ΒΑΛΕ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Το σημαντικό στη ζωή δεν είναι πού στεκόμαστε, αλλά προς ποια κατεύθυνση κινούμαστε. Για να φτάσουμε στο λιμάνι τ’ ουρανού πρέπει καμιά φορά να πλέουμε με ευνοϊκό άνεμο και κάποτε ενάντια στον άνεμο. Δεν πρέπει όμως ποτέ να μας παρασύρει, απλά, το ρεύμα ή να μας κρατάει η άγκυρα.

Oliver W. Holmes, 1809-1894, Αμερικανός συγγραφέας

Πώς να θέσεις τους στόχους?

Την επόμενη φορά που κάποιος σας λέει ότι ο καθορισμός των στόχων είναι πραγματικά μια μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία, πείτε του / της αυτό.

Αν η ζωή είναι ένα ταξίδι, πώς θα φτάσετε εκεί, αν δεν έχετε μια διαδρομή;

Επεξεργασία  τα βήματαbale-stoxoys-realistikoys

1 Αποφασίστε τι θέλετε.

Αν δεν ξέρετε τι θέλετε να επιτύχετε,  τότε κινδυνεύουν να   κάνετε  ό, τι οι άλλοι σας προτείνουν. Καθορισμός των  στόχων απαιτεί από εσάς να πάρετε μια απόφαση σχετικά με αυτό που πραγματικά θέλετε. Η προσπάθεια για αυτούς τους στόχους σας επιτρέπει να επιτευχθούν οι επιθυμίες σας. Και ο καθορισμός του στόχου απαιτεί τον καθορισμό μιας προθεσμίας, έτσι ώστε να μην χάνετε πολύτιμο χρόνο.
Να είστε  σαφής για το τι θέλετε, ζητώντας από μια σειρά από ερωτήματα.

Ρωτήστε τον εαυτό σας:

Τι μπορώ να κάνω γι ‘αυτό;
Τι πληροφορίες μπορώ να έχω;
Ποιες πληροφορίες χρειάζομαι; Πού μπορώ να τις αποκτήσω;
Τι προσόντα πρέπει να κάνω ;
Τι άλλους πόρους πρέπει να χρησιμοποιήσω;
Είναι αυτός ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε, ή είναι κάποιος άλλος ?

koita-ton-stoxosoy-kathe-mera
2 Ξεκινήστε  από το μικρό, αλλά να είναι δυνατό στα μέτρα σας

Οι Στόχοι δεν πρέπει απαραίτητα να είναι μεγάλοι. Πράγματι, όταν ορίσετε το στόχο σας πάρα πολύ υψηλά, μπορείτε να το βρείτε δύσκολο ή και πολύ χρονοβόρο, οπότε μπορείτε απλά να το  εγκαταλείψετε  ή να κάνει την  αλλαγή των στόχων και όχι την επίτευξη του. Να θυμίσουμε ότι ο καθορισμός του στόχου δεν είναι όλα για την επιτυχία – θα υπάρξουν πισωγυρίσματα.

Αυτός είναι ο λόγος ότι οι  μικροί στόχοι είναι προτιμότεροι, επειδή μπορείτε να έχετε το επίτευγμα και τα πισωγυρίσματα δεν θα σας χτυπήσουν π τόσο σκληρά.

Σε οποιαδήποτε θέση βρεθείς, προσδιόρισε πρώτα τον αντικειμενικό σου στόχο.

Ferdinand Foch, 1851-1929, Γάλλος στρατάρχης
Θέστε τους στόχους σε μικρά βήματα, πλήρεις, με τον χρόνο, τις ημερομηνίες, το ποσό,  και ορισμένες λεπτομέρειες. Αν πείτε στον εαυτό σας, «Πάω να γίνω ένας τραγουδιστής της όπερας» και στη συνέχεια να καθίσετε και να περιμένετε  για να συμβεί ξαφνικά, θα μπορούσε να περιμένετε όλη τη ζωή σας.

Ξεκινήστε με μαθήματα τραγουδιού για ένα μήνα, και στη συνέχεια ένα χρόνο για να εκθέσετε τον εαυτό σας με τη μουσική της όπερας. Μπορείτε έπειτα να προχωρήσει σε ακόμη χρόνο μαθήματα τραγουδιού. Με την κατάρριψη του στόχους σας σε μικρότερα, εφαρμόσιμα , που είναι πιο πιθανό να γίνουν πραγματικότητα.

Ο σκοπός της ζωής είναι μια ζωή με σκοπό.

Robert Byrne, 1928-2013, Αμερικανός σκακιστήςbale-mikroys-stoxoys-sthn-arhi

3 Ταίριαξε  τους στόχους σας σε σχετικούς τομείς της ζωής σας

Δεν είναι ασυνήθιστο να έχετε γενικούς στόχους που ισχύουν για όλους τους τομείς της ζωής σας. Τα πράγματα όπως, «θέλω να είναι επιτυχής», ή «θέλω να είμαι πλούσιος». Είναι φιλοδοξίες με ευρεία πρόθεση και όχι  με συγκεκριμένες οδικούς χάρτες. Οι λεπτομέρειες  στους στόχους σας σε συγκεκριμένες σφαίρες της ζωής σας, θα αποκτήσετε μεγαλύτερο έλεγχο και την αίσθηση του σκοπού πάνω τους.
Αναθέστε τους στόχους σας σε  διάφορες πτυχές της ζωής σας. Ίσως έχετε ένα ή δύο στόχους για κάθε τομέα για να αρχίσει με ένα. Οι περιοχές αυτές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν: την οικογένεια και το σπίτι, την καριέρα, την κοινωνική, σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία.

Υπάρχει πάντα ένας τρόπος -αν είσαι αποφασισμένος.

Anthony Robbins, 1960-, Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας
Για παράδειγμα, Εάν πείτε, «θέλω να είναι ένας  επιτυχημένος μπαμπάς«, στη συνέχεια, προσπαθήστε να κάνετε τους στόχους για την ανάπτυξη της οικογενειακής ζωής σας, ενώ ακόμα και  για τους τρόπους για να βελτιώσετε την καριέρα σας και σε άλλους τομείς της ζωής σας.

Να είσαι ακλόνητος στις αποφάσεις σου, αλλά ευέλικτος στον τρόπο που τις υλοποιείς.

Anthony Robbins, 1960-, Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας

4 Να είστε θετικοί όταν αναφέρετε τους στόχους σας.

Αντί να λέτε, «εγώ δεν πρόκειται να χάσω την  άσκηση ρουτίνας μου σήμερα», λέτε «Θα κάνουμε το χρόνο για 20 λεπτά στο διάδρομο.» Δηλώνετε τον στόχος σας θετικά και  θα σας βοηθήσει να το δείτε ως ένα καλό πράγμα που κάνετε, και όχι ως υποπροϊόν του τι δεν θα πρέπει να αποφύγετε.

Το να ζεις χωρίς σκοπό είναι σαν να πλέεις χωρίς πυξίδα.

John Ruskin, 1819-1900, Άγγλος συγγραφέας & κριτικός

kane-shedio-se-stohoys
5 Μην υποτιμάς τον εαυτό σου.

Είναι δελεαστικό μερικές φορές απλά να χαλαρώσετε  ή να αφήσετε τον εαυτό σας .

Αν θέλετε να γράψετε ένα μυθιστόρημα, τότε μην προσπαθήσετε να επαναλαμβάνετε  απλά μια σελίδα ή δύο την ημέρα, όταν ξέρετε ότι είστε σε θεση  να γράψετε  πέντε σελίδες, ακόμη και δέκα. Ο φόβος της αποτυχίας είναι συχνά υπεύθυνος για τον καθορισμό των στόχων μας να  είναι πολύ χαμηλός.
Να θυμάστε ότι ορισμένοι φόβοι είναι αβάσιμοι. Πώς ξέρετε ότι θα καταστρέψει πραγματικά; Και πώς το ξέρεις στα σίγουρα ότι οι συνάδελφοι σας θα γελάσουν στην προσπάθειά σας;  τις περισσότερες φορές ,, θα συνειδητοποιήσετε ότι πραγματικά δεν υπάρχει κανένας λόγος για σας να είσθε  απρόθυμοι και ότι, στην πραγματικότητα, μπορείτε να το κάνετε.

grapse-toys-stoxoy-soy
6 Γράψτε το .

Η συνήθεια να σημειώνεις κάτι είναι το πρώτο βήμα για να το κάνεις να συμβεί.

Lee Iacocca, 1924-, Αμερικανός manager

Κάνοντας το στόχο σας γραμμένο  σε χαρτί είναι κάτι περισσότερο από απλή απομνημόνευση. Επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την προθυμία σας να γίνει πραγματικότητα. Μια γραπτή λίστα των στόχων είναι μια αποτελεσματική υπενθύμιση για το τι πρέπει να κάνετε. Μόλις τελειώσετε, γράψτε μια καλή κριτική του επίτευγμα σας. Ένας απλός κατάλογος σε ένα κομμάτι χαρτί notebook είναι μια χαρά. Ή, χρησιμοποιήστε ένα πρόγραμμα υπολογιστή.Μπορεί να θέλετε να την  τοποθετήσετε την έγγραφη του στόχου σας κάπου, ώστε  μια συνεχής υπενθύμιση  προς την κατεύθυνση των στόχων σας: μέσα στο ντουλάπι σας, στο πίσω μέρος της πόρτας γραφείο σας, ή στον πίνακα ανακοινώσεων σας.

Αυτό που παίρνεις όταν πετυχαίνεις το στόχο σου δεν είναι τόσο σημαντικό όσο αυτό που γίνεσαι όταν πετυχαίνεις το στόχο σου.

Henry David Thoreau, 1817-1862, Αμερικανός συγγραφέας

7 Να το λέτε .

Η επιβεβαίωση είναι πολύ περισσότερο από ό, τι να το γράψετε, «εγώ είμαι που πρόκειται να αγοράσει το σπίτι των 250.000 από τα Χριστούγεννα», είκοσι φορές.

Είναι για να γίνει  συνειδητή, όχι μόνο στις  διαδικασία της σκέψης σας, αλλά και τις πράξεις σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν προσπαθείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και στη συνέχεια να περάσετε από τη βιτρίνα ενός καταστήματος, όπου ένα μεγάλο ζευγάρι παπούτσια φαίνεται να έχουν το όνομά σας σε αυτό, θα σκεφτείτε , » μπορώ να αγοράσω τα παπούτσια, αλλά θα πρέπει να κάνω τον στόχο μου για την εξοικονόμηση.Θα είμαι σε θέση να τηρήσω την προθεσμία μου με τα χρήματα αυτά  Σε Λίγους μήνες από τώρα, , θα νιώθω καλά  ».

8 Σταματήστε να χρονοτριβείτε

. Λοιπόν, αυτό είναι. Σπατάλη χρόνου είναι ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ιστορία.

Αν Henry Ford ανέβαλλε την μελέτη και έχανε τα μηχανήματα για άλλη μια φορά, κάποιος άλλος θα μπορούσε να είχε μείνει στην ιστορία ως πρωτοπόρος. Αν έχετε συνηθίσει την αναβλητικότητα, για ένα γκολ μπορεί να φαίνεται τρομακτικό στην αρχή. Προσπαθήστε να θέσετε ένα χρονοδιάγραμμα και στη συνέχεια να επιβραβεύσει τον εαυτό σας κάθε φορά που θα κερδίζετε.

Να στοχεύεις ψηλά, το φεγγάρι. Ακόμα κι αν αποτύχεις  θα βρεθείς ανάμεσα στ’ αστέρια.

Les Brown, 1944-, Αμερικανός κονφερασιέ

9 Συνήθισε  τον εαυτό σας με τις προτιμήσεις των προκλήσεων.

Το πιο δύσκολο πράγμα είναι σου  αρέσει κάτι χρήσιμο. Πολλοί άνθρωποι επικεντρώνονται υποσυνείδητα ,σε ρηχά πράγματα στη ζωή, όπως η ψυχαγωγία, η να  επιθυμούν μετά τον τρόπο ζωής των πλούσιων και διάσημων, κλπ., και όταν έρθει η στιγμή για την εστίαση σε μεγάλους στόχους για τους εαυτούς μας, είμαστε πίσω, γιατί θεωρούμε ότι είναι μακριά  ​​από τις δικές μας δυνατότητες.Αντικαταστήστε τα ρηχά με μια  μεγάλη σκέψη, και  όταν είστε στον  καθορισμό των στόχων – επιτρέψετε στον εαυτό σας να σκεφτεί μεγάλες σκέψεις.

Δεν είσαι ποτέ πολύ μεγάλος για να βάλεις έναν ακόμα στόχο ή να ονειρευτείς ένα καινούργιο όνειρο.

C.S. Lewis, 1898-1963, Ιρλανδός συγγραφέας

10 Εξετάστε την πρόοδό σας.

Μετά την ρύθμιση, έρχεται η επανεξέταση. Το άρθρο αυτό επικεντρώνεται στην ρύθμιση. Όμως, ως μέρος του καθορισμού των στόχων σας, να είστε βέβαιος να γράψετε την «επανεξετάσει της  προόδου αυτού του στόχου «. Είναι μια σημαντική υπενθύμιση για να σας κρατήσει στην πορεία για στην επίτευξη των στόχων που έχετε βάλει. Τώρα πάμε να ορίσετε τους στόχους σας και να αρχίσουν να εργάζονται σε αυτά!

 oramatisoy-toys-stoxoys-soy

Όντας ενεργό στη ζωή είναι πιο αποτελεσματική. Ξεκινήστε και τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα.

Πιστέψτε ότι μπορείτε να το κάνετε, γιατί μπορείτε.
Ακούστε τους ανθρώπους των οποίων τα επιτεύγματα σας θα σας δείξουν σεβασμό και να ζητήσετε την συμβουλή τους. Θυμηθείτε, δεν χρειάζεται να σας αρέσει το πρόσωπο για να τους σέβεστε.
Καλες παροιμίες και ρήσεις μπορεί να σας βοηθήσει να σας παρακινήσουν. Διαβάστε αυτά κάθε φορά που νιώθεις απελπισμένος. Αυτά μπορεί να χρησιμεύσει για να σας  ενδυναμώσουν και να σας παρακινήσει.
Μικρές αποφάσεις μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην εργασία προς το στόχο σας. Να θυμάστε ότι οι στόχοι σας είναι χάρτες  προς τον δρόμο σας προς την επιτυχία στη ζωή. Χωρίς αυτούς, μπορείτε να χάσετε το δρόμο σας.
Συμπεριλάβετε την οικογένειά σας και τους στόχους τους στη λίστα των στόχων σας. Δημιουργία ισορροπίας και ένα εύλογο χρονοδιάγραμμα.
Αν ρωτήσετε τον εαυτό σας, γιατί οι άλλοι μπορούν να έχουν επιτυχία, αλλά  εσεις δεν μπορείτε; Είναι πιο ισχυροί απο εσας Όχι, Ποτέ μην δώσετε στον εαυτό σας δικαιολογίες, ούτε καν ένα! Διαφορετικά, θα συνηθίσετε σε αυτό!
Δοκιμάστε την οπτικοποίηση του αποτελέσματος σε μια στιγμή στο μέλλον. Κρατήστε τα μάτια σας το όραμά  ή και το αποτέλεσμα. Κατά την έναρξη του ταξιδιού, θα προβληθούν αντιρρήσεις και αυτο αμφιβολίες . Είναι χρήσιμο να αναπτύξετε  την συνήθεια να έχετε ενα  ημερήσιο κίνητρο για να παραμείνει εστιασμένος.

Πρέπει να σκέφτεστε μεγάλα πράγματα όσο κάνετε μικρά πράγματα, έτσι ώστε τα μικρά πράγματα να πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Alvin Toffler, 1928-, Αμερικανός συγγραφέας & μελλοντολόγος

 

Όλοι ζούμε κάτω από τον ίδιο ουρανό, αλλά δεν έχουμε όλοι τον ίδιο ορίζοντα.

Konrad Adenauer, 1876-1967, Γερμανός καγκελάριος

 

Όταν δεν ξέρεις πού πας, όλοι οι δρόμοι σε οδηγούν εκεί.

Lewis Carroll, 1832-1898, Άγγλος συγγραφέας

 

 

 

πηγη

wikihow.com

Related posts:

test