ΕΡΕΥΝΑ.. ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΖΑΚΧΑΡΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Ένας στους έξι Βρετανών με τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα αντιμετωπίζει μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου, “Το Observer ανέφερε.


Αυτή η ιστορία βασίζεται σε έρευνα, διαπιστώθηκε ότι μια ένωση μεταξύ των υψηλών επιπέδων γλυκόζης στο αίμα έχει αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων τύπων καρκίνου (κατά μέσο όρο 10 ετών της παρακολούθησης).

Αν και η έρευνα βρήκε την σύνδεση μεταξύ των υψηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα και τον κίνδυνο του καρκίνου, οι ιατρικοί και γενετικοί παράγοντες μπορεί να συμβάλουν στην πιθανότητα ενός ατόμου και την ανάπτυξη του καρκίνου, μερικά από τα οποία εξετάζονται στην παρούσα ανάλυση. Επίσης, η μελέτη μπορεί να αποδείξει μόνο μια σύνδεση μεταξύ στα υψηλά επίπεδα γλυκόζης του αίματος και τον καρκίνο. Δεν μπορεί να δείξει ότι το ένα προκαλεί το άλλο.

Είναι γνωστό ότι είναι η υγιεινή διατροφής και ο τρόπος ζωής συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου .

Ο υγιεινός τρόπος ζωής περιλαμβάνει περιορισμό πρόσληψη ζάχαρης.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον Δρ Tanja και συνάδελφους του από το Πανεπιστήμιο της Umea της Σουηδίας.Χρηματοδοτήθηκε από το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας για τον Καρκίνο και δημοσιεύεται στο ιατρικό περιοδικό PLoS Medicine.

Ο Παρατηρητής έδωσε μια ακριβή περιγραφή της έρευνας, τονίζοντας άλλους παράγοντες που μπορεί επίσης να συμβάλει στον κίνδυνο καρκίνου. Ωστόσο, όπως λίγες πληροφορίες δίνονται σχετικά με τους διάφορους παράγοντες του τρόπου ζωής, την κοινωνικό-οικονομική κατάσταση και την εθνικότητα των συμμετεχόντων της μελέτης

  Τι είδους έρευνα ήταν

Αυτή η μελέτη έχει διερευνηθεί αν υπάρχει συσχετισμός μεταξύ υψηλών επιπέδων γλυκόζης και τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου.

Περίπου 275.000 άνδρες και 275.000 γυναίκες από τη Νορβηγία, τη Σουηδία και την Αυστρία, με μέτρηση των επιπέδων της γλυκόζης τους κατά την έναρξη της μελέτης και τον κίνδυνο του καρκίνου κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης.
Οι συμμετέχοντες είχαν προσληφθεί για το μεταβολικό σύνδρομο και τον καρκίνο το οποίο περιλαμβάνει στοιχεία από πληθυσμούς στη Νορβηγία, την Αυστρία και τη Σουηδία. Αυτή η συγκεκριμένη έρευνα χρησιμοποιούνται συγκεντρωτικά στοιχεία από χωριστές ομάδες από κάθε μία από τις τρεις χώρες.

Οι συμμετέχοντες δεν είχε καρκίνο κατά το χρόνο της μελέτης, και η μέση ηλικία ήταν 44,7 χρόνια για τους άνδρες και 45 έτη για τις γυναίκες. Τα άτομα με μεταβολικά ακραία στοιχεία, όπως τα πολύ χαμηλά επίπεδα γλυκόζης ή ΔΜΣ κάτω από 15 ή μεγαλύτερο από 60, αποκλείστηκαν, καθώς ήταν εκείνοι που είχαν τα δεδομένα που λείπουν για το κάπνισμα, ΔΜΣ ή τα επίπεδα της γλυκόζης.

Το ύψος των συμμετεχόντων, το βάρος, την αρτηριακή πίεση, τη χοληστερόλη και τριγλυκερίδια (λιπαρά) μετρήθηκαν τα επίπεδα. Επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μετρήθηκαν κάπως διαφορετικά σε κάθε κλάση.

Καρκίνοι είχαν ταξινομηθεί σύμφωνα με διεθνώς αναγνωρισμένα κριτήρια και κώδικες (Διεθνής Ταξινόμηση των Ασθενειών έβδομη αναθεώρησης). Το χώρο του καρκίνου αξιολογήθηκε και εάν ήταν άνω των 50 περιπτώσεων καρκίνου βρέθηκαν για κάθε τόπο τους σχετικούς κινδύνους του καρκίνου υπολογίστηκαν χωριστά για άνδρες ή γυναίκες. Για λιγότερο συνηθισμένες τοποθεσίες του καρκίνου, οι συνδυασμένες αρσενικά και θηλυκά στοιχεία για τον υπολογισμό του σχετικού κινδύνου.

Η μέση διάρκεια παρακολούθησης ήταν 11,3 χρόνια για τους άνδρες και 9,6 χρόνια για τις γυναίκες.

Ο σχετικός κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου ήταν ανάλογα με την ηλικία και το φύλο.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δύο μεθόδους για τον έλεγχο για τη σύνδεση μεταξύ των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα και τον κίνδυνο του καρκίνου. Πρώτα είχε διερευνηθεί κατά πόσον υπήρξε μεταβολή σε κίνδυνο με κάθε αύξηση (1 mmol / l) του επιπέδου σακχάρου στο αίμα.

Δεύτερον Αυτα ΣΕ Σύγκριση ΜΕ πολυακουσμένα κινδύνους ΣΤΗΝ γλυκόζης ΣΤΟ Αίμα ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ?

Στους άνδρες, υπήρξαν 18.621 περιπτώσεις είχε διαγνωσθεί καρκίνος και 6.973 περιπτώσεις θανατηφόρος καρκίνος στο σύνολο. Με κάθε αύξηση του επιπέδου της γλυκόζης στο αίμα, υπήρξε αύξηση 5% σε σχέση με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και κατά 15% αύξηση του σχετικού κινδύνου ανάπτυξης θανατηφόρου καρκίνου

Κατά τη σύγκριση των υψηλότερων πεμπτημόριο της γλυκόζης στο αίμα είναι το χαμηλότερο, υπήρχε ένα 18% αύξηση στο σχετικό κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και κατά 50% αύξηση στο σχετικό κίνδυνο θανατηφόρου καρκίνου.

Στους άνδρες, ΟΙ σημαντικές αυξήσεις ΣΕ ΤΟΣΟ κίνδυνο καρκίνου ΚΑΙ θανατηφόρο καρκίνο ΣΕ συγκεκριμένες τοποθεσίες Ανα αύξηση Των ΕΠΙΠΕΔΩΝ Της γλυκόζης ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ παρατηρήθηκαν καρκίνο ΤΟΥ ήπατος, της χοληδόχου κύστης και την αναπνευστική οδό.

 

Όταν το υψηλότερο πεμπτημόριο της γλυκόζης στο αίμα ήταν σε σύγκριση με το χαμηλότερο, υπήρχε αυξημένο σχετικό κίνδυνο κατά 29% για τη διάγνωση του καρκίνου και με 69% αύξηση για θανατηφόρο καρκίνο.

Σημαντικές θετικές ενώσεις μεταξύ των γυναικών παρατηρήθηκαν για τη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου και θανατηφόρο καρκίνο του παγκρέατος. Μια σημαντική συσχέτιση παρατηρήθηκε επίσης για τη . συχνότητα εμφάνισης καρκίνου ουροδόχου κύστης Της ΚΑΙ ΓΙΑ Θανατηφόρα τραχήλου μήτρας Της ΚΑΙ Ο Καρκίνος
Πως ΟΙ ερευνητές ερμηνεύουν ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ?

Οι ερευνητές προτείνουν ότι η μελέτη τους παρέχει «ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία ότι η υψηλή γλυκόζη στο αίμα είναι ένας παράγοντας κινδύνου για καρκίνο” και ότι “οι ενώσεις μεταξύ της γλυκόζης και συνολική συχνότητα εμφάνισης καρκίνου και θανατηφόρα ήταν ισχυρότερη στις γυναίκες παρά στους άνδρες». Συμπέρασμα

Αυτή η μεγάλη προοπτική μελέτη υποομάδων πραγματοποιήθηκε καλά. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά στοιχεία που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την ερμηνεία των αποτελεσμάτων.

* Η μελέτη περιελάμβανε προηγούμενους καπνιστές. Αν και οι ερευνητές λένε ότι το κάπνισμα δεν είχε καμία επίπτωση για τα ευρήματά τους, αναφέρουν επίσης ότι ασαφείς ή εσφαλμένο χαρακτηρισμό του καθεστώτος του καπνίσματος μπορεί να έχει επηρεάσει τα αποτελέσματα. * Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι τα διάφορα πρωτόκολλα για τη μέτρηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα. * Πληροφοριες Σχετικά ΜΕ ΤΗ Διατροφή ΚΑΙ ΤΟΝ τρόπο Ζωής Των Συμμετεχόντων ΔΕΝ ΗΤΑΝ διαθέσιμο, για τα επίπεδα άσκησης παράδειγμα, η κατανάλωση αλκοόλ ή των πολλών άλλων γενετικών και ιατρικών παραγόντων κινδύνου που μπορούν επίσης να συμβάλλουν στον κίνδυνο του καρκίνου. * Το 5 και 11% αύξηση του κινδύνου για τους άνδρες και τις γυναίκες ήταν μόνο οριακή σημασία.
Συνολικά, η έρευνα αυτή παρέχει κάποιες ενδείξεις ότι η υψηλή γλυκόζη στο αίμα σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο ορισμένων τύπων καρκίνου. Αν και η έρευνα βρήκε την σύνδεση μεταξύ των υψηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα και τον κίνδυνο του καρκίνου, υπάρχουν πολλές άλλοι τρόπου ζωής, ιατρικούς και γενετικούς παράγοντες που μπορεί να συμβάλει στην πιθανότητα ενός ατόμου για την ανάπτυξη του καρκίνου, μερικά από τα οποία εξετάζονται στην παρούσα ανάλυση.

Είναι πλέον γνωστό ότι είναι υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής που συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο του καρκίνου, και πιο υγιεινό τρόπο ζωής, η μείωση της κατανάλωσης ζάχαρης συνιστάται.

πηγη

http://www.nhs.uk/news/