ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ

 

Σε γενικές γραμμές  η αφυδάτωσης είναι η απώλεια του νερού από οποιοδήποτε αντικείμενο ή είναι η απομάκρυνση των υδάτων από οποιοδήποτε φυσικό ή χημικά μέσα. Φυσιολογικά, αφυδάτωση ορίζεται ως η ανεπάρκεια των μορίων του νερού σε σύγκριση με άλλες   ουσίες.  Η Μειωμένη στάθμη του υγρού στο σώμα είναι η κύρια αιτία Αφυδάτωση.

Ιατρικές αιτίες της αφυδάτωσης

 

*   διάρροια είναι η κύρια αιτία της αφυδάτωσης.
* Η έκθεση στον ξηρό αέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
* Η παρατεταμένη σωματική άσκηση σε θερμό ή υγρό κατάσταση, χωρίς επαρκή πρόσληψη νερού.
* Desert συνθήκες ιδρώτα αυξάνει και την απομάκρυνση του νερού από το σώμα, προκαλεί ήπια αφυδάτωση.
* Υπερθερμία, αυξημένη θερμοκρασία του σώματος επίσης προκαλεί αφυδάτωση.
* Σοβαρή απώλεια Έμετος αιτίες υγρών και αφυδάτωση.
* Μπερνς οδηγεί να διακόψει αφυδάτωση με απώλεια υπερβολικού ρευστού από το σώμα και μπορεί να προκαλέσει σοκ, ακόμα και θάνατο.
* Δακρύρροια για παρατεταμένο χρονικό διάστημα οδηγεί σε απώλεια υγρών και προκαλεί αφυδάτωση.
* Χρήση Μεθαμφεταμίνη, Αμφεταμίνης και άλλα διεγερτικά.
* Οι λοιμώδεις νόσοι, όπως η
* Η χολέρα
* Γαστρεντερίτιδα
* Σιγκέλωση
* Ο κίτρινος πυρετός επίσης προκαλεί αφυδάτωση.

Ο υποσιτισμός και η αφυδάτωση

* Ηλεκτρολυτικές διαταραχές προκαλούν σημαντική ανισορροπία ανάμεσα στα στάθμη του υγρού και προκαλεί αφυδάτωση.
* Υπερνατριαιμία: Αυξημένη επίπεδο των ιόντων νατρίου στο σώμα (επίσης προκαλείται από αφυδάτωση)
* Η υπονατριαιμία ή μειωμένα επίπεδα των ιόντων νατρίου στο σώμα, ειδικά από περιορισμένες διατροφές αλάτι και
* Η νηστεία για μεγάλο χρονικό διάστημα προκαλεί αφυδάτωση.
* Ξαφνική ταχεία απώλεια βάρους μπορεί να αντανακλά την προοδευτική εξάντληση των ρευστό όγκο,
* Ασθενών άρνηση της τροφής και υγρών προκαλεί αφυδάτωση.
* Σοβαρή υπεργλυκαιμία, ειδικά σε Σακχαρώδης διαβήτης προκαλεί επίσης αφυδάτωση σε διαβητικούς ασθενείς με ανεπαρκή πρόσληψη θρεπτικών συστατικών.

Συμπτώματα και την πρόγνωση του Αφυδάτωση

Αφυδάτωση συμπτώματα συνήθως γίνονται αισθητές μετά από 2% της κανονικής όγκου νερού ενός ατόμου έχει χαθεί. Αρχικά, το πρόσωπο εμπειρίες δίψα και την ταλαιπωρία μαζί με απώλεια της όρεξης και της ξηρότητας του δέρματος. Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να ακολουθείται από δυσκοιλιότητα. Οι αθλητές μπορούν να υποστούν μια απώλεια της απόδοσης έως 30% και η εμπειρία εξάψεις, χαμηλή αντοχή, ταχείς ρυθμούς της καρδιάς, υψηλές θερμοκρασίες σώματος και την ταχεία έναρξη της κόπωσης λόγω απώλειας υγρών από το σώμα.

Τα συμπτώματα της ήπιας αφυδάτωσης περιλαμβάνουν δίψα, μειωμένη ποσότητα ούρων, ασυνήθιστα σκούρου κίτρινου χρώματος των ούρων, ανεξήγητη κόπωση, ευερεθιστότητα, έλλειψη δακρύων όταν κλαίνε, κεφαλαλγία, ξηροστομία, ζάλη όταν στέκεται λόγω ορθοστατική υπόταση και σε ορισμένες περιπτώσεις, αϋπνία είναι επίσης ένα σύμπτωμα της ήπιας αφυδάτωση.

Σε μέτρια έως σοβαρή αφυδάτωση, μπορεί να μην υπάρχει παραγωγή ούρων   Άλλα συμπτώματα στα άτομα αυτά  περιλαμβάνουν λήθαργο ή ακραία υπνηλία, σπασμοί, βυθισμένες fontanel σε βρέφη, λιποθυμία και βυθισμένα μάτια.

Άλλα συμπτώματα της αφυδάτωσης μπορεί να περιλαμβάνουν πονοκεφάλους παρόμοιο με αυτό που παρουσίασαν κατά τη διάρκεια ενός hangover, μυϊκές κράμπες, ένα ξαφνικό επεισόδιο της οπτικής χιόνι, μειωμένη αρτηριακή πίεση και ζάλη ή λιποθυμία κατά την όρθια στάση είναι τα συμπτώματα της αφυδάτωσης. Ακατέργαστα αφυδάτωση οδηγεί γενικά σε παραλήρημα, απώλεια των αισθήσεων, οίδημα της γλώσσας και σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει θάνατο.

Θεραπεία της Αφυδάτωση

Καλύτερη θεραπεία για ήσσονος σημασίας αφυδάτωση είναι το πόσιμο νερό και την παύση λειτουργίας υγρών (απώλεια). Πόσιμο νερό καρύδας προσφορά, χυμούς φρούτων και ζαχαροκάλαμου χυμοί βοηθά για την αντιμετώπιση της αφυδάτωσης.
Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις αφυδάτωσης, η διόρθωση ενός αφυδατωμένου ατόμου επιτυγχάνεται με την επαναπλήρωση αναγκαία νερό και ηλεκτρολύτες. Ακόμη και στην περίπτωση σοβαρής έλλειψης γλυκού νερού, το πόσιμο νερό στη θάλασσα δεν βοηθά και η κατανάλωση αλκοόλ, επίσης, δεν βοηθά στην αντιστάθμιση υγρών του σώματος του κράτους. Θεωρείται συχνά ότι η αιφνίδια εισροή του αλατιού στο σώμα από το θαλασσινό νερό θα κάνει τα κύτταρα να αφυδατώνουν και τα νεφρά στην υπερφόρτωση και να κλείσουν, αλλά έχει υπολογιστεί ότι ένας μέσος ενήλικας μπορεί να πιουν έως και 0,2 λίτρα θαλασσινού νερού την ημέρα πριν από την τα νεφρά αρχίζουν να αποτυγχάνουν.

Αν κατά την από του στόματος πρόσληψη υγρών είναι δύσκολο, τη χορήγηση ενδοφλέβιων υγρών είναι  θεραπεία για αφυδάτωση. Ενδοφλέβια χορήγηση υγρών επαναφέρει το υγρό όγκο αμέσως και βοηθά για να σώσει τη ζωή του ασθενούς αφυδάτωση.

Αν υπάρχει μόνο ξηρά τροφή, είναι καλύτερα να μην τρώνε, όπως το νερό είναι απαραίτητο για την πέψη. Για σοβαρές περιπτώσεις αφυδάτωσης, όπου λιποθυμία, απώλεια των αισθήσεων ή άλλα σοβαρά αναστέλλουν τα  σύμπτωμα   η προσοχή έκτακτης ανάγκης είναι απαραίτητη. Τα υγρά που περιέχουν ηλεκτρολύτες κατάλληλα για την ισορροπία των ηλεκτρολυτών χορηγείται από το στόμα ή ενδοφλεβίως με συνεχή αξιολόγηση της κατάστασης των ηλεκτρολυτών

πηγη

http://healthcaretips.psyphil.com

Related posts: