ΒΙΤΑΜΙΝΗ C…. ΒΟΗΘΑ ΣΤΙΣ ΧΗΜΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Η βιταμίνη C βοηθά  στις χημειοθεραπείες  στην ανατροπή του καρκίνου

 

Μεγάλες δόσεις ενδοφλέβιας χορήγησης βιταμίνης C έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν την ικανότητα της χημειοθεραπείας για να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα, σύμφωνα με νέα εργαστηριακή έρευνα με ανθρώπινα κύτταρα και τα ποντίκια.
Η βιταμίνη C που παραδίδονται άμεσα στον άνθρωπο και στο ποντίκι των ωοθηκικών   βοήθησε να   σκοτώσει   τα καρκινικών κύτταρα αφήνοντας τα φυσιολογικά κύτταρα σώα,  στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας αναφέρουν οι ερευνητές.

«Στο καρκινικό  ιστό και σε ζωικά μοντέλα του καρκίνου, είδαμε όταν προσθέτετε IV βιταμίνη C φαίνεται να αυξήνει  τα αποτέλεσμα θανάτωσης των φαρμάκων  στις  χημειοθεραπείας για τα  καρκίνικα κύτταρα», δήλωσε ο ομο-συντάκτης  Δρ Jeanne Δρίσκου, διευθυντής της ολιστικής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Kansas Medical Center.

 

Σε συνέχεια ανθρώπινες δοκιμές, μια χούφτα των ασθενών με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας  που δίνεται ενδοφλέβια χορήγηση βιταμίνης C σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία τους ανέφεραν λιγότερες τοξικές παρενέργειες από τη θεραπεία του καρκίνου, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο 5 Φεβρουαρίου τεύχος του Science Translational Medicine .

«Σε αυτούς τους ασθενείς, δεν είδαμε κανένα αρνητικές συνέπειες και έχουμε παρατηρήσει ότι είχαν λιγότερες επιπτώσεις από τη χημειοθεραπεία», δήλωσε ο Δρίσκου. «Φαινόταν να προστατεύει τα υγιή κύτταρα, ενώ σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα.»

Ενδοφλέβια χορήγηση βιταμίνης C έχει θεωρηθεί μια ολοκληρωμένη ιατρική θεραπεία για τον καρκίνο από το 1970, σημείωσε Δρίσκου.

Αλλά στον καρκίνο δυναμικό της βιταμίνης C δεν έχει ληφθεί σοβαρά υπόψη από την επικρατούσα ιατρική έκτοτε κλινικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από την Κλινική Μάγιο με από του στόματος βιταμίνη C στα τέλη του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980 δεν βρήκε αντικαρκινικές επιδράσεις, εξήγησε.

Οι ερευνητές έχουν υποστηρίξει δεδομένου ότι οι δοκιμές ήταν λανθασμένη, διότι η βιταμίνη C που λαμβάνονται από το στόμα απορροφάται από το έντερο και αποβάλλεται από τους νεφρούς πριν από τα επίπεδα του να  μπορούν να συσσωρευτούν στο αίμα.

Αλλά αυτό είναι δύσκολο να προσελκύσει χρηματοδότηση για περαιτέρω έρευνα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τις φαρμακευτικές εταιρείες να χρηματοδοτήσουν την έρευνα της βιταμίνης C και έχουν ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι έχουν το ενδιαφέρον στο όργωμα της έρευνας  στην προσπάθεια, δεδομένου ότι η έρευνα Mayo δόθηκε στη δημοσιότητα, η Δρίσκου είπε.

Αυτή η τελευταία έρευνα άρχισε με τους ερευνητές στην έκθεση των ανθρωπίνων καρκινικών κυττάρων των ωοθηκών σε βιταμίνη C στο εργαστήριο. Διαπίστωσαν ότι τα κύτταρα υπέστησαν βλάβες στο DNA και πέθαναν, ενώ τα φυσιολογικά κύτταρα έμειναν σώα και αβλαβή

Οι ερευνητές στη συνέχεια δοκιμάζουν την βιταμίνη C σε ποντίκια με έρευνα για  από τον καρκίνο των ωοθηκών. Η βιταμίνη φάνηκε να βοήθησε τα φάρμακα της χημειοθεραπείας είτε να αναστέλλουν την ανάπτυξη των όγκων ή να βοηθήσει  στην συρρικνωθούν .

Τέλος, η ομάδα πραγματοποίησε μια κλινική δοκιμή σε  πιλοτική φάση που περιλαμβάνει 27 ασθενείς με σταδίου ΙΙΙ ή IV σταδίου καρκίνο των ωοθηκών.

Οι ασθενείς που έλαβαν ενδοφλέβια χορήγηση βιταμίνης C μαζί με την χημειοθεραπεία τους ανέφεραν μικρότερη τοξικότητα του εγκεφάλου, του μυελού των οστών και στα  κύρια όργανα, οι ερευνητές διαπίστωσαν.

Αυτοί οι ασθενείς φαίνεται επίσης να προσθέσετε περίπου 8,75 μήνες το χρόνο πριν από την ασθένειά τους  να υποτροπιάσει και  να προχωρήσει, σε σύγκριση με τα άτομα που έλαβαν μόνο χημειοθεραπεία. Οι ερευνητές είχαν σημειώσει ότι η μελέτη δεν είχε σχεδιαστεί για να ελεγχθεί η στατιστική σημαντικότητα του της εν λόγω διαπίστωσης.

Η βιταμίνη C στο αίμα βοηθά να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα, επειδή μετατρέπει χημικά σε υπεροξείδιο του υδρογόνου, όταν αλληλεπιδρά με όγκους, η Δρίσκου είπε.

«Εάν μπορείτε να πάρετε τα επίπεδα στο αίμα της βιταμίνης C  να είναι πολύ υψηλά,  οδηγείται στο χώρο γύρω από τα καρκινικά κύτταρα,» εξήγησε. «Σε αυτό το χώρο, είναι που μετατρέπεται σε υπεροξείδιο του υδρογόνου. Είναι πολύ παρόμοιο με αυτό που κάνουν τα λευκά κύτταρα  του αίματος μας. Δημιουργούν υπεροξείδιο του υδρογόνου για την καταπολέμηση της λοίμωξης.»

Ο Δρ Στέφανι Bernik, επικεφαλής της χειρουργικής ογκολογίας στο Lenox Hill Hospital στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι η ενδοφλέβια θεραπεία με βιταμίνη C, δεν είναι ανήκουστο μεταξύ των γιατρών του καρκίνου.

«Είχα ασθενείς που έρχονται και λένε ότι έκαναν βιταμίνη C ενδοφλέβια θεραπεία», δήλωσε ο Bernik. «Τους λέω πάντα ότι δεν γνωρίζουμε αρκετά για να ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό.»

Αυτή η νέα έρευνα εγείρει ενδιαφέρουσες δυνατότητες, αλλά μέχρι διεξάγονται μεγαλύτερες κλινικές δοκιμές Bernik λέει συμβουλές της προς τους ασθενείς δεν θα αλλάξει.

«Θα πρέπει να κάνουμε ακόμα περισσότερη μελέτη με ασθενείς και να δούμε τα αποτελέσματα. Μπορείτε, επίσης,  να βεβαιωθείτε ότι αυτές οι θεραπείες δεν παρεμβαίνουν με τις θεραπείες  που δίνουμε σήμερα», είπε. «Μπορεί να υπάρχουν κάποια αποτελεσματικότητα σε ό, τι εχετε κάνει. Χρειάζεται μόνο να αποδειχθεί. Αυτή είναι μόνο η αρχή της περισσότερες μελέτες σχετικά με αυτό . »

Ο Δρ Michael Seiden, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος για το Ογκολογίας Network ΗΠΑ, συμφώνησε.

«Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι πολλές θεραπείες με  βιταμίνης έχουν δείξει ενδιαφέροντα αποτελέσματα όταν εφαρμόζεται σε καρκινικά κύτταρα σε δοκιμαστικούς σωλήνες ακόμη, μέχρι σήμερα, αυτές οι προσεγγίσεις συνήθως δεν είναι αποτελεσματικές και μερικές φορές να είναι επιβλαβείς σε μελέτες σε ανθρώπους», είπε. «Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει ακόμη καμία απόδειξη ότι η υψηλή δόση βιταμίνης C θα πρέπει να είναι μέρος της θεραπείας για τις γυναίκες με καρκίνο των ωοθηκών.»

Ενώ συμφώνησαν ότι μεγαλύτερες μελέτες πρέπει να διεξάγονται, Δρίσκου δεν ήταν τόσο διστακτικοί.

«Είναι ασφαλές. Είναι ανέξοδο. Υπάρχει ένα εύλογο μηχανισμό ερευνούμε για τους οποίους λειτουργεί,» είπε. «Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτό σε ασθενείς, αντί να σέρνουμε τα πόδια μας και να ανησυχείτε για τη χρήση του σε όλα.»

ΕΡΏΤΗΣΗ Έχω ακούσει ότι η βιταμίνη C μπορεί να είναι μια εναλλακτική θεραπεία του καρκίνου. Τι μπορείτε να μου πείτε γι ‘αυτό;

Απαντήσεις από Timothy J. Moynihan, MD
Η χρήση της βιταμίνης C στην εναλλακτική θεραπεία του καρκίνου δεν είναι νέα. Υποστηρικτές ισχυρίζονται ότι οι μεγάλες δόσεις της βιταμίνης C είναι τοξικές  σε καρκινικά κύτταρα. Ωστόσο, δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν σε ανθρώπινες μελέτες για να υποστηρίξουν αυτή τη θεωρία.

Μελέτες στη δεκαετία του 1970 πρότεινε ότι μεγάλες δόσεις συμπληρωμάτων βιταμίνης C μπορεί να έχουν κάποιο όφελος στη θεραπεία του καρκίνου. Αλλά αυτές οι μελέτες βρέθηκαν αργότερα να έχουν σοβαρές ελλείψεις. Μεταγενέστερες καλά σχεδιασμένες, τυχαιοποιημένες, ελεγχόμενες δοκιμές της βιταμίνης C και του καρκίνου δεν βρήκαν κανένα θεραπευτικό όφελος.

Πιο πρόσφατα, η βιταμίνη C που χορηγείται ενδοφλεβίως (IV)  να έχουν διαφορετικά αποτελέσματα από τη βιταμίνη C που λαμβάνονται από το στόμα. Αυτό ώθησε ανανεωμένο ενδιαφέρον για τη χρήση της IV βιταμίνη C ως θεραπεία του καρκίνου. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη καμία απόδειξη ότι η βιταμίνη C έχει καμία επίδραση στον καρκίνο. Μέχρις ότου οι κλινικές δοκιμές ολοκληρωθεί, είναι πρόωρο να προσδιοριστεί ποιο ρόλο, εάν υπάρχει, IV βιταμίνη C μπορεί να παίξει στη θεραπεία του καρκίνου.

Με

Timothy J. Moynihan, MD απο.mayoclinic.org

τα σχόλια δικά σας

πηγες
Read Latest Breaking News from Newsmax.com www.newsmaxhealth.com/Health-News/vitamin-c-cancer-chemo/2014/02/05/id/551110#ixzz2sbsa8N6r
Alert: What Is Your Risk for a Heart Attack? Find Out Now
http://www.newsmaxhealth.com/http://naturalsociety.com/

Related posts: