ΧΛΩΡΟΦΥΛΛΗ Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Μπορεί να έχετε ακούσει πολλά γύρω από την υγιεινή διατροφή των λαχανικών, ιδιαίτερα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά με βαθύ, πλούσιο χρώμα αποχρώσεις.

Με πολλούς τρόπους, είναι τέλεια τρόφιμα και ένα μέρος οφείλεται στην χλωροφύλλη που περιέχουν. Η χλωροφύλλη είναι μια πράσινη χρωστική ουσία που είναι καθοριστικό ρόλο στη φωτοσύνθεση.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι είναι σημαντικό ρόλο στην προώθηση της καλής υγείας. Οι ακόλουθες 10 οφέλη επιδεικνύουν εκπληκτική ευελιξία και τη δύναμη του.

1. Βοηθά τον έλεγχο της πείνας και τους πόθους Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 καθορίζεται ότι οι ενώσεις που περιέχουν χλωροφύλλη μπορεί να βοηθήσει να καταστείλει την πείνα. Είκοσι μέτρια υπέρβαρες γυναίκες δόθηκαν δοκιμαστικά γεύματα τρεις φορές μία εβδομάδα – δύο γεύματα με χλωροφύλλη, το ένα χωρίς. Ανέφεραν  οτι είχαν μειωμένη πείνα μετά τα γεύματα που περιείχαν  χλωροφύλλη και οι εξετάσεις αίματος έδειξαν σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι η χλωροφύλλη θα πρέπει να θεωρείται ως ένας αποτελεσματικός τρόπος για να διαχειριστεί την πείνα και στην απώλεια βάρους.

2. Έλεγχοι στη μυρωδιά του σώματος Η χλωροφύλλη είναι καλό για το σώμα  από μέσα προς τα έξω. Αυτό περιλαμβάνει το σώμα και τις κοπράνων οσμές . Όταν δοκιμάστηκε σε έναν οίκο ευγηρίας με 62 ασθενείς, μια μελέτη ανέφερε βελτιώσεις στις οσμές που προέρχονται από τα υποκείμενα του πειράματος. Εκτός από την μείωση της οσμής, επίσης μετριαστεί δυσκοιλιότητα και φυσικού αερίου.

3.Στην υγεία Η χρήση της χλωροφύλλης θα προωθήσει την διαδικασία επούλωσης  Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Πανεπιστήμιο Butler (το 1950!) Μια πιο πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι, όταν χρησιμοποιείται ως ένα σπρέι,η χλωροφύλλη βοήθησε θεραπεία της πληγής.

4. Για  την αποτοξίνωση Οι Περιβαλλοντικοί ρύποι, όπως τα τοξικά μέταλλα μπορεί να καταστρέψουν γρήγορα την υγεία . Η χλωροφύλλη συνδέεται με τοξικά μέταλλα για να παρεμποδίσει την απορρόφηση, και η έρευνα έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει το ίδιο και με ορισμένες ουσίες καρκινογόνες. Μια διασταυρούμενη μελέτη με 4 ανθρώπους εθελοντές  έχει δοκιμαστεί η ικανότητα της χλωροφύλλης για την άρση της  αφλατοξίνη, ένα γνωστό καρκινογόνο.

5. Προστατεύει το DNA από  τα χαλασμένα τρόφιμα Τα τηγανισμένα τρόφιμα  περιέχουν χημικές ουσίες που είναι γνωστό ότι καταστρέφουν τους ιστούς του παχέος εντέρου και το DNA των κυττάρων του παχέος εντέρου. Σε μια μελέτη, οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν τηγανητά τρόφιμα σε συνδυασμό με χλωροφύλλης, παρατηρήθηκε ότι έχουν λιγότερη βλάβη στο DNA των κυττάρων του παχέος εντέρου.

6. Σούπερ ισχυρή αντιοξειδωτική δράση

7. Υποσχόμενη για την θεραπεία του καρκίνου

8. Η αποτελεσματική κατά της Candida albicans 9. Ανακουφίζει τον ερεθισμός και οίδημα 10. Προωθεί  τα υγιή επίπεδα σιδήρου

πηγές

-Δρ. Edward F. ομάδα III, DC, ND, DACBN, DCBCN, DABFM

Esten, Mabel Μ. και Dannin, Albert Γ. (1950)

. J Wound Shaughnessy DT, Gangarosa LM, Schliebe Β, Umbach DM, Xu Z, ο Macintosh Β, Knize MG, Matthews PP, Swank ΑΕ, Sandler RS, DeMarini DM, Taylor JA.

journal.pone. vitro /