ΑΣθΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Το άσθμα είναι «ανάσα μια αρχαία ελληνική λέξη που σημαίνει» λαχάνιασμα. Είναι μια αλλεργική κατάσταση που προκύπτει από την αντίδραση του σώματος σε ένα ή περισσότερα αλλεργιογόνα, και είναι το πιο ενοχλητικό από τις αναπνευστικές παθήσεις. Ένας ασθενής με άσθμα εχει συχνά δύσπνοια

Συμπτώματα άσθματος

Λαχάνιασμα

Οι ασθενείς που πάσχουν από άσθμα φαίνεται έχουν λαχάνιασμα. Στην πραγματικότητα, έχουν μεγαλύτερη δυσκολία στην αναπνοή και αυτό οφείλεται σε σπασμούς ή αιφνίδια ακούσιες μυϊκές συσπάσεις των μικρών αεραγωγών στους πνεύμονες.
Άσθμα συμπτώματα, αιτίες, θεραπεία και δίαιτα

Αλλεργία που προκαλείται από τις καιρικές συνθήκες

Το άσθμα προκαλείται από διάφορους παράγοντες. Μπορεί να οφείλεται σε αλλεργία που προκαλείται από τις καιρικές συνθήκες, τα τρόφιμα, τα φάρμακα, τα αρώματα, και άλλα ερεθιστικά. Αλλεργίες σε σκόνη είναι η πιο κοινή.

Θεραπείες διορθωτικά μέτρα και φυσικές θεραπείες,

άσθμα θεραπεία με Μέλι

Το μέλι είναι μία από τις πιο κοινές θεραπείες για το άσθμα. Λέγεται ότι αν μια κανάτα μέλι κρατιέται κάτω από τη μύτη του ασθενούς με άσθμα και εκείνος εισπνέει τον αέρα που έρχεται σε επαφή με αυτό, τότε αρχίζει να είναι η αναπνοή ευκολότερη και πιο βαθιά.

θεραπεία με Σύκα

Τα σύκα έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα πολύτιμα στο άσθμα. Σταματούν τον ασθενή από το φλέγμα. Τρεια ή τέσσερα ξηρά σύκα πρέπει να καθαρίζονται επιμελώς με ζεστό νερό και να ειναι  μουλιασμένα

θεραπεία με Λεμόνι

Το Λεμόνι είναι ένα άλλο φρούτο που βρέθηκε να έχει οφέλη για τη θεραπεία του άσθματος. Ο χυμός ενός λεμονιού, διαλύεται σε ένα ποτήρι νερό και λαμβάνεται με τα γεύματα, θα φέρει καλά αποτελέσματα

θεραπεία με ινδικό ριβήσιο

Ινδικό ριβήσιο έχει επίσης αποδειχθεί πολύτιμο στο άσθμα. Πέντε γραμμάρια φραγκοστάφυλα αναμεμειγμένα με μια κουταλιά της σούπας μέλι αποτελεί ένα αποτελεσματικό φάρμακο τονωτικό για τη θεραπεία της ασθένειας αυτής. Θα πρέπει να λαμβάνεται κάθε πρωί

θεραπεία με τη χρήση πικρή κολοκύνθη Ρίζες

Οι ρίζες του πικρή κολοκύνθη  έχουν χρησιμοποιηθεί στη λαϊκή ιατρική για το άσθμα από τους αρχαίους χρόνους. Ένα κουταλάκι του γλυκού πάστα ρίζας, αναμειγνύεται με ίσο ποσό από το μέλι ή χυμό με φύλλα βασιλικού, χορηγείται μία φορά κάθε βράδυ για ένα μήνα, λειτουργεί ως ένα εξαιρετικό φάρμακο για την ασθένεια αυτή.

 Το άσθμα θεραπεία με τζίντζερ

Ένα κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό τζίντζερ, αναμιγνύεται με ένα φλιτζάνι αφέψημα και μέλι λειτουργεί ως ένα εξαιρετικό αποχρεμπτικό σε περιπτώσεις άσθματος.   Αυτή η λύση θα πρέπει να λαμβάνεται μία φορά το πρωί και μία το βράδυ.

θεραπεία με Σκόρδα

Το σκόρδο είναι μια άλλη αποτελεσματική θεραπεία για το άσθμα. Δέκα σκελίδες σκόρδο, βρασμένες σε 30 ml γάλα, κάνει ένα εξαιρετικό φάρμακο για τα πρώτα στάδια του άσθματος. Αυτό το μίγμα πρέπει να ληφθεί μια φορά ημερησίως από τον ασθενή. Ζεστό τσάι τζίντζερ με δύο σκελίδες σκόρδο σε αυτό, μπορεί επίσης να βοηθήσει να κρατήσει το πρόβλημα υπό έλεγχο, και θα πρέπει να λαμβάνεται το πρωί και το βράδυ.

θεραπεία με κνήκου

Σπόροι κνήκου είναι ωφέλιμοι για τη θεραπεία του βρογχικού άσθματος. Μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη από ξηρούς σπόρους, αναμεμειγμένα με μια κουταλιά της σούπας μέλι, μπορεί να ληφθεί μία ή δύο φορές την ημέρα για τη θεραπεία αυτής της ασθένειας. Αυτό ενεργεί ως αποχρεμπτικό και μειώνει την σπασμούς από την υγροποίησης της επίμονης με πτύελα. Μια έγχυση πέντε γραμμάρια λουλουδιών αναμεμειγμένα με μια κουταλιά της σούπας μέλι, λαμβάνεται μία φορά την ημέρα, είναι επίσης χρήσιμο σε αυτή την ασθένεια.

Διατροφή για το Άσθμα

Στην ιδανική περίπτωση, η διατροφή του πρέπει να περιέχει μια περιορισμένη ποσότητα από υδατανθράκες, λιποειδή και πρωτεΐνες που «σχηματίζουν οξέα» τρόφιμα, καθώς και μια  ποσότητα αλκαλίων απο τα τρόφιμα με φρέσκα φρούτα, πράσινα λαχανικά, σπόροι με φύτρο. Ο ασθενής θα πρέπει να αποφεύγει τα τρόφιμα που έχουν την τάση να παράγουν φλέγμα, όπως το ρύζι, τη ζάχαρη, φακές, και γιαούρτι. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγουν  τα τηγανητά και τα άλλα  που είναι δύσκολα να αφομοιώσουν τρόφιμα-, δυνατό τσάι, καφές, οινοπνευματώδη ποτά, καρυκεύματα τουρσιά, σάλτσες και όλα τα κατεργασμένα και επεξεργασμένα τρόφιμα.

Άλλες προτάσεις για το Άσθμα

Νηστεία και ασκήσεις

Ο ασθενής θα πρέπει επίσης να ακολουθήσουν τους άλλους νόμους της φύσης. Αέρας, ήλιος, και το νερό είναι μεγάλες παράγοντες επούλωσης. Τακτική νηστεία μία φορά την εβδομάδα, μια περιστασιακή κλύσμα, ασκήσεις αναπνοής, καθαρό αέρα, ένα ξηρό κλίμα, το φως ασκήσεις και σωστή στάση του σώματος βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στη θεραπεία της νόσου.

ΠΗΓΗ

http://www.home-remedies-for-you.com

Related posts:

test