκαλεί ερεθισμό και σε κάποιους ανθρώπους την  ανάγκη να βήξει. Σύμφωνα με τους ειδικούς η φορμαλδεΰδη και  η ακρολείνη που είναι σε αφθονία στα τσιγάρα είναι κύριοι λόγοι για τους καπνιστές έχουν  ερεθισμό στου λαιμού εμπειρία.

13. Εκτός από το ότι ο καπνός του τσιγάρου προκαλεί επίσης αλλαγές στη φωνή . Συνήθως είναι μια βραχνάδα της φωνής, είναι κυρίως λόγω της επίδρασης των χημικών ουσιών  που έχουν στις φωνητικές χορδές.

14. Το κάπνισμα μπορεί επίσης να προκαλέσει καρκίνο του φάρυγγα. Αυτό συμβαίνει επειδή το συνεχή ερεθισμός του βλεννογόνου του λαιμού σε συνδυασμό με τη διάβρωση και την  βλάβη των κυττάρων που ευθυγραμμίζουν το λαιμό οδηγεί σε μια αλλαγή στον τρόπο που τα κύτταρα σχηματίζουν και αναζωογονούν.

 

Όταν μπαίνει  στην τραχεία σας ή  στον σωλήνα του αέρα:

15. Τραχεία είναι ο σωλήνας που οδηγεί στους πνεύμονές σας. Είναι επενδεδυμένα με μικροσκοπικά μαλλιά  (που ονομάζεται βλεφαρίδες) και βοηθούν να διώξουν έξω οποιοδήποτε ξένο αντικείμενο. Αυτές οι βλεφαρίδες αν καταστραφεί από τον καπνό των τσιγάρων έχουν την τάση να λειτουργούν λιγότερο βέλτιστα. Οδηγεί επίσης στην φαγούρα στην τραχεία και οδηγεί σε αυτό που ονομάζεται βήχα του καπνιστή.

16. Το κάπνισμα μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ερεθισμό του λάρυγγα και λαρυγγίτιδα (λοίμωξη του λάρυγγα)

 

Επίσης, επηρεάζει τον οισοφάγο σας:

17. Το κάπνισμα επηρεάζει  τον σωλήνα διατροφής σας, καθώς και. Τα χημικά και η θερμότητα από τον καπνό τείνουν να επηρεάζουν τον  οισοφαγικός σφιγκτήρας μυς σας. Αυτός ο μυς  είναι υπεύθυνος για την τήρηση του περιεχομένου και των οξέων στο στομάχι σας από την αύξηση αντίγραφα  της ασφαλείας στο λαιμό σας. Η εξασθένηση αυτής του μυ είναι ένας από τους κύριους λόγους για γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση), η οξύτητα, έλκη και άλλες παθήσεις του στομάχου.

Όταν μπαίνει βρόγχων και των κυψελίδων σας:

18. Αυτή όπου ο καπνός του τσιγάρου κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά, ότι είναι αργά προοδευτικά και θανατηφόρα. Ο καπνός του τσιγάρου με επιθέσεις στον μηχανισμό καθαρισμού του αναπνευστικού συστήματος, που θα διέπεται από τις βλεφαρίδες και τους βλεννογόνους. Η βλεφαρίδες μετακινούν  των  βλεννογόνων που έχει παγιδευτεί σαν ξένο αντικείμενο, όπως η σκόνη, βακτηρίδια κλπ και  τα πετάει έξω από το σώμα. Σε έναν καπνιστή αυτές οι βλεφαρίδες τείνουν να παραλύσουν  και τελικά  να πεθαίνουν. Το κάπνισμα προκαλεί επίσης μια αύξηση του ποσού της βλέννας που παράγεται, και δεδομένου ότι οι βλεφαρίδες δεν μπορούν ποιά για περισσότερη λειτουργία και να ρίξουν  έξω από  τους βλεννογόνους, ένα άτομο αναπτύσσει το βήχα του καπνιστή.

19. Εκτός από το ότι τα κύτταρα κατά μήκος στα βραγχιόλια θα υποστούν φθορά και έχουν την τάση να πολλαπλασιάζονται ανώμαλα. Αυτά τα κύτταρα προκαλούν την σκλήρυνση της εξωτερικής επιφάνειας και οδηγεί σε μικρότερη ικανότητα ανταλλαγής αερίων με τα μικροσκοπικά θυλάκια αέρα (που ονομάζονται κυψελίδες)  που  είναι παρόντες γύρω τους. Τελικά αυτοί οι θύλακες του  αέρα θα  σκάσουν  και θα οδηγήσει σε αυτό που είναι γνωστό ως το εμφύσημα. Ένας κοινός όρος  σε μακροχρόνιους καπνιστές.

20. Το κάπνισμα οδηγεί επίσης σε μια συγκέντρωση της πίσσας μέσα στα βρογχιόλια. Αυτό σε συνδυασμό με την πάχυνση των τοιχωμάτων του οδηγεί σε δύσπνοια, συριγμό, κόπωση και σε ορισμένες περιπτώσεις, ζάλη.

21. Ο καπνός του τσιγάρου περιέχει επίσης μονοξείδιο του άνθρακα. Αυτό είναι ένα δυνητικά θανατηφόρο αέριο, δεδομένου ότι συνδέεται με το αίμα (σίδηρος) μέρος του αίματος και δεν του επιτρέπει να μεταφέρει οξυγόνο σε άλλα όργανα. Από αυτό το αέριο μπορεί να σας σκοτώσει. Στον καπνό του τσιγάρου το  μονοξείδιο του άνθρακα οδηγεί σε έλλειψη οξυγόνου στο σώμα, το οποίο επηρεάζει τελικά όλα τα όργανα σας. Θέτει όχι μόνο τερατογένεση που οδηγεί σε καρκίνο  και ξεκινά επίσης τη διαδικασία της ενδεχόμενης αποσύνθεσης των οργάνων  – ξεκινώντας από το στόμα, τον εγκέφαλο, τα νεφρά, το συκώτι, το πεπτικό σύστημα και το αίμα.-kapnisma

 

Όταν εκπνέετε:

22. Όταν εκπνέετε η όλη διαδικασία επαναλαμβάνεται και όλα τα χημικά, καπνό, πίσσα κ.λπ. κατατίθεται μαζί  στούς αεραγωγών σας  και διπλασιάζεται.

23. Εκτός από το σύνολο των ζημιών που προκαλεί στο σώμα σας, το κάπνισμα οδηγεί επίσης σε διάφορα άλλα προβλήματα, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα πού οφείλεται στο σχηματισμό πλάκας, η συστολή των αιμοφόρων αγγείων που οδηγεί σε αγγειακές διαταραχές.

24. Το κάπνισμα προκαλεί επίσης απώλεια της οστικής πυκνότητας οδηγεί σε συνθήκες όπως η οστεοαρθρίτιδα,την απώλεια των δοντιών.

25. Επηρεάζει επίσης το δέρμα με τη μείωση των επιπτώσεων των αντιοξειδωτικών στο σώμα σας με την απελευθέρωση των ελεύθερων ριζών, που καταστρέφουν το κολλαγόνο κάτω από το δέρμα σας και προκαλεί ρυτίδες,χρωματίζει τα δάχτυλα και τα νύχια σας.

πηγη

http :/ / health.india.com /

Related posts: