5 ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΥΓΕΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

Πλάνο 5 ημερών με ωμούς φρέσκους χυμούς για αποτοξίνωση και απώλεια βάρους

Εάν ψάχνετε έναν απλό και πρακτικό τρόπο να καθαρίσετε τελείως το σύστημά σας, γιατί δεν δοκιμάζετε 5 μέρες   δίαιτα με χυμούς; Κάνοντας ένα διάλειμμα από στερεά φαγητά, δίνοντας ενέργεια στο σώμα σας μόνο με φρέσκους, ωμούς, πλούσιους σε θρεπτικά συστατικά χυμούς είναι και ο καλύτερος τρόπος να αποτοξινωθείτε.

Το σώμα ξεκουράζεται από την χώνεψη και πέψη και μπορεί να χρησιμοποιήσει την ενέργεια αυτή για να  αυτοκαθαριστεί από παλιά απόβλητα που είναι συσσωρευμένα στον οργανισμό. Επίσης θα έχετε και ένα διάλειμμα από κατεργασμένα σάκχαρα, επεξεργασμένα αλεύρια, ζωικά προϊόντα και άλλα μαγειρεμένα φαγητά που συνήθως καταναλώνετε.

Αυτό θα  παρουσιάσει μια ΤΕΡΆΣΤΙΑ αλλαγή στους περισσότερους ανθρώπους. Θα χάσετε βάρος, θα αισθανθείτε ελαφρύτεροι, και πιο καθαροί και το καλύτερο από όλα θα μπορέσετε βλέποντας τις αλλαγές στο σώμα σας να αρχίσετε να ζείτε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής από εκεί και πέρα.

Η δίαιτα με χυμούς

Εχει μεγάλη ιστορία σαν μέθοδος αποτοξίνωσης αλλά εκ πρώτης όψεως φαίνεται φοβιστική και απρόσιτη σε πολλούς που μπορεί να φοβούνται το σύνδρομο στέρησης. Όντως κατά την διάρκεια διαίτης με χυμούς οι άνθρωποι συχνά καταναλώνουν λίγες θερμίδες και καταλήγουν να αισθάνονται αδύναμοι, να ζαλίζονται και να αισθάνονται κούραση.

Δεν είναι και τόσο πρακτικό αυτό για κάποιον που ζει στους γρήγορους ρυθμούς της σημερινής κοινωνίας. Γιαυτό και εορταστική δίαιτα χυμών είναι διαφορετική από την απλή δίαιτα με χυμούς.

Σε αυτήν την δίαιτα θα παίρνετε όλες τις θερμίδες που χρειάζεστε καθημερινά (π.χ. 1500 για γυναίκες) κατευθείαν από τους χυμούς. Θα χάνετε και πάλι βάρος ενώ το σώμα σας έχει χώρο να δουλέψει σε πράγματα άλλα εκτός της χώνεψης και πέψης σε στερεές τροφές, αλλά επίσης δεν θα υπάρχει και αίσθηση ότι δεν τρώτε αρκετά.

Είναι ένας πολύ γρήγορος, αποτελεσματικός και υψηλά ευεργετικός τρόπος για να καθαρίσετε, ενυδατώσετε και να προσφέρετε αλκαλικότητας στο σώμα σας. Είναι ένας τρόπος αναζωογόνησης και χτισίματος του σώματός σας ξανά.

Το πλάνο αυτό 5 ημερών είναι για καθημερινά πολυάσχολα προγράμματα ανθρώπων που δουλεύουν μακριά από το σπίτι.

Συμπεριλαμβάνει πόση 4 λίτρων την ημέρα θρεπτικών, γευστικών και υγιεινών ωμών χυμών. Ιδανικό είναι να έχετε έναν καλό αποχυμωτή στο σπίτι (ή τουλάχιστον ένα πολύ καλό μίξερ και μια σακούλα δίχτυ για τυρί για στράγγισμα). Είναι σημαντικό εδώ να προσέξετε να τρέφεστε αυτές τις 5 ημέρες με φρέσκους ωμούς χυμούς μόνο για να αποτοξινωθείτε σωστά. Παστεριωμένοι νεκροί χυμοί από το σούπερ μάρκετ δεν συνιστώνται, γιατί έχουν θερμανθεί και έχουν καταστραφεί τα ζωντανά ένζυμα και οι θρεπτική τους αξία. Ότι πίνετε πρέπει να είναι φρέσκο, μπορείτε να πίνεται και φρέσκους χυμούς πορτοκάλι ή μήλο από μαγαζιά έξω όταν βγείτε με φίλους ή για δουλειές. Σε μερικά καφέ η μαγαζιά επίσης προσφέρονται φρέσκοι χυμοί και από άλλα φρούτα. Αν βρείτε και χυμό φρέσκιας καρύδας (νερό καρύδας, πράγμα πολύ δύσκολο στην Ελλάδα) είναι απίστευτα υγιεινό για την δίαιτά σας. Το νερό καρύδας είναι απίστευτος χυμός και είναι ταυτόσημο με το οροθετικό πλάσμα αίματος. Οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν με νερό καρύδας μόνο για πολύ μεγάλη περίοδο.

αρχείο λήψης (2)

Αυτή η δίαιτα περιέχει επίσης πράσινα λαχανικά.

Οι πράσινοι χυμοί είναι εξαιρετικά ωφέλιμοι και θεραπεύουν το σώμα με καταπληκτικές αλκαλικές και μεταλλικές ιδιότητες αν και στην γεύση δεν είναι και πολύ ευχάριστοι στους περισσότερους ανθρώπους. Γι’ αυτό και αναμιγνύονται με φρούτα για εξισορρόπηση της γεύσης. Μπορείτε να προσθέσετε όσα φρούτα θέλετε για να εξισοροπήσετε την γεύση που επιθυμείτε. Αν είστε νέοι στους πράσινους χυμούς καλύτερα θα είναι να προσθέσετε πιο πολλά φρούτα και καρότα για να γλυκαθεί ο χυμός και σιγά σιγά ελαττώνετε την ποσότητα.

Συνήθως χρησιμοποιώ

1 κιλό πράσινα λαχανικά την ημέρα κατά την διάρκεια της δίαιτας με χυμούς. Ίσως σας φανεί πολύ αυτή η ποσότητα, αλλά τουλάχιστον προσπαθήστε με μια καλή χούφτα λαχανικών καθημερινά για χυμό. Η χλωροφύλλη (το πράσινο στα πράσινα φυτά) έχει εξαιρετικές θεραπευτικές και αλκαλικές ιδιότητες και έχει μόνο ένα μόριο διαφορά στην από την δομή του ανθρώπινου αίματος. Είναι σαν να κάνετε μετάγγιση αίματος καθημερινά. Οπότε σε δίαιτες με χυμούς είναι πολύ σοφό να χρησιμοποιέιτε ένα μάτσο σέλινο καθημερινά καθώς είναι το πιο ισχυρό ενυδατικό καύσιμο για το σώμα σας ( 4 φορές ενυδατώνει το σώμα πιο πολύ από το νερό!) και οι περισσότεροι άνθρωποι πάσχουν από αφυδάτωση.

2014022323015384

Πλάνο 5 ημερών με ωμούς φρέσκους χυμούς για αποτοξίνωση και απώλεια βάρους:
Με την δίαιτα χυμών επίσης συνιστάται να κάνετε και μερικούς καθαρισμούς εντέρου. Η εντερική υδροθεραπεία καθαρίζει απόβλητα που έχουν κατακαθίσει στα έντερα. Ο μέσος άνθρωπος υπολογίζεται ότι έχει στα έντερα του 2 με 5 κιλά απόβλητα τα οποία θα ήταν καλό να αφαιρούνται με υδροθεραπεία καθώς είναι πηγή τοξινών και δεν βοηθούν τον οργανισμό και την καθαρή σκέψη.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό μόνοι σας με κλύσμα (υπάρχουν ειδικές σακούλες στα φαρμακεία) ή να πάτε σε κέντρα υδροκαθαρισμού.
Επίσης πρέπει κατά την διάρκεια της δίαιτας με χυμούς να πίνετε άφθονο νερό. Μπορεί ήδη να αισθάνεστε φούσκωμα με τα 4 λίτρα χυμών καθημερινά αλλά το νερό είναι συστατικό ζωτικής σημασίας. Το νερό βοηθάει στην ενυδάτωση και στον καθαρισμό τοξινών από το σώμα και κρατάει σε ισορροπία το pH του αίματος. Επίσης κατά την διάρκεια της δίαιτας μπορείτε να πίνετε πράσινα τσάγια χωρίς καφεΐνη.

ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Οι χυμοί θα πρέπει να καταναλώνονται όσο πιο γρήγορα από την στιγμή παρασκευής  τους, καθώς η θρεπτική τους αξία αρχίσει να εξασθενεί και αλλάζει και η γεύση τους με την πάροδο του χρόνου. Να είστε σίγουροι ότι μετά την αποχύμωση αποθηκεύετε τους χυμούς σε δροσερό μέρος και τους καταναλώνετε μέσα σε 24 ώρες. Εάν είστε πολυάσχολοι με την εργασία και τρόπο ζωής σας θα συνιστούσα να ετοιμάζετε όλους τους χυμούς πριν φύγετε από το σπίτι το πρωί  σε γυάλινα δοχεία και στο ψυγείο ή σε τσάντες ψύξης τις οποίες μπορείτε να φέρετε μαζί σας.

ΜΑΣΗΜΑ ΧΥΜΟΥ

Προσπαθήστε να μασάτε τους χυμούς σας παρά να τους καταπίνεται με την πρώτη. Αυτό θα δημιουργήσει καλύτερη πέψη και αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών. Κρατήστε τον χυμό στο στόμα σας, αναμιγνύοντας τον με το σάλιο σας πριν τον καταπιείτε. Πίνετε σιγά σιγά και συνειδητά τους χυμούς έτσι ώστε και το σώμα σας να εκτιμήσει το απίθανο δώρο που του δίνετε.

Το πλάνο 5 ημερών δίαιτας με χυμούς

Θα συνιστούσα να αρχίσετε τον καθαρισμό και την δίαιτα ένα Σαββατοκύριακο, καθώς θα είναι πιο εύκολα τότε να το ξεκινήσετε με την άνεσή σας.

Σαββάτο:
500ml χυμός πορτοκαλιού/γκρέιπφρουτ
1 λίτρο χυμός από σκούρο λάχανο/σέλινο/μήλο
1 λίτρο καρπούζι
1 λίτρο σκούρο λάχανο/σέλινο/μήλο
500ml καρότο/σπανάκι

Κυριακή:
500ml χυμός πορτοκαλιού/γκρέιπφρουτ
1 λίτρο χυμός σέλινο/ανανά/κόκκινης πιπεριάς
1 λίτρο χυμός καρότο/μήλο/τζίντερ/λεμόνι
1 λίτρο χυμός σέλινο/ανανά/κόκκινης πιπεριάς
500ml χυμός ντομάτας και βασιλικού

Εργάσιμες ημέρες:
Τις καθημερινές εργάσιμες ημέρες ακολουθήστε το παρακάτω πλάνο επιτυχίας:
Στύψτε φρέσκο χυμό φρούτων το πρωί και πιείτε το πριν φύγετε και πάρτε 2 λίτρα χυμού μαζί σας. Αγοράστε φρέσκο στυμμένο χυμό για μεσημεριανό εάν μπορείτε. Φτιάξτε επίσης χυμό το βράδυ όταν επιστρέψετε. Αυτό μειώνει την αποχύμωση σε 2 μόνο στάδια, πρωί και βράδυ.

Δευτέρα:
Πρωινό: 500ml χυμός πορτοκαλιού/γκρέιπφρουτ
10-11 π.μ.: 1 λίτρο χυμός μήλο/παντζάρι/τζίντερ/σέλινο/πράσινα λαχανικά
Μεσημεριανό: 500ml χυμός πορτοκαλιού
Απόγευμα: 1 λίτρο χυμός μήλο/παντζάρι/τζίντζερ/σέλινο/πράσινα λαχανικά
Βράδυ: Ένα λίτρο ντομάτα με βασιλικό

Τρίτη:
Πρωινό: 500ml χυμός πορτοκαλιού/γκρέιπφρουτ
10-11 π.μ.: 1 λίτρο χυμός ανανά/πράσινων λαχανικών/σέλινο/μέντα
Μεσημεριανό: 500ml χυμός μήλου
Απόγευμα: 1 λίτρο χυμός ανανά/πράσινων λαχανικών/σέλινο/μέντα
Βράδυ: 1 λίτρο καρότο/σπανάκι

Τετάρτη:
Πρωινό: 500ml χυμός πορτοκαλιού/γκρέιπφρουτ
10-11 π.μ.: 1 λίτρο χυμός μήλο/σέλινο/αγγούρι
Μεσημεριανό: 500ml χυμός πορτοκαλιού
Απόγευμα.: 1 λίτρο χυμός μήλο/σέλινο/αγγούρι
Βράδυ: 1 λίτρο αχλάδι/μαϊντανός/σπανάκι

Μετά την δίαιτα 5 ημερών με χυμούς είναι σημαντικό να σταματήσετε την δίαιτα προσεκτικά και σταδιακά. Σπάστε την δίαιτα με ένα γεύμα ξερά δαμάσκηνα τα οποία έχετε μουλιάσει από βραδύς σε νερό. Μετά αρχίστε να τρώτε ζουμερά φρούτα όπως το καρπούζι, ντομάτες, μούρα ή μήλα. Αργότερα δοκιμάστε μια λαχταριστή πράσινη σαλάτα με απλή σος ελαιόλαδου με λεμόνι. Συνεχίστε να πίνετε φρέσκους χυμούς καθημερινά, τουλάχιστον ένας κάθε μέρα είναι επωφελής για τον οργανισμό σας. Τις επόμενες ημέρες μπορείτε να προσθέτετε πιο πολύπλοκα φαγητά όπως μπανάνες, αβογκάντος, σπόρους καi ξηρούς καρπούς κτλ.

Μετά αυτό το υπέροχο δώρο της δίαιτας με χυμούς στον εαυτό σας είστε στην ιδανική θέση να κάνετε υγιεινές επιλογές για το τι φαγητό θα τρώτε. Εάν πριν την δίαιτα αυτή με χυμούς τρώγαμε κατεργασμένες ζάχαρες, ζωικά προιόντα, ψωμιά κτλ τώρα είναι ο σωστός χρόνος για να ξανακοιτάξετε την διατροφή σας. Μετά από 5 μέρες θα αισθάνεστε υγιείς και καθαροί , θα θέλατε πραγματικά να επιστρέψετε στην παλιά σας δίαιτα και στα φαγητά αυτά;

Συνιστώ να τρώτε υψηλό ποσοστό ωμών τροφών, τόσο όσο αισθάνεστε άνετα με αυτό. Οι ωμές τροφές είναι το φυσικό, θεραπευτικό καύσιμο για τον οργανισμό μας και αυτή είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να τα εντάξετε ακόμα πιο πολύ στην καθημερινότητά σας. Αυτή είναι η αρχή, γιαυτό τολμήστε το και πάνω από όλα.

ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΟ!

Θα σας συμβούν δραματικές αλλαγές και θα ήθελα να σας δω να συγκρίνετε φωτογραφίες σας πριν και μετά αυτήν την δίαιτα.

Σε ελεύθερη μετάφραση από άρθρο της Angela Stokes

(Πηγή)

en-gr.com

 

 

Βέβαια πάντα πριν κάνουμε την  δίαιτα θα ρωτήσουμε τον γιατρό μας. ..

Related posts: