ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Τσουκνίδα ~ πολλές χρήσεις και πολλά τα οφέλη

Η Τσουκνίδα παρέχει μία από τις πλουσιότερες πηγές χλωροφύλλης και είναι ένα πολύτιμο βότανο. Είναι μία από τις πιο ισχυρές πηγές σιδήρου στο φυτικό βασίλειο,  μια πολύτιμη βοήθεια για την αναιμία, κατά τη διάρκεια της έμμηνος ρύση για σίδηρο, για την κόπωση ή όποτε νιώθετε κουρασμένοι. Η τσουκνίδα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ιώδιο και είναι επωφελής για το θυρεοειδή αδένα.

Τα Φύλλα της αποτελούν πηγή ισταμίνης , η οποία συμβάλλει στη μείωση των συμπτωμάτων σε καμία αλλεργική αντίδραση, την αλλεργική ρινίτιδα, το άσθμα .Εχει σεροτονίνη, η οποία ενεργεί ως νευρο-πομπός στο κεντρικό νευρικό σύστημα και είναι χρήσιμη για ανακούφιση του στρες, του φόβου, στην νευρικότητα, την κατάθλιψη, την αϋπνία και τις διατροφικές διαταραχές; εχει μελατονίνη που είναι ένα αντιοξειδωτικό και αναφέρεται ως μια ορμόνη αντι-γήρανσης.

Κόπωσης,  διαταραχή, κατάθλιψη και αϋπνία.

 

Το ποτό της τσουκνίδας ως τσάι βοηθά  στην τόνωση του πεπτικού συστήματος, την απώλεια βάρους, σταματά την αιμορραγία (συμπεριλαμβανομένης της πλεονάζουσας εμμηνόρροια); στη θεραπεία του έλκους, νεφρών, ουροδόχου κύστης και  παθήσεις του ήπατος ,την προώθηση της ροής του γάλακτος στις θηλάζουσες μητέρες. Είναι πολύτιμη για την ενίσχυση στα επινεφρίδια.

Τρώτε φύλλα η κάντε τσάι είναι ένα λαϊκό έθιμο για να κάνει τα μαλλιά πιο φωτεινά,το δέρμα πιο υγιεινό Χρησιμοποιήστε το τσάι της τσουκνίδας για την απομάκρυνση από τα βαρέα μέταλλα  του οργανισμού

Σαν τσάι είναι  ένα υπιο διουρητικό για την ανακούφιση των υγρών, καθώς και την τόνωση του λεμφικού συστήματος. Είναι επίσης γνωστή για την εξάλειψη της κακής αναπνοής. Για αύξηση της έκκρισης του ουρικού οξέος από τα νεφρά, γεγονός που την καθιστά ένα εξαιρετικό φάρμακο για την ουρική αρθρίτιδα και όλα άλλες αρθριτικές συνθήκες. Σαν βότανο χρησιμοποιείται για τη μείωση του σακχάρου στο αίμα, και για την καλλίτερη λειτουργία του θυρεοειδούς.

Χρησιμοποιήστε τσουκνίδα και θα πάρετε τα έξεις θρεπτικά συστατικά : πρωτεΐνες 21%, πολυσακχαρίτες, βιταμίνες Α, του συμπλέγματος Β, C, D, E και Κ? Και τα μέταλλα, ο σίδηρος (41.8mg ανά 100 g), ασβέστιο (2.900 mg), μαγνήσιο ( 860mg), κάλιο (1,750 mg)? χρώμιο, ιώδιο, οξείδιο του πυριτίου, πυρίτιο, σελήνιο και θείο.

 

Τα Αποξηραμένα φύλλα, συνθλίβονται και αποθηκεύονται παρέχοντας μια πολύτιμη τροφή επιβίωσης.

πηγη

Isabell Shipard blog

Related posts:

test