ΤΟ ΑΓΡΙΟΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΟΣΤΕΟΑΘΡΙΤΙΔΑ

Το ενδιαφέρον προς το τριαντάφυλλο   ξεκίνησε το 1980 από έναν Δανό αγρότη με το όνομα Erik Hansen. Ήταν ένας πάσχων με οστεοαρθρίτιδα που ήταν υπό φαρμακευτική αγωγή. Δυστυχώς, δεν υπήρχε μεγάλη βελτίωση με τη συμβατική ιατρική

Μια μέρα, ένας φίλος του του προσέφερε μια μαρμελάδα από ντόπια τριαντάφυλλα Προς έκπληξή του, είδε μια αξιοσημείωτη διαφορά στα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας του. Έτσι, μάζεψε τους σπόρους και την σκόνη τους, βοηθώντας τους άλλους σε τέτοιο βαθμό, ώστε οι επιστολές τους , πολλοί επιστήμονες να ξεκινήσουν μια συστηματική μελέτη για τα τριαντάφυλλα (γοφούς.)
Χρήσεις και έρευνα
BBC news ανέφερε («θεραπεία» Rose hip-για την αρθρίτιδα) την ικανότητα της αυξήθηκαν τα ισχία να προσφέρει ανακούφιση σε κάποια 400.000 που έπασχαν από οστεοαρθρίτιδα στο Ηνωμένο Βασίλειο. (18 Ιουνίου 2007, 11:20 GMT 12:20 UK) «Καρποί αγριοτριανταφυλλιάς θα μπορούσαν να προσφέρουν ένα φθηνό και αποτελεσματικό τρόπο για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας   η έρευνα από τη Γερμανία και τη Δανία to πρότεινε. «Αυτή ήταν η αναφορά στο συμπλήρωμα κάτω από το όνομα Litozin.
Το 2001, Rossnagel και Willich Humbolt στο πανεπιστήμιο κλινική στο Βερολίνο, ήταν πιθανώς οι πρώτοι που δημοσίευσαν την αξία των εναλλακτικών μέσων και ιδιαίτερα της αγριοτριανταφυλλιάς. Εκεί, εργαστηριακά πειράματα που προσκόμισαν αποδεικτικά στοιχεία οτι το τριαντάφυλλο στο ισχίου μπορεί να εμποδίσει το οξειδωτικό στρες. Επιπλέον, οι ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα έχουν καταδείξει μείωση των φλεγμονωδών δεικτών και λιγότερα συμπτώματα. Δεδομένα από μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη στοιχεία δείχνουν πολύ σημαντική βελτίωση στον πόνο και περισσότερη ευελιξία.
Το 2004 μια μελέτη που διεξήχθη με σπόρους( ισχίου) αυξήθηκε από Rosa Canina, στο Ινστιτούτο της κλινικής έρευνας του Kolding στη Δανία. Μια διπλή τυφλή τυχαιοποιημένη μελέτη με σπόρους σε σκόνη και το εικονικό φάρμακο σε 112 πάσχοντες από οστεοαρθρίτιδα για τρεις μήνες σε διάρκεια. Συνολικά, τα ακόλουθα αξιολογήθηκαν: πόνος στις αρθρώσεις, την ευελιξία και την ευημερία (όπως στη διάθεση, τον ύπνο και την ενέργεια). Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι ασθενείς που ήταν κάτω από την εναλλακτική θεραπεία ανταποκρίθηκαν σε ποσοστό 66% έναντι 36% εκείνων με το εικονικό φάρμακο. Δεν υπήρχαν σημαντικές παρενέργειες σε καμία από τις ομάδες, γεγονός που δείχνει όχι μόνο την αποτελεσματικότητα αλλά και την ασφάλεια των σπόρων του τριαντάφυλλου στα ισχία.
Ένα χρόνο αργότερα, το Τμήμα Βιοχημείας του νομού νοσοκομείο Gentoffe (Κοπεγχάγη) διεξήγαγαν μια τυχαιοποιημένη διπλή τυφλή κλινική μελέτη με εικονικό φάρμακο και σκόνη σπόρων του δέρματος και του Rosa Canina. Ο στόχος ήταν να εξεταστεί η μείωση του πόνου σε πάσχοντες από οστεοαρθρίτιδα (γόνατο ή ισχίο).

Η μελέτη χρειάστηκε έξι μήνες για να ολοκληρωθεί. Δυσκαμψία, dyskenisia και συνολική βαρύτητα της νόσου εκτιμήθηκε με WOMAC (Western Ontario και McMaster πανεπιστήμια) ερωτηματολόγιο. Εν συντομία, δεν υπήρχε καλύτερη βαθμολογία σε εκείνους που πήραν το εναλλακτικό τρόπο επανόρθωσης, βελτίωση των συμπτωμάτων, καθώς και ελάχιστη χρήση του φαρμάκου διάσωσης.
Chrubasic κ.ά. συνέλεξε στοιχεία από διάφορες μελέτες τονίζοντας την αποτελεσματικότητα των σπόρων τριαντάφυλλο ισχίου της Rosa Canina στην οστεοαρθρίτιδα.
Deliorman et al από το Γκάζι Πανεπιστήμιο στην Τουρκία, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Εθνοφαρμακολογίας μια μελέτη η οποία παρουσιάζει την αντιφλεγμονώδη δράση και αναλγητικής δράσης του αργού εκχύλισμα και κλάσματα από φρούτα Rosa canina L.. Οι συγγραφείς πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρχει κάποιου είδους συνέργεια σε διάφορα δραστικά συστατικά που δόθηκε ανωτέρω, τα αποτελέσματά τους.
Μια metananalysis των τυχαιοποιημένων ελεγχόμενων δοκιμών, δόθηκε στη δημοσιότητα το 2008 από τον Christensen et. al από το νοσοκομείο Dredersberg στη Δανία. Το αντικείμενο της παρούσας μελέτης ήταν να διερευνήσει, μέχρι ποιο βαθμό, η σκόνη από τριαντάφυλλο (για τους γοφούς) της Rosa Canina μπορεί να μειώσει τον πόνο σε ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα. Το έργο αυτό μέχρι τώρα έχει αποδειχθεί ότι όντως η σκόνη μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο σε αυτές πάσχοντες. Ωστόσο, οι περισσότερο και μεγαλύτερες δοκιμασίες απαιτούνται ακόμη για να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια.
Η μεγαλύτερη σε διάρκεια μελέτη που έχει αναληφθεί ποτέ ήταν το ένα έτος διεξαγωγής της έρευνας σχετικά με τη χρήση της πούδρας από Rosa Canina lito σε οξεία επιδείνωση του χρόνιου πόνου. Η μελέτη που φιλοξενείται στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Freihburg στη Γερμανία από Chrubasic et. αϊ. Αξίζει να αναφέρουμε την αρχική αφηρημένη.
«Η επιτήρηση πιλοτική περιλαμβάνονται 152 ασθενείς με οξεία επιδείνωση του χρόνιου πόνου, 124 (Επιστροφή ομάδα) με μη-ειδικά το χαμηλό πόνο στην πλάτη (NSLBP), 20 με NSLBP παρακαμφθεί από τον πόνο ΟΑ (γόνατο-Hip ομάδα), και οκτώ με ειδικές LBP ( συμπεριλήφθηκαν στην ανάλυση ασφαλείας). Οι ασθενείς συνιστάται η hip τριαντάφυλλο και σπόρων Litozin σκόνη σε μία δόση παρέχει έως 3 mg γαλακτολιπιδικού / ημέρα για μέχρι και 54 εβδομάδες. Κλινικά συμπτώματα και καλά-ον αξιολογήθηκαν κάθε 6 εβδομάδες. Οι ασθενείς παραμένουν επίσης ένα ημερολόγιο του πόνου τους και την απαίτηση για την φαρμακευτική αγωγή διάσωσης. Τα δεδομένα αναλύθηκαν με πρόθεση για θεραπεία με την τελευταία παρατήρηση εις νέον. Μόνο 77 ασθενείς ολοκλήρωσε το έτος της επιτήρησης. Η πολυπαραγοντική ανάλυση έδειξε σημαντική συνολική βελτίωση κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης, ανεξάρτητα από ομάδα, και αυτό αντικατοπτρίζεται στις περισσότερες των επιμέρους μέτρων σε επανειλημμένες ANOVA μέτρα. Ο βαθμός και η χρονική πορεία της βελτίωσης επανέλαβε αυτή που παρατηρείται σε παρόμοια επιτηρήσεις των ασθενών που λαμβάνουν ένα υδατικό εκχύλισμα της Harpagophytum. Πολλαπλές αναλύσεις παλινδρόμησης έδειξε ότι οι ποσοστιαίες μεταβολές από τη βασική γραμμή έτεινε να είναι μεγαλύτερη σε ασθενείς με μεγαλύτερο βαθμό από τον πόνο και την αναπηρία, αλλά ήταν κατά τα άλλα σε μεγάλο βαθμό σχετίζεται με τα χαρακτηριστικά των ασθενών ». Δεν υπήρξαν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες. Το τριαντάφυλλο ισχίου και σκόνη σπόρων, Litozin, φαίνεται να αξίζει περαιτέρω, πιο οριστικές μελέτες ως πιθανή επιλογή σε μακροπρόθεσμη διαχείριση των NSLBP με ή χωρίς ΟΑ πόνο. «
Ενεργά συστατικά

Κυνόρροδα έχουν ένα τελείως διαφορετικό μηχανισμό δράσης σε αντίθεση με γλυκοζαμίνη και χονδροϊτίνη, που σημαίνει ότι μπορούν να λαμβάνονται σε συνδυασμό.
Δόση
Στην φαρμακευτική αγορά έρχεται με τη μορφή κάψουλας ή σκόνη καθαρού. Ζητήστε τη βοήθεια του φαρμακοποιού σας για την κατάλληλη δοσολογία.
Μέχρι να ξέρετε ότι δεν υπάρχουν γνωστές αλληλεπιδράσεις του κυνορρόδων σκόνη (Rosa Canina) με άλλα φάρμακα. Ωστόσο, όπως με όλα τα βότανα και τα συμπληρώματα διατροφής, δεν θα πρέπει να δοκιμάσετε κάποιο από τα παραπάνω, αν είναι για την ιατρική περίθαλψη και / εκτός αν έχετε τη συγκατάθεση ενός επαγγελματικού φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης. Ο συγγραφέας δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για την περίπτωση ανάρμοστης χρήσης των παραπάνω πληροφοριών.

πηγη

http://www.newsfinder.org/

Related posts: