Τριχομονάδες

Πρόκειται για μονοκυτταρικό παρασιτικό οργανισμό που συχνά μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή ή άλλες υγρές συνθήκες. Εμφανίζεται σε πολλές γυναίκες μετά την περίοδο.

Συμπτώματα

Υπερβολική κιτρινωπή έκκριση, δυσάρεστη μυρωδιά «ψαρίλας», φαγούρα, μικρά κόκκινα στίγματα στα τοιχώματα του κόλπου και στον τράχηλο της μήτρας (ορατά με τον κολπικό διαστολέα), ινώδεις εκκρίσεις, ενίοτε αφρώδεις, ερεθισμός γύρω από το αιδοίο και γύρω από τα τοιχώματα του κόλπου.

Τι μπορείς να κάνεις

Τοποθέτησε σκελίδες σκόρδου στον κόλπο. Προσπάθησε να μη σπάσεις τη σκελίδα κατά το ξεφλούδισμα. Τύλιξέ την σε ένα κομματάκι ύφασμα ή γάζα (μπορείς να αφήσεις μια ουρίτσα, ώστε να το απομακρύνεις εύκολα σαν ταμπόν), και βούτηξέ το σε ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο ώστε να αποφύγεις τον ερεθισμό του βλεννογόνου χιτώνα. Άλλαξε τη σκελίδα 2-3 φορές τη μέρα τις πρώτες 2 μέρες και μετά κάθε πρωί και κάθε απόγευμα για 5-6 μέρες. Οι άνδρες μπορούν να πιουν τσάι από σκόρδο ή να πάρουν ταμπλέτες σκόρδου.

Εναλλακτικά, πάρε κάψουλες ΥΔΡΑΣΤΙΔΑ επί 2 εβδομάδες. Συμπλήρωσε τη θεραπεία με καθημερινές κολπικές πλύσεις με τσάι υδραστίδας. Αυτό θα σταματήσει τη φαγούρα. Τη δεύτερη εβδομάδα μπορείς να κάνεις πλύσεις αραιότερα

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η υδραστίδα είναι δηλητηριώδης αν χρησιμοποιηθεί σε μεγάλες ποσότητες, γι’ αυτό μην τη χρησιμοποιείς ποτέ για διαστήματα μεγαλύτερα των δύο συνεχόμενων εβδομάδων, καθώς και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

πηγη

hotpants.gr

Related posts: