HODIOLA

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.
 Eίναι ένα πολυετές φυτό που φύεται σε αμμώδεις, βραχώδεις,σε ψυχρό και ξηρό έδαφος της Σιβηρίας  στις πλαγιές των βουνών. Η ιατρική χρήση της χρονολογείται από τον Διοσκουρίδης γιατρό (77 π.Χ.). Σύμφωνα με την παράδοση, έχει την δυνατότητα να αυξήση την αντοχή, την μακροζωία, την σεξουαλική αντοχη και γνωστική ικανότητα. Οι πρώτες επιστημονικές μελέτες για την υποστήριξη αυτών των αιτήσεων προέρχεται από τη Ρωσία και τη Σκανδιναβία στη δεκαετία του εξήντα. Από τότε,  το Rhodiola Rosea έχει θεωρηθεί μία από τις κύριες  ουσίες που έχουν ένα γενικό, με ειδική επίδραση στην αύξηση της αντίστασης του οργανισμού στις διάφορες μορφές του στρες) στην ίδια κατηγορία όπως ginseng, Eleutherococcus και ashwaganda.
 Εξασθένηση και κατάθλιψη: Σοβιετικοι ερευνητές έχουν μελετήσει επανειλημμένα τα αποτελέσματα ψυχο-διεγερτικών του rosea Rhodiola. Σε μία τέτοια μελέτη, η ανακούφιση από τα συμπτώματα παρατηρήθηκε στο 64% των περιπτώσεων.
  Rhodiola Rosea βοηθά στην αύξηση αντίστασης για άσκηση και μείωση του χρόνου αποκατάστασης μετά από έντονη άσκηση.
Το στρες: σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη Αρμενίων (2000) που περιλαμβάνουν 56 γιατρούς που εργάζονται σε νυχτερινές βάρδιες, καθημερινά συμπληρώματα των 170mg της Rhodiola,   πάνω από δύο εβδομάδες σημαντικά βελτιωμένη γνωστική απόδοση (μνήμη, νοητική αριθμητική, τη συγκέντρωση, την ακοή και την αντίληψη), παρά τη πίεση και κόπωση. Σε μια ρωσική μελέτη των σπουδαστών συμμετοχή σε εξετάσεις, 100mg την ημέρα για 20 ημέρες ειχε  βελτιωθεί σημαντικά η ευημερία και η φυσική κατάσταση μειώνοντας την κούραση. Οι μαθητές επιτευχθεί καλύτερα σήματα – αλλά γνωστικές επιδόσεις τους θα ήταν ακόμα καλύτερα με μια μεγαλύτερη δόση. Μια   μελέτη (2003) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι σε καταστάσεις στρες και  κόπωσης, Rhodiola Rosea αυξάνει σημαντικά την ικανότητα για διανοητική εργασία    Έχει αποδειχθεί ότι Rhodiola Rosea βοηθά στη μείωση της συγκέντρωσης των διαφόρων στρες που προκαλείται από μεταβολίτες στο σώμα, ιδιαίτερα CRF (εκλυτικού παράγοντα της κορτικοτροπίνης), η οποία αυξάνει την πνευματική κόπωση και τη σεξουαλική λειτουργία δυσκολίες
¤ Rhodiola επαναφέρει περιόδους στο 60% των γυναικών υποφέρουν από αμηνόρροια και βελτιώνει σημαντικά τη γονιμότητά τους (ρωσική μελέτη 40 γυναίκες).
 Βελτιώνει τη σεξουαλική λειτουργία   70% των ανδρών που πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία ή πρόωρη εκσπερμάτιση (ρωσική μελέτη 35 περιπτώσεις). Στη Σιβηρία, Rhodiola Συνιστάται τόσο για άτομα με σεξουαλικά προβλήματα και σε όσους απλά θέλουν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους
¤ Rhodiola αυξάνει τα αποτελέσματα των φαρμάκων κατά των όγκων και μειώνει τις παρενέργειες τους (μελέτες σε ζώα και προκαταρκτική μελέτη του ανθρώπου).
 Rhodiola είναι ένα ισχυρό αντι-γήρανσης και τύπος αντι-στρες που είναι πολύ δημοφιλής στη Ρωσία. εχει κερδίσει τελικά   στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Στη Ρωσία, Rhodiola είναι που δίνεται συνήθως σε αστροναύτες, τους στρατιώτες, τους αθλητές και στη γήρανση σε πολιτικούς ηγέτες! Βοηθά  στην κούραση και την πνευματική απόδοση. Οι αθλητές θα λάβει για να βελτιώσει την αντοχή και επιδόσεων, δεδομένου ότι οι ενισχύσεις για την αποκατάσταση της δύναμης με αυξημένη σωματική φορτία. Γνωρίζουμε τους ανθρώπους που Rhodiola που είναι σοβαρά που στερούνται ύπνου οφείλεται σε άβολες ώρες εργασίας ή στρες. Αντί να τα πόδια ζόμπι, είναι σε εγρήγορση και καλή λειτουργία. Η διαφορά είναι αρκετά εκπληκτικό προφανώς.
Rhodiola είναι συνήθως λαμβάνονται από οδηγούς μακρινών αποστάσεων, ιπτάμενο προσωπικό, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και οι ηλικιωμένοι για αυξημένη προσοχή.
Σοβιετική μελέτες έχουν δείξει ότι Rhodiola Rosea, όταν συνδυάζεται με σωματική άσκηση, μπορεί να αποτελέσει ισχυρό εργαλείο για την μείωση του βάρους, καθώς ενεργοποιεί λιπαρών ιστών λιπάσης, με αποτέλεσμα η κατανομή του αποθηκευμένου λίπους.
Μια κινεζική μελέτη σε ζώα έχει δείξει ότι Rhodiola επιβραδύνθηκε τον καρδιακό ρυθμό και μείωσε την αρτηριακή πίεση. Της Ρωσίας και της Κορέας μελέτες σε πειραματόζωα έχουν δείξει ότι Rhodiola προστατεύει το ήπαρ και μπορεί να βοηθήσει να ανακτήσει από την έκθεση σε ορισμένα δηλητήρια.
Rhodiola είναι γνωστό ότι είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη θεραπεία του καρκίνου. Μελέτες έχουν δείξει ότι Rhodiola μείωσε τις μεταλλάξεις των κυττάρων που συνδέονται με τον καρκίνο, καθώς και να βοηθήσει και την ικανότητα του σώματος για την επισκευή μεταλλάξεις του DNA.
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ:Rhodiola μπορεί να προκαλέσει άγχος και το «πανικός». Να είστε προσεκτικοί για την αγορά μια μάρκα που επίσης περιέχει καφεΐνη.
ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:
Το τυπικό ύψος των Rhodiola είναι 200 έως 600 mg ανά ημέρα ενός rosea Rhodiola απόσπασμα τυποποιημένες για να περιέχουν 2-3 rosavins% και 0,8 έως 1 salidroside%. Rhodiola λαμβάνεται με νερό πριν το γεύμα ή στα γεύματα.
Ενδιαφέρον, έχει σημειωθεί ότι Rhodiola έχει μια διεγερτική δράση σε χαμηλότερα ποσά καθώς και κατασταλτικός αποτέλεσμα σε υψηλότερα ποσά. Μια υψηλή δόση του εκχυλίσματος Rhodiola θεωρείται ότι είναι καθημερινή πρόσληψη των 1.500 – 2.000 mg και άνω.
 πηγη
http://www.earthclinic.com
 http://www.super-smart.eu

Related posts:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροGOGI ΜΟΥΡΟ
Επόμενο άρθροMACA