ΓΛΥΚΟ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

ΓΛΥΚΟ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ

Υλικά

1 κιλό δαμάσκηνα
1 κιλό ζάχαρη
Αμύγδαλα
Ασβεστόνερο
Χυμό από ένα λεμόνι
Διαδικασία

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τα δαμάσκηνα και αφαιρείτε το κουκούτσι τους . Καθαρίζετε τη φλούδα τους προσεκτικά Διαλύετε σε μια λεκάνη μια κουταλιά ασβέστη με 1 λίτρο νερό και τοποθετείτε μέσα τα δαμάσκηνα για μια ώρα. Ξεπλένετε τα δαμάσκηνα και τα αφήνετε να στεγνώσουν πάνω σε μια πετσέτα.
Βάζετε ένα αμύγδαλο μέσα σε κάθε δαμάσκηνο.
Σε μεγάλη κατσαρόλα τοποθετείτε τη ζάχαρη εναλλάξ με τα δαμάσκηνα και αφήνετε για 12 ώρες.
Βράζετε το γλυκό αφαιρώντας τον αφρό με τρυπητή κουτάλα.
Αφαιρείτε τα δαμάσκηνα από την κατσαρόλα και δένετε το σιρόπι, Λίγο πριν το τέλος προσθέτετε το χυμό λεμονιού και ξαναβάζετε μέσα τα δαμάσκηνα.
Τοποθετείτε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα

πηγη

 

cocineraperfecta.blogspot.com

Related posts: