ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Οι γιατροί δεν γνωρίζουν πάντοτε τι προκαλεί υψηλή αρτηριακή πίεση, αλλά ξέρουν τις βλαβερές παρενέργειες. Παρά το γεγονός ότι οι διακυμάνσεις της αρτηριακής πίεσης στη διάρκεια της ημέρας είναι κοινά, όταν η αρτηριακή πίεση είναι σταθερά υψηλή, η δύναμη του αίματος κατά τοιχώματα των αρτηριών μπορεί να στρεβλώσει και βλάβες τους, τοποθετώντας ένα επιπλέον βάρος στην καρδιά. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου, και μπορεί να βλάψει τα μάτια και τα νεφρά.

Δυστυχώς, η υψηλή αρτηριακή πίεση, γνωστή και ως υπέρταση, μπορεί να είναι μια σιωπηλή πάθηση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα συμπτώματα, όπως πονοκεφάλους, ζάλη και αιμορραγία από τη μύτη μπορεί να σημάνει ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά πιο συχνά η υπέρταση δεν συνοδεύεται από συμπτώματα και περνά απαρατήρητος, γεγονός που καθιστά ζωτικής σημασίας να υπάρξει πίεση του αίματός σας ελέγχονται τακτικά.

Είτε είστε σε κίνδυνο για υψηλή αρτηριακή πίεση ή ένα από τα εκατομμύρια των Αμερικανών που πάσχουν ήδη από αυτό, καθιστώντας υγιείς αλλαγές στον τρόπο ζωής σας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου σας.

Η υγιεινή διατροφή φορτωμένο με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, φυσικά υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου της υψηλής πίεσης του αίματος.

1. Αποφύγετε νάτριο. Το αλάτι αυξάνει τον όγκο του αίματος και αυξάνει το ποσό της πίεσης που απαιτείται για να μετακινήσετε το αίμα μέσω των αρτηριών. Για τα πραγματικά αποτελέσματα, θα πρέπει να κάνει περισσότερα από το αφαιρέσετε την αλατιέρα από το τραπέζι. Αποφύγετε την επεξεργασία και συσκευασμένα τρόφιμα, και ακολουθήστε τα εξής επτά βήματα για την απομάκρυνση της περίσσειας νατρίου από τη ζωή σας .

2. Φάτε τα ωμά φρούτα και λαχανικά. Η ίνα στα φρούτα και τα λαχανικά μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης με φυσικό τρόπο. σέλινο , ειδικότερα, έχει αποδειχθεί για να διαστείλει τα αιμοφόρα αγγεία, καθιστώντας ευκολότερο για το αίμα να ρέει ελεύθερα μέσα από το σώμα.

3. Συμπλήρωμα με σκόρδο. Ανάμεσα στα πολλά οφέλη για την υγεία του, πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το σκόρδο μπορεί να βοηθήσει επίσης σημαντικά χαμηλότερη αρτηριακή πίεση. Το σελήνιο, ένα συστατικό του σκόρδου, πιστεύεται ότι για την πρόληψη της πήξης του αίματος, βοηθώντας το να κυκλοφορούμε ανεμπόδιστα μέσω των αιμοφόρων αγγείων και τη σταθεροποίηση της αρτηριακής πίεσης.

4. Χαλαρώστε τα αιμοφόρα αγγεία με βότανα. Διάφορα βότανα μπορούν να διαστέλλονται τοιχώματα των αρτηριών και μείωση της αρτηριακής πίεσης. Hawthorn, μια ευρωπαϊκή βότανο πλούσιο σε flavanoids, μπορεί να μειώσει την επιτυχία της αρτηριακής πίεσης όταν χρησιμοποιείται ως μακροχρόνια θεραπεία. Arjuna φλοιός χρησιμοποιείται στην ιατρική Ayurvedic σε χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης, η οποία έχει φυσικά μια μείωση επίδραση στα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης, καθώς και.

5. Πάρτε συμπληρώματα ιχθυελαίων. Ιχθυέλαιο περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που εμποδίζουν την πήξη και την απόφραξη των αρτηριών. Το ιχθυέλαιο αραιώνει επίσης αίμα με το χρόνο, βοηθώντας την να ρέει πιο ομαλά μέσω των αρτηριών.

Μπιζέλια είναι μια εξαιρετική πηγή καλίου, ενός ιχνοστοιχείου που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

6. Destress. στρες ανεβάζει την αρτηριακή πίεση, έτσι μαθαίνουν να ελέγχουν το άγχος μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε αυτό. Όταν το σώμα σας αντιμετωπίζει μια αγχωτική κατάσταση, απελευθερώνει ορμόνες που προκαλούν καρδιακή συχνότητα για την επιτάχυνση και τα αιμοφόρα αγγεία να συστέλλονται. Η συμμετοχή σε δραστηριότητες που επιβραδύνουν την καρδιά και την ηρεμία του σώματος, όπως η γιόγκα, βαθιές ασκήσεις αναπνοής ή πίνοντας τσάι από βότανα, θα συμβάλει επίσης στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Μάθετε να destress.

7. Άσκηση. Εργασίας από τρεις φορές την εβδομάδα για 30 έως 60 λεπτά βοηθά στην μείωση της αρτηριακής πίεσης με το χρόνο. Αλλά μην τον εαυτό σας-μελέτες φορούν έχουν δείξει ότι η μέτρια μορφές άσκησης για αυτές τις συγκεκριμένες χρονικές στιγμές είναι πιο ευεργετική από μεγάλης έντασης προπόνηση για ώρες σε έναν χρόνο.

8. Ανεβάστε το κάλιο. Αυτό το μέταλλο, που είναι απαραίτητες για τη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς, μπορεί να βρεθεί σε διαφορετικά επίπεδα με νατρίου στο σώμα. Καταναλώνουν πάρα πολύ νάτριο, και είναι πιθανό να έχουν έλλειψη καλίου. Καταναλώνουν περισσότερο κάλιο, και θα έχετε λιγότερο νάτριο στο σώμα σας. Μελέτες έχουν δείξει κάλιο να είναι αποτελεσματική στην μείωση της αρτηριακής πίεσης, έτσι ώστε το απόθεμα επάνω σε κάλιο-πλούσια τρόφιμα όπως οι γλυκοπατάτες, σπανάκι, μπιζέλια και (φυσικά) τις μπανάνες.

πηγη

http://www.naturalhomeandgarden.com

Related posts: