ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΤΡΩΣ FAST-FOUD?

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

 

Τι παθαίνει το σώμα όταν τρέφετε με fast-food

Ο παραγωγός ταινιών Morgan Spurlock έγινε γνωστός στο αμερικανικό κοινό σαν αποτέλεσμα της ταινίας ντοκυμαντέρ που γύρισε το 2003 με τίτλο “Super Size Me”, στην οποία κατέγραψε την υγεία του καθώς κατά τη διάρκεια ενός μηνός έτρωγε φαγητό μόνο από γνωστή αλυσίδα γρήγορης εστίασης.

Ο Morgan Spurlock στην ουσία διεξήγαγε ένα αντιεπιστημονικό πείραμα χρησιμοποιώντας τον εαυτό του σαν πειραματόζωο. Έτρωγε μόνο από fast food για τριάντα μέρες, τρία γεύματα την ημέρα. Έτρωγε πάντα το γεύμα με το μεγαλύτερο μέγεθος, το super size. Και έπρεπε στο τέλος των τριάντα ημερών να έχει δοκιμάσει όλα φαγητά που υπήρχαν στο μενού τουλάχιστον μία φορά.

healthy-food-VS-Junk-Food-Πριν ξεκινήσει το πείραμα, εξετάστηκε από τρεις γιατρούς, έναν γενικό γιατρό, έναν καρδιολόγο και έναν γαστρεντερολόγο, οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι η γενική του υγεία ήταν εξαιρετική. Τον παρακολουθούσαν επίσης κατά τη διάρκεια των τριάντα αυτών ημερών για να εξασφαλίσουν ότι δεν θέτει την υγεία του σε μη αναστρέψιμες βλάβες.

Την 1η μέρα ζύγιζε 84,1 κιλά.

Την 5η μέρα πήγε στα 88 κιλά.

Την 9η μέρα άρχισε να νοιώθει καταθλιπτική διάθεση.

Την 12η μέρα πήγε στα 92 κιλά.

Την 14η μέρα ένοιωθε έντονη κούραση και ήταν αισθητά λιγότερο ενεργητικός στο σεξ – όπως η ίδια η σύντροφος του εμφαντικά επεσήμανε.

Την 18η μέρα η χοληστερίνη του πήγε 225 (από 165 που ήταν), τα κιλά του ήταν 91,6 και οι τρανσαμινάσες του – δηλαδή οι δείκτες καλής λειτουργίας του συκωτιού του – αυξήθηκαν αισθητά. Η SGOT πήγε 130 από 21 και η SGPT πήγε 290 από 21. Επίσης άρχισε να νοιώθει εξάρτηση από το φαγητό. Η σταθερή καταθλιπτική του διάθεση ανέβαινε 100% από τη στιγμή που άρχιζε να τρώει.

Την 21η μέρα είχε ένα επεισόδιο όπου ξύπνησε απότομα με αναπνευστική δυσφορία, αίσθημα παλμών και πόνο στον θώρακα. Το καρδιογράφημα του ήταν φυσιολογικό. Το ουρικό του οξύ έδειξε αυξημένο.
Τις υπόλοιπες μέρες το ανέβασμα της σκάλας προς το σπίτι του κατέληξε να είναι ένα φοβερά επίπονο έργο.

Την 30η μέρα κατέληξε να ζυγίζει 95 κιλά και το λίπος σώματος του είχε ανέβει στο 18% από 11% που ήταν αρχικά. Οι τρανσαμινάσες ανέβηκαν ακόμα περισσότερο (η ταινία δεν αναφέρει πόσο), είχε σταθερά καταθλιπτική διάθεση, ένοιωθε εξαντλημένος την περισσότερες ώρες και η σεξουαλική του ζωή ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτη. Είχε φλεγμονή και σκλήρυνση συκωτιού και η πιθανότητα να προσβληθεί από στεφανιαία καρδιακή νόσο είχε διπλασιαστεί.

fast-foudΑμέσως μετά άρχισε δίαιτα αποτοξίνωσης.

Χρειάστηκε 8 εβδομάδες μετά την έναρξη της δίαιτας αποτοξίνωσης για να επανέλθουν η χοληστερίνη και οι λειτουργίες του συκωτιού του στο φυσιολογικό.
Χρειάστηκαν 5 μήνες για να κατέβει το βάρος του στα 86,2 κιλά και άλλοι 9 μήνες για να κατέβει στα 84,1 κιλά, από όπου είχε αρχίσει.

Ένα θέλω να επισημάνω περισσότερο από όλα: Tα κοινά φάρμακα, σαν χημικές φαρμακευτικές ουσίες έχουν την δυνατότητα κατά τη διάρκεια μιας κοινής φαρμακευτικής αγωγής να προκαλέσουν τοξίνωση στον οργανισμό και να αναγκάσουν το συκώτι να υπερλειτουργεί για να αποτοξινώσει τον οργανισμό. Όμως πόσες περιπτώσεις έχετε ακούσει από μια φαρμακευτική αγωγή να εξαντλείται τόσο πολύ το συκώτι που να καταλήγει να παρουσιάζει φλεγμονή και σκλήρυνση.

Μήπως δικαιολογούμαστε να συμπεράνουμε ότι η τοξικότητα των fast food γευμάτων τα οποία κατανάλωνε ο Morgan Spurlock ήταν μεγαλύτερη από τις κοινές φαρμακευτικές αγωγές;

Απίστευτες αλήθειες που δεν ξέρατε για τα fast food

Διαβάστε 5 παράξενες συνέπειες που μπορεί να έχει το fast food στον εγκέφαλό σας…

Το fast food, καθιστά πιο δύσκολο να εκτιμήσουμε την τέχνη και τη μουσική, αποκαλύπτει μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Τορόντο.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ακόμη και το να βλέπουμε τα λογότυπα εστιατορίων fast-food –και όχι κατ’ ανάγκη να τρώμε- μπορεί να προκαλέσει ανυπομονησία και να καταστήσει πιο δύσκολο το να απολαμβάνουμε ευχάριστες εμπειρίες, όπως το να ακούμε όπερα ή να κοιτάζουμε έναν πίνακα ζωγραφικής.
Πώς εξηγείται αυτό; Το γρήγορο και πρόχειρο φαγητό, μας φέρνει στο νου την ταχύτητα και τη στιγμιαία ικανοποίηση, τα οποία μας δημιουργούν ανησυχία. Tο τι μπορεί να κάνει το fast food στο σώμα σας, το γνωρίζετε.
Δείτε όμως τι μπορεί να προκαλέσει και στο μυαλό σας…
Να μειώσει τον τραπεζικό σας λογαριασμό!
Και μόνο το να πλησιάσετε ένα μαγαζί fast food, μπορεί να επηρεάσει την οικονομική σας σκέψη. Σε μια άλλη μελέτη από τους ίδιους ερευνητές στο Τορόντο, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα δώρο μετρητά την επόμενη μέρα και ένα ελαφρώς μεγαλύτερο, την επόμενη εβδομάδα. Όσοι βρέθηκαν στο δίλημμα, ενώ βρίσκονταν δίπλα σε ένα εστιατόριο fast-food, είχαν 40% περισσότερες πιθανότητες να επιλέξουν το μικρότερο, αλλά πιο άμεσο δώρο, από όσους ρωτήθηκαν κοντά σε ένα εστιατόριο με πλήρεις υπηρεσίες. Τέσσερα παρόμοια πειράματα συνδέουν τα fast-food με την ανυπομονησία για οικονομικές αποφάσεις. …
Να σας κάνει να πεινάτε περισσότερο
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τόσες πολλές αλυσίδες fast-food χρησιμοποιούν τα ίδια χρώματα στα λογότυπά τους; Το μάρκετινγκ δεν είναι τυχαίο. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο συνδυασμός του κόκκινου και του κίτρινου βοηθά στην αύξηση του μεταβολισμού, αυξάνοντας την πείνα.
DietΝα σας μελαγχολήσει!
Καναδοί ερευνητές βρήκαν ότι τα πειραματόζωα που ακολούθησαν μια δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, αισθάνονταν περισσότερο ανήσυχα μετά από 6 εβδομάδες από άλλα που ακολουθούσαν μια δίαιτα με λίγα λιπαρά. Αυτό συμβαίνει γιατί η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λίπος, στην πραγματικότητα αλλάζει τη χημική δραστηριότητα του εγκεφάλου προκαλώντας συμπτώματα στέρησης και κατάθλιψης, όταν σταματά η κατανάλωσή τους, σύμφωνα με τη μελέτη. …
Να δημιουργήσει κούραση και στέρηση
Μια μελέτη του Scripps Research Institute, βρήκε ότι καταναλώνοντας τροφές, πλούσιες σε λιπαρά και ζάχαρη -όπως εκείνα που περιλαμβάνονται στα εστιατόρια fast food- σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να μας οδηγήσει σε ψυχαναγκαστική υπερφαγία, συνήθεια που είναι παρόμοια με την τοξικομανία. Σε μια άλλη πρόσφατη μελέτη στο Connecticut College, σε πειραματόζωα που κατανάλωναν μπισκότα, βρέθηκε ακόμη μεγαλύτερη ενεργοποίηση στα κέντρα ευχαρίστησης, από ό,τι σε εκείνα που λάμβαναν φάρμακα.

Τα σχόλια και τα συμπεράσματα δικά σας.

Πηγή: ego.gr

Πηγή: http://www.astrology.gr/epikairotita/O-KOSMOS-MILAEI-GIA/item/56758-apisteytes-alitheies-poy-den-xerate-gia-ta-fast-food#ixzz34JI1OS9s

Related posts: