ΓΙΑΤΙ ΦΤΕΡΟΥΓΙΖΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ?

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Φυσιολογικά οι καρδιακοί σου παλμοί σε κατάσταση ηρεμίας κυμαίνονται μεταξύ 60 και 100 το λεπτό. Τι γίνεται, όμως, όταν αυξάνονται ξαφνικά ή νιώθεις φτερουγίσματα? . Μάθε ποτε πρέπει ΝΑ ανησυχείς ΚΑΙ ποτε Όχι
Δες ΓΙΑ ποιους λόγους Μπορει Η.. Καρδιά σου ΝΑ χτυπά … περίεργα, όταν δεν είναι ερωτευμένη.

Αρρυθμία

Τι είναι: Η μη φυσιολογική καρδιακή συχνότητα και ο ρυθμός των παλμών της καρδιάς. Υπάρχουν δύο ειδών αρρυθμίες: οι ταχυκαρδίες, στις οποίες ο καρδιακός ρυθμός είναι υπερβολικά γρήγορος και οι βραδυκαρδίες, στις οποίες ο καρδιακός ρυθμός είναι υπερβολικά αργός.

«? Πώς θα το καταλάβω» Δεν υπάρχουν πάντα συμπτώματα, αλλά, όταν υπάρχουν, η έναρξή τους είναι συνήθως αιφνίδια και σε αυτά περιλαμβάνονται:

* Αίσθημα παλμών (αίσθημα ακανόνιστου ρυθμού).

* Ζάλη, που μερικές φορές καταλήγει σε απώλεια των αισθήσεων.

* Λαχάνιασμα.

* Πόνος στο στήθος ή στο λαιμό σαν στηθάγχη.

«Να ανησυχώ;» Ένας καρδιακός ρυθμός που είναι ακανόνιστος δεν αποτελεί αιτία ανησυχίας πάντα. Για παράδειγμα, όλων μας αυξάνεται όταν αναστατωνόμαστε ή ασκούμαστε. Να ανησυχείς όταν είναι γρήγοροι και ακανόνιστοι. Οι πιθανές επιπλοκές του είναι το εγκεφαλικό και η καρδιακή ανεπάρκεια.

Αίσθημα Παλμών

Τι είναι: Το αίσθημα ότι η καρδιά χτυπά γρήγορα.

«Πώς θα το καταλάβω;» Νιώθεις φτερούγισμα στο στήθος ή σφυροκόπημα στο κεφάλι.

«Να ανησυχώ;» Δεν υποδηλώνει υποχρεωτικά κάτι σοβαρό. Στα άτομα που υποφέρουν από άγχος και βρίσκονται σε ένταση το αίσθημα παλμών συχνά είναι σύμπτωμα του άγχους τους και δε σημαίνει πρόβλημα με την καρδιά. Μπορεί να νιώθεις την καρδιά σου να χτυπά έπειτα από ένα βαρύ γεύμα, έντονη προσπάθεια τρεξίματος ή όταν ξαπλώνεις για ύπνο. Αυτό το αίσθημα παλμών καταλαγιάζει πολύ γρήγορα. Αν, ωστόσο, έχεις υπερθυρεοειδισμό, το αίσθημα παλμών σπάνια καταλαγιάζει.

Κολπική Μαρμαρυγή

Τι είναι: Μια αρρυθμία όπου οι κόλποι της καρδιάς πάλλονται με 350-600 παλμούς / λεπτό (δηλαδή μαρμαίρουν = τρεμουλιάζουν), ενώ στις κοιλίες άγονται περίπου 100-160 παλμοί / λεπτό. Αποτελεί τη συχνότερη αρρυθμία στους ενηλίκους και μία από τις συχνότερες αιτίες νοσηλείας στο δυτικό κόσμο.

«? Πώς θα το καταλάβω» Στα συμπτώματα περιλαμβάνονται ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα:

– Αίσθημα παλμών – ένα ξαφνικό φούσκωμα, φτερούγισμα ή ταχυπαλμία στο στήθος.

– Έλλειψη ενέργειας ή αίσθημα υπερκόπωσης.

– Ζάλη – αίσθημα ελαφριάς κεφαλαλγίας ή λιποθυμίας.

– Θωρακική δυσφορία – πόνος, πίεση στο στήθος.

– Δύσπνοια – δυσκολία αναπνοής σε συνήθεις δραστηριότητες ή στην ηρεμία.

«Να ανησυχώ;»

Η πάθηση αυτή αποτελεί σοβαρό προδιαθεσικό παράγοντα για τη δημιουργία θρομβοεμβολικών εμβολικών εγκεφαλικών επεισοδίων. Ωστόσο, εν αντιθέσει με την κοιλιακή, η κολπική μαρμαρυγή δε συνιστά άμεσο κίνδυνο για τη ζωή σου. Πολλοί άνθρωποι ζουν για χρόνια με κολπική μαρμαρυγή χωρίς προβλήματα.

πηγη

www.shape.gr/