ΒΟΤΑΝΑ ΩΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Τα τρόφιμα που καταναλώνουμε και τον τρόπο ζωής που ζούμε αποτελούν τα θεμέλια της υγείας μας. Τα θρεπτικά συστατικά στα τρόφιμα που τρώμε είναι τα δομικά στοιχεία για το σύνολο της βιολογικής δραστηριότητας εντός των διαφόρων συστημάτων του σώματός μας.Η ασθένεια εμφανίζεται όταν το σώμα μας δεν διαθέτει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να εκτελέσει τις λειτουργίες σωστά.

Αυτό μπορεί να οφείλεται σε κακή διατροφή, την καθιστική ζωή,τις επιβλαβείς χημικές ουσίες που εισπνέει ή απορροφα το δέρμα μας , ή αδικαιολόγητη πίεση το στρες

Υπάρχει μια πληθώρα βιταμινών και συμπληρωμάτων για να βοηθήσει την υποστήριξη σαν βιαστικό τρόπο της ζωής μας και μερικές φορές όχι και τόσο ιδανικές επιλογές τροφίμων.

 

Είναι απαραίτητα τα συμπληρώματα;

Με τα χρόνια, έχω παλέψει με την ιδέα της χρήσης βιταμινών και ανόργανων συστατικών για να συμπληρώσουν τη διατροφή μου Έχω ανάμεικτα συναισθήματα για τα συμπληρώματα.

Στην ιδανική περίπτωση, πιστεύω ότι θα πρέπει να λάβουμε τις βιταμίνες και τα μέταλλα μέσω της διατροφής, όπως ακριβώς κάνουμε στην πρωτεΐνη μακροθρεπτικά συστατικά, λίπη, υδατάνθρακες. Όταν επιλέγουμε θρεπτικά τρόφιμα, τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνονται από αυτά είναι στη φυσική τους κατάσταση στις κατάλληλες αναλογίες και απορροφώνται εύκολα για να χρησιμοποιηθούν πιο αποτελεσματικά μέσα στο σώμα. Τα συμπληρώματα μπορεί να περιέχουν ισορροπημένες αναλογίες ή κακή ποιότητα θρεπτικων συστατικων που περνούν μέσα από το σώμα χωρίς να απορροφηθούν και να χρησιμοποιηθούν.

Τώρα, από την άλλη πλευρά, δεν μπορούμε να αρνηθούμε το γεγονός ότι απο το έδαφος δεν εχουμε σήμερα την ιδια ποιότητα από αυτη που οι πρόγονοί μας κάποτε απολάμβαναν. ,απο το γεωργικο μας σύστημα έχει αφαιρεθεί απο το χωμα την πλειοψηφίας των θρεπτικών συστατικών που απαιτούνται για ισχυρή, υγιή ανάπτυξη των φυτών. Ως αποτέλεσμα, τα φυτά δεν μπορούν να αντέξουν ασθένειες και τα παράσιτα και, συνεπώς, πρέπει να τα περιέλουσαν με ισχυρα χημικά λιπάσματα για να αναπτυχθουν και τα φυτοφάρμακα για να μείνουν ζωντανα.

Επειδή η υγεία του εδάφους είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των φυτών, του σήμερα και παράγουν δημητριακά που περιέχουν ένα μέρος από τα θρεπτικά συστατικά που κάποτε ειχαν Βιολογικά προϊόντα είναι υγιεινά, αλλά χωρίς αμφιβολία εξακολουθουν να επηρεάζονται από τις συμβατικές μεθόδους καλλιέργειας.

Για το λόγο αυτό, θα ήταν ίσως συνετό να περιλαμβάνουμε τα συμπληρώματα στη διατροφή μας.

Με εξαίρεση της μουρουνέλαιο ,

Ένα σπιτικό Μείγμα Βοτάνων ειναι ιδανικο για να συμπληρώσει μια υγιεινή διατροφή

στη θέση της συσκευασμενης βιταμινης

Τα θρεπτικά συστατικά κατ ‘ευθείαν από ολόκληρα τα βότανα είναι πιο βιοδιαθέσιμη, που σημαίνει ότι απορροφάται καλύτερα επειδή είναι στη φυσική τους μορφή, και μαζι με τα ανόργανα συστατικά που βοηθούν στην απορρόφηση τους.

Οι φυτικά σκόνες δεν περιέχουν γλυκαντικά ή πρόσθετα.

Μπορώ να αλλάξει φυτικά σκόνη μου αναμιγνύοντας με σκόνη τζίντζερ ρίζα που συμβάλει στη βελτίωση της πέψης και να ανακουφίσει την κούραση και τη ναυτία. για να βοηθήσει την καταπολέμηση του άγχους σκονη απο βαλεριανα και λεμόνι φλούδα για επιπλέον βιταμίνη C

Τ α φυτικά παρασκευάσματα σε σκόνη είναι λιγότερο ακριβά από ό, τι οι βιταμίνες, και όταν ρίχνω και τα δικαμου βότανα η εξοικονόμηση είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Όλα προστίθενται σε περίπου ένα προς ένα σιτηρέσιο με την εξαίρεση των χορταριών(σταρι,κριθαρι) , spiriluna, και αλφάλφα, τα οποία προστίθενται σε μεγαλύτερες ποσότητες, λόγω ιδιαίτερα επιθυμητές τις θρεπτικές τους ιδιότητες.

Related posts: