ΤΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ .ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ????

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Αυτά τα σημάδια δεν πρέπει να τα αγνοήσετε: Σε κάποιες καρδιακές προσβολές, όπως συνήθως λέγεται το έμφραγμα του μυοκαρδίου, τα συμπτώματα είναι ξαφνικά, έντονα και εξελίσσονται με κινηματογραφική ταχύτητα, δεν αφήνουν αμφιβολία ότι πρόκειται για έμφραγμα και το καταλαβαίνουν όλοι.

Στις περισσότερες όμως περιπτώσεις η προσβολή αρχίζει και εγκαθίσταται αργά και δίνει προειδοποιητικά σημεία. Συχνά οι ασθενείς δε μπορεί να είναι σίγουροι αν πρόκειται για καρδιακή προσβολή επειδή ακριβώς δεν είναι ενημερωμένοι.

Τα σημάδια αυτά είναι τα εξής: 

emfragma0209

• Δυσφορία στο στήθος. Στις πιο πολλές περιπτώσεις παρουσιάζεται μια δυσφορία στο κέντρο του στήθους το οποίο διαρκεί λίγα λεπτά, φεύγει και μπορεί να ξαναέλθει. Είναι σημαντικό σε αυτό τα σημείο με την πρώτη να αρπάξετε την ευκαιρία και να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας ή να πάτε στο νοσοκομείο. Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να είναι μια ενοχλητική πίεση, σφίξιμο, βάρος ή αληθινός πόνος.

• Δυσφορία σε άλλα μέρη του σώματος. Το ίδιο ενόχλημα μπορεί να επεκτείνεται ή να αντανακλά στο ένα ή στα δύο χέρια, την πλάτη, τον αυχένα, τα σαγόνια ή το στομάχι.

• Δυσχέρεια στην αναπνοή μπορεί να υπάρχει μαζί ή και χωρίς τον πόνο.

• Άλλα σπανιότερα συμπτώματα μπορεί να είναι κρύος ιδρώτας, ναυτία ή εμετός, σκοτοδίνη ή ζάλη.

Να σημειώσουμε ότι στις γυναίκες παρουσιάζονται πιο συχνά τα σπανιότερα συμπτώματα όπως η δυσχέρεια στην αναπνοή, ναυτία, εμετός και πόνος στην πλάτη ή στα σαγόνια.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ακόμα κι αν δεν είναι σίγουρο ότι είναι θέμα καρδιάς ενημερώστε το γιατρό σας αμέσως. Ακόμη και λίγα λεπτά έχουν σημασία.

Η γρήγορη παρέμβαση σώζει ζωές, μπορεί να σώσει και τη δική σας. Μην περιμένετε πάνω από 5 λεπτά για να ενημερώσετε το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας.

Συνήθως είναι η πιο γρήγορη παροχή βοήθειας γιατί και το προσωπικό των ασθενοφόρων είναι εκπαιδευμένο και μπορεί να επαναφέρει ακόμη και στη ζωή με την εφαρμογή καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης. Αλλά και μετά την άφιξή στο νοσοκομείο συνήθως δέχονται τις πρώτες βοήθειες πιο γρήγορα αυτοί που φθάνουν με ασθενοφόρο.

Εγκεφαλικό επεισόδιο Αγγειακό Πολύ συχνά Το εγκεφαλικό προειδοποιεί ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Πολύ Σημαντικό ΝΑ ΤΑ αναγνωρίσετε πρόδρομα συμπτώματα. Εάν αισθανθείτε ή κάποιος άλλος παρατηρήσει κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα πρέπει άμεσα να ενημερώσετε το γιατρό σας.

• ξαφνικό μούδιασμα ή αδυναμία στο πρόσωπο, στο χέρι ή στο πόδι (πάντα από τη μια πλευρά)
• ξαφνική σύγχυση, δυσχέρεια στην ομιλία ή στην αντίληψη.
• Ξαφνική διαταραχή στην όραση, στο ένα ή στα δύο μάτια.
• Ξαφνική δυσχέρεια στο βάδισμα, ζάλη, αστάθεια.
• Ξαφνικός έντονος πονοκέφαλος χωρίς αιτία.

Με την εκδήλωση των συμπτωμάτων αυτών πρέπει να ενημερώσετε το γιατρό σας ή να καλέσετε ασθενοφόρο. Με την άφιξη στο νοσοκομείο είναι πολύ σημαντικό να μπορέσετε να ενημερώσετε τους γιατρούς για τον ακριβή χρόνο που άρχισαν τα συμπτώματα. Αν τα συμπτώματα άρχισαν σε χρόνο λιγότερο από τρείς ώρες μια ειδική θεραπεία μπορεί να διαλύσει το θρόμβο πού ευθύνεται για την απόφραξη του αγγείου και να αποφύγετε μια ενδεχόμενη σημαντική αναπηρία.

Ανακοπή Καρδιακή
ΣΤΗΝ περίπτωση ανακοπής συμβαίνει αιφνίδια απώλεια συνείδησης ΚΑΙ ΚΑΘΕ αντίδρασης καθώς ΚΑΙ διακοπή Της αναπνοής. Στην περίπτωση αυτή και τα ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ έχουν σημασία. Αν βρεθείτε μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση, εκτός από μάρτυρας, μπορεί να αποδειχθείτε και σωτήρας γιατί πράγματι ακόμη και σε αυτή την περίπτωση … υπάρχει επιστροφή. Καλέστε αμέσως το κέντρο άμεσης βοήθειας και αρχίστε αμέσως καρδιακές μαλάξεις και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση αν γνωρίζετε. Τo καλύτερο βέβαια θα ήταν να υπάρχει κοντά απινιδωτής για άμεση ηλεκτρική ανάταξη αλλά δυστυχώς στη χώρα μας δεν υπάρχει ευρεία δυνατότητα.

Τέλος πρέπει να αναφέρουμε ότι το έμφραγμα είναι η πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Τα εγκεφαλικά επεισόδια είναι τρίτη αιτία θανάτου αλλά και πρώτη αιτία αναπηρίας. Η πρόληψη με τη σωστή αντιμετώπιση των παραγόντων κινδύνου είναι σημαντική αλλά είναι επίσης πολύ σημαντικά η έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων καθώς και η άμεση ανταπόκριση και δράση.

πηγη

Ffiliatranet.blogspot.com

διαβασε ακομα

ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΤΕ

ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΓΙΑ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΑΝΑΚΟΠΗ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ
ΠΩΣ ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΜΙΝΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ

Related posts: