ΒΑΣΙΛΚΟΣ,ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ

Βασιλικός
Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Βασιλικός, φυσικό αντιφλεγμονώδες για τις αρθρώσεις

Βασιλικός, φυσικό αντιφλεγμονώδες για τις αρθρώσεις O βασιλικός μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ ισχυρό αντιφλεγμονώδες για την αντιμετώπιση του πόνου που προκαλεί η αρθρίτιδα, σύμφωνα με μελέτη η οποία παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίου φαρμακευτικής στο Μάντσεστερ …της Βρετανίας. Οπως ανέφερε στο συνέδριο ο επικεφαλής της μελέτης Βάιμπχαβ Σίντε από το Κολέγιο Φαρμακευτικής Πούνα στην Ινδία, η λήψη από του στόματος συμπυκνωμένου εκχυλίσματος δύο ειδών βασιλικού (Οcimum americanum και Οcimum tenuiflorum) μείωσε τους πόνους στις αρθρώσεις ως και κατά 73% μέσα σε μόλις 24 ώρες. Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα: holy1.jpg Εμφανίσεις: 98 Μέγεθος: 112,3 KB «Διερευνήσαμε την αντιφλεγμονώδη δράση και των δύο φυτών και βρήκαμε ότι είναι αντίστοιχη της δικλοφενάκης,ενός αντιφλεγμονώδους φαρμάκου που χρησιμοποιείται ευρέως για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας» είπε ο δρ Σίντε. Το μεγάλο πλεονέκτημα του βασιλικού είναι ότι- σε αντίθεση με τη δικλοφενάκη και άλλα φάρμακα του είδους της- δεν προκαλεί παρενέργειες όπως ενοχλήσεις στο γαστρεντερικό σύστημα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο βασιλικός οφείλει την αντιφλεγμονώδη δράση του στην ευγενόλη, το έλαιο που του χαρίζει το ιδιαίτερο άρωμά του. Αν και – τουλάχιστον αυτή τη στιγμή- δεν υπάρχει ένα χάπι βασιλικού, η αύξηση της ποσότητας βασιλικού που καταναλώνεται στο πλαίσιο της διατροφής μπορεί να προσφέρει μια έστω και ήπια αντιφλεγμονώδη δράση, τόνισε ο κ. Σίντε. Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι τα είδη βασιλικού στα οποία βασίστηκε η συγκεκριμένη μελέτη φύονται στην Ινδία και στη Νοτιοανατολική Ασία, όπου και χρησιμοποιούνται στην αγιουβερδική ιατρική αλλά και στην κουζίνα. Τα φύλλα τους είναι μικρότερα από εκείνα της ευρωπαϊκής ποικιλίας (Οcimum basilicum) και η γεύση εντονότερη, λόγω των υψηλότερων επιπέδων ευγενόλης.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ :ΤΟ ΙΕΡΟ ΦΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΑΡΩΜΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
basil-1
Είναι ένα κοινό όνομα για την μαγειρική βότανο Ocimum basilicum της οικογένειας της μέντας. Ήρθε αρχικά από τη Νοτιοανατολική Ασία. Θεωρείται πως είναι ο βασιλιάς των βοτάνων.

Τα φύλλα με την γεύση του γλυκάνισου, με μια ισχυρή, πικάντικη, συχνά γλυκιά μυρωδιά. Υπάρχουν διάφοροι τύποι του Βασιλικού, όπως της Ταϊλάνδης και ο ιερός βασιλικός, που χρησιμοποιήται κυρίως στην Ασία. αρχικά στην Ινδία και σε άλλες τροπικές περιοχές της Ασίας, που έχει καλλιεργηθεί από περισσότερα από 5.000 χρόνια.

Το βότανο Βασιλικός συμβάλλει πολύ στην πρόληψη του καρκίνου. Κατά κύριο λόγο εμφανίζεται σε ιταλικά φαγητά, έκει εξετάζονται συχνά για να ανακαλύψουν τα μυστικά οφέλη για την υγεία. Με αντιβακτηριδιακές, αντιικές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, υπάρχουν ήδη πολλοί λόγοι για να αγαπήσετε τον βασιλικό. Νέα Στοιχεία δείχνουν ΟΤΙ Ο Βασιλικός Μπορει ΝΑ ΤΗΝ μειώσει καρκινογένεση – των νέων όγκων και συμβάλλουν στην προστασία κατά του καρκίνου.

Σε δοσολογία 300mg ανά χιλιόγραμμο βάρους σώματος, το ιερό εκχύλισμα των φύλλων του βασιλικού μείωσε σημαντικά τον σχηματισμό των καρκινικών μικροπυρήνων, τα ένζυμα τα οποία μεταβολίζουν τις τοξίνες στο σώμα και την οξείδωση σε αμφότερες τις πρωτεΐνες και τα λίπη. Ο Βασίλικος περιέχει πολλές πτητικές ενώσεις και άλλες ουσίες που έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες, που βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού.
Έρευνα

Πολλοί επιστήμονες έχουν κάνει έρευνες πάνω ιερό αυτό βότανο. Έχει αρκετές ενώσεις και ουσίες που συμβάλλει στη μείωση σε καρκινικά κύτταρα στο σώμα. Σε μια μελέτη που διεξήχθη, λέγεται επίσης ότι, ημερήσια πρόσληψη 40 έως 60 σταγόνες χυμό Βασίλης θα αποτρέψει από διάφορες ασθένειες όπως το συκώτι, το αναπνευστικό, τους νεφρούς και πολλά άλλα προβλήματα . επίσης, βοηθά στον καρκίνο του μαστού, καρκίνο του εγκεφάλου.

Είδη με φύλλα βασιλικού

Οφέλη
1. Τα φύλλα του βασιλικού είναι αποτελεσματικά για πυρετούς και το κοινό κρυολόγημα.
2. Το βασιλικό ή Tulsi λειτουργεί ως τονωτικό των νεύρων και επίσης να οξύνει τη μνήμη.
3. Ένα αφέψημα από φύλλα βασιλικού, που λαμβάνονται με μέλι και τζίντζερ είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τη βρογχίτιδα, το άσθμα, γρίπη, βήχα και το κρύο.
4. Εχει τη δύναμη να ενισχύσει τα νεφρά και βοηθάει για την καλή λειτουργία τους.
5.Τα Φύλλα βασιλικού είναι επωφελείς κατά της καρδιακής νόσου και επίσης μειώνει το επίπεδο της χοληστερόλης στο αίμα.
6. Βασίλειος ή Tulsi λειτουργεί ως παράγοντας κατά του στρες.
7. Ο βασιλιάς των βοτάνων ΤΑ φύλλα βασιλικού είναι αποτελεσματικά για να σταματήσουν το έλκος και τις μολύνσεις στο στόμα.
8. Μια πάστα των νωπών ριζών του βασιλικού είναι επίσης χρήσιμη στην περίπτωση των εντόμων και με τα δαγκώματα βδέλλες.
9. Βασιλικός είναι χρήσιμος για τη μείωση πάνω από τη θερμότητα του σώματος. Μπορεί να βοηθά στη θεραπεία με τον πονοκέφαλο.
Πώς να χρησιμοποιήσετε

1. Βράζουμε το νερό με φύλλα βασιλικού και πιείτε το σε περίπτωση πονόλαιμου.
2. Αποξηραμένος Το αφήνετε στον ήλιο και να γίνει σκόνη. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το βούρτσισμα των δοντιών.
3. Λαμβάνοντας φύλλα βασιλικού μαζί με το μέλι για έξι μήνες, θα απομακρύνει τις πέτρες στα νεφρά μέσω του ουροποιητικού συστήματος.
4. Πάρτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα ή φρέσκα φύλλα βασιλικού σε νερό και καταναλώστε το. Είναι χρήσιμο σε απαλούς δυσπεψία.
5. Τα φύλλα με ψιλοκομμένο βασιλικό μπορούν να προστεθούν σε λαχανικά και σαλάτες φρούτων.

Διαλέξτε φύλλα γερά, κατά προτίμηση από μέτριο ή πλατύφυλλο βασιλικό. Αν έχετε βασιλικό με πολύ ψιλά φυλλαράκια θα κρατήσετε τρυφερά κλωνάρια, αφού κόψετε και πετάξετε τις κορφάδες με τα άνθη και τους σπόρους.
Σκουπίστε με χαρτί τα φύλλα, ή ξεπλύνετέ τα, αν είναι πολύ σκονισμένα, φροντίζοντας κατόπιν να τα στεγνώσετε καλά σε πετσέτα, χωρίς να τα τραυματίσετε.
Κάντε τα πακέτο, βάζοντας το ένα πάνω στο άλλο, συγκεντρώνοντας μαζί τόσα, όσα θα χωρέσουν σφιχτά σε ένα γυαλάκι που κλείνει καλά. Πιέστε να γεμίσει το βάζο αφήνοντας ελάχιστα κενά.
Γεμίστε μέχρι πάνω με ελαιόλαδο, να σκεπαστούν τελείως τα φύλλα, και να μένει κάπου 1/2 εκ. λάδι από πάνω. Κουνήστε να πάει παντού το λάδι, στα πλάγια και κάτω, χωρίς να αφήνει φουσκάλες.
Κλείστε και αφήστε τη γυάλα σε δροσερό και μάλλον σκοτεινό σημείο στην κουζίνα. Παίρνετε κάθε φορά όσα φυλλαράκια θέλετε και χρησιμοποιήστε σταγόνες από το μυρωδάτο λάδι για να ζωντανέψετε κάθε είδους σαλάτες, μαγειρευτά ή σάλτσες.
Προφυλάξεις

Σε περίπτωση εγκυμοσύνης και γυναίκες που θηλάζουν, προτείνεται να είναι μακριά Είναι καλύτερα να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση, για να μειωθεί ο κίνδυνος της αιμορραγίας κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης και μετά.

Λοιπόν: κηπουρικά κόλπα για μικρόφυλλο ελληνικό σγουρό βασιλικό (Occimum basilicum var Ελάχιστα.) Στη γλάστρα (πάντα γλάστρα – όχι έδαφος). Πρώτον: ποτέ στον ήλιο – το πολύ ημίσκια. Δεύτερον: Στο πότισμα προσέχουμε το νερό να πηγαίνει κατευθείαν στο χώμα και όχι στα φύλλα. Δεν ενδίδουμε στον πειρασμό του «δροσίσματος», θα κιτρινίσουν. Τρίτον: Δεν αφήνουμε τη γλάστρα να κάθεται σε πιάτο γεμάτο νερό. Τέταρτον: Κορφολογούμε μόλις πάει να μπουμπουκιάσει γιατί έτσι και ανθίσει χάνει στο σχήμα του και αρχίζει και ξεραίνεται.
ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!
πηγη
Παραδοσιακή Ιατρική ΤΟΥ Θιβέτ

πηγη :tovima.gr

http://www.mpoufakos.com/2