ΤΡΩΩ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΩ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Δατροφικές συνήθειες μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη και στον έλεγχο του καρκίνου του μαστού

Επιλέξτε τρόφιμα χαμηλού γλυκαιμικου δεικτη

Οι υδατάνθρακες έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη (GI) προκαλούν μια ταχεία αύξηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, προκαλώντας το πάγκρεας να απελευθερώσει μεγάλες ποσότητες ινσουλίνης. Αντίθετα, οι χαμηλού GI υδατάνθρακες , προκαλούν μόνο μικρή αύξηση στη γλυκόζη και στα επίπεδα της ινσουλίνης.

Η περίσσεια ινσουλίνη στο αίμα μπορεί να οδηγήσει σε μια ισχυρή αύξηση της ινσουλίνης αυξητικού παράγοντα την 1 (IGF-1) , μία πρωτεΐνη η οποία έχει συνδεθεί με τον καρκίνο του μαστού.

Τα περισσότερα μη-αμυλούχα,τα λαχανικά, τα όσπρια και τα φρούτα εχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ

Η συχνή κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο διαφόρων καρκίνων .Η Αλκοόλη είναι ικανή να προκαλέσει βλάβη στο DNA , το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του μαστού.

Ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι ο κίνδυνος καρκίνου του μαστού σε γυναίκες με υψηλή κατανάλωση αλκοόλ θα μπορούσε να μειωθεί με την επαρκή πρόσληψη της βιταμίνης Β9 (φολικό οξύ) και η βιταμίνη Β12 .

Τρώτε άφθονα τρόφιμα πλούσια σε I3C

Τα σταυρανθή λαχανικά όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το λάχανο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και το κατσαρό λάχανο είναι, αναγνωρίζμενα εδώ και καιρό για την καταπολέμηση του καρκίνου Αυτές οι ιδιότητες είναι κυρίως λόγω της ινδολο-3-καρβινόλη (I3C) , μία φυσική ένωση που βρίσκεται στα σταυρανθή λαχανικά.

Σύμφωνα με μελέτες, μπορεί να βοηθήσει I3C στην αποτοξινώση απο βλαβερές ουσίες (συμπεριλαμβανομένων των καρκινογόνων ουσιών) και καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες,

Η κατανάλωση ινών

Σύμφωνα με μια μελέτη μια δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε ίνες μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο του καρκίνου του μαστού σε προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

Οι ερευνητές, που παρακολούθησαν τις δίαιτες των 35.000 γυναίκες, διαπίστωσαν ότι οι προ-εμμηνοπαυσιακές γυναίκες που κατανάλωναν 30 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα είχαν το μισό κίνδυνο σε σύγκριση με εκείνες που κατανάλωναν λιγότερο από 20 γραμμάρια. Ωστόσο, η ίδια προστατευτική επίδραση δεν παρατηρήθηκε σε μετα-εμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

Αποφύγετε τα τρόφιμα που περιέχουν νιτρικά άλατα

Τα νιτρικά άλατα που χρησιμοποιούνται στα μεταποιημένα και αλλαντικά. Μόλις καταναλωθεί, το σώμα μπορεί να μετατρέψει τα νιτρικά σε νιτρώδη, το οποίο με τη σειρά τους μπορουν να αντιδράσουν με ορισμένες οργανικές ενώσεις που βρίσκονται στα τρόφιμα για να σχηματίσουν νιτροζαμίνες . Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι νιτροζαμίνες μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του μαστού στις γυναίκες , όμως, ο σχηματισμός νιτροζαμινών αναστέλλεται από βιταμίνη C και βιταμίνη Ε, καθώς και κάποια άλλα αντιοξειδωτικά.

Η κατανάλωση κουρκουμίνης

Η κουρκουμίνη είναι ένα φυτοχημικό που δίνει στην κουρκούμη κίτρινο χρώμα Η κουρκούμη έχει χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια από την ιατρική Ayurvedic και την παραδοσιακή κινεζική ιατρική για θεραπευτικές ιδιότητες.

Τα τελευταία χρόνια, η Δυτική επιστήμονες έχουν επίσης αρχίσει να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή σε αυτήν την ένωση. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η κουρκουμίνη έχει ένα ευρύ φάσμα των ιδιοτήτων που καταπολεμούν τον καρκίνο Η κουρκουμίνη φαίνεται να είναι σε θέση να προσδιορίσει τα πιθανά κύτταρα καρκίνου και να πανε στην αυτοκαταστροφή, χωρίς να βλάπτουν τα υγιή κύτταρα.

Συμπεριλάβετε στη διατροφή allicin

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι allicin μπορούν να αναστείλουν την ανάπτυξη του όγκου και την πρόληψη ορισμένων τύπων καρκίνου . Allicin είναι μια ένωση που βρίσκεται στο σκόρδο και άλλα μέλη της οικογένειας Allium, όπως τα κρεμμύδια

Οι μελέτες δείχνουν ότι οι χώρες όπου οι άνθρωποι που καταναλώνουν πολύ σκόρδο (π.χ., Κίνα, Ιαπωνία και Γαλλία) έχουν χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου του μαστού.

 

Η κατανάλωση καροτενοειδών

Τα καροτενοειδή είναι φυτικές χρωστικές που δίνουν τα φρούτα και τα λαχανικά το χρώμα τους. Η προστατευτική δράση των ουσιών αυτών έχει αποδειχθεί ότι είναι ιδιαίτερα ισχυρή για τον καρκίνο του πνεύμονα και καρκίνο του μαστού .

Αποφύγετε τα τρόφιμα που μπορεί να έχουν μολυνθεί με αφλατοξίνες

Ορισμένα είδη μυκήτων που αναπτύσσονται στα τρόφιμα μπορεί να παράγει καρκινογόνες τοξίνες. Αυτές οι τοξίνες είναι αφλατοξίνες , η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού οφείλεται στην ικανότητά του να βλάψουν το DNA .

Φιστίκια φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στη μόλυνση από αφλατοξίνες, αλλά και άλλα είδη τροφίμων, όπως τα δημητριακά ολικής αλέσεως, όσπρια, ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά .

Για να μειώσετε τον κίνδυνο από την έκθεση σε αυτές τις τοξίνες, συνιστάται: επιλέξτε φρέσκα σπόρους, ξηρούς καρπούς, όσπρια και δημητριακά, ψάξτε για την σωστή αποθήκευση,τροφές που δοκιμάζετε και είναι μπαγιάτικο ή φαίνεται ύποπτο, και να τρώει λαχανικά πλούσια σε χλωροφύλλη για τη μείωση του ο κίνδυνου από τις βλαβερές συνέπειες των αφλατοξινών.

Τρώτε άφθονα τρόφιμα πλούσια σε λιγνάνες

Οι λιγνάνες είναι μια κατηγορία φυτοχημικά που βρίσκονται σε μεγάλες ποσότητες σε σπόρους λιναριού και δημητριακά ολικής αλέσεως . Αυτές οι ενώσεις έχουν δειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο του καρκίνου του μαστού με την ικανότητά τους να αναστέλλουν τη δράση των οιστρογόνων στο σώμα Οι υψηλές ποσότητες των γυναικείων οιστρογόνων ορμονών στο σώμα έχουν συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού

πηγη

blog.codeconutrilife.com

Related posts: