Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Με Kartar Singh Khalsa,

Ο καθαρισμός είναι ένας τρόπος για να βοηθήσει να ευαισθητοποιήσει τις συνήθειες μας και να μας δώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν αυτά τα μοτίβα σε έναν υγιή τρόπο για να χτίσει τη ζωτικότητα.

Καθαρισμός είναι μια διαδικασία .

Το πρώτο βήμα στην τέχνη του καθαρισμού είναι η συνειδητοποίηση ότι η αλλαγή είναι απαραίτητη. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν αρχίζουμε να παρατηρήσετε ότι τα πράγματα δεν είναι σωστά. Αυτό μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα, όπως πονοκεφάλους, ένα πιο πολύπλοκο σύνολο συμπτωμάτων, ή ακόμα και μια κατάσταση της νόσου, όπως μετράται από την δυτική ιατρική, «ασθένεια», όπως Yogi Bhajan συνήθιζε να λέει.

Το δεύτερο βήμα είναι η αναγνώριση ότι είμαστε πρόθυμοι να περάσουν από τη διαδικασία της αλλαγής. Στη συνέχεια, θα πρέπει να σκεφτούμε τι θα θέλαμε να εργαστούμε. Πρέπει να σκεφτούμε την αλκαλοποίηση του σώματος, τον καθαρισμό του ήπατος, βεβαιωθείτε ότι το παχύ έντερο αποτελεσματικά την εξάλειψη και κορεσμού στο σώμα μας με πράνα (ζωτική δύναμη και τη ζωτικότητα).

Τα στοιχεία του Καθαρισμού

Acid / αλκαλική ισορροπία. Όταν το σώμα είναι πολύ όξινο, δίνει έμφαση στους πόρους του σώματος να διατηρήσει τη σωστή ισορροπία του pH. Μια λιγότερο αλκαλικό, πιο οξύ μεταβολικό περιβάλλον ενθαρρύνει την ανάπτυξη τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα ασθένειες. Ένα από τα μεγάλα οφέλη του περιοδικού καθαρισμού είναι να ρυθμίσετε την ισορροπία για βέλτιστη ανθεκτικότητα. Περιβάλλοντα και τον τρόπο ζωής μας, συνεχώς μας οξινίζουνε μέσω των τροφίμων, το άγχος, και συναισθηματικά πρότυπα. Περιοδική καθαρισμού γυρίζει σαν παλίρροια, έτσι μπορούμε να είμαστε αυτό που είμαστε και να υποστηρίζονται από ένα καλά-λειτουργικό όργανο. Μερικοί από τους απλούς τρόπους για να alkalize είναι να λάβει τα λουτρά  με μαγειρική σόδα (1-2 φλιτζάνια σε ένα ζεστό μπάνιο για 15-20 λεπτά), να πίνετε ένα τέταρτο γαλονιού του νερό(συνταγή ακολουθεί) αντί για πρωινό όλο το πρωί, ή να χρησιμοποιήσετε umeboshi ξίδι δαμάσκηνων ως υποκατάστατο άλατος.

Συνταγή

1 λίτρο καθαρού νερού

1 ξυρισμένο λεμόνι (αποθήκευση ως μεγάλο μέρος της άσπρης  ψίχα τους όσο το δυνατόν)

1-2 κουταλιές της σούπας βαθμό Β σιρόπι σφενδάμου (ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλετε)

1 πρέζα πιπέρι καγιέν (πηγαίνετε εύκολο, αν είστε ευαίσθητοι στο πικάντικο)

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε για 20-40 δευτερόλεπτα. Δεν είναι απαραίτητο το στράγγισμα. Πιείτε το Master Καθάρισμα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορείτε να πιείτε το Master Καθαρίστε καθημερινά για μια εκτεταμένη χρονική περίοδο.

Σκοπός:

• Για να διαλύσει και να αποβάλει τις τοξίνες απο την κυκλοφοριακή συμφόρηση που έχουν σχηματιστεί στο σώμα.

• Για να καθαρίσει τα νεφρά και το πεπτικό σύστημα .

• Για να καθαρίσει τους αδένες και τα κύτταρα σε όλο το σώμα.

• Για να εξαλειφθεί κάθε άχρηστα απόβλητα και σκληρυμένο υλικό στις αρθρώσεις και τους μυς.

• Για να οικοδομήσουμε μια υγιή ροή του αίματος.

Πότε να το χρησιμοποιήσετε:

• Όταν η ασθένεια έχει αναπτυχθεί για όλες τις οξείες και  τις χρόνιες παθήσεις.

• Όταν το πεπτικό σύστημα χρειάζεται στήριξη και τον καθαρισμό.

• Όταν απαιτείται καλύτερη αφομοίωση και την οικοδόμηση των ιστών του σώματος.

Το συκώτι.

Το ήπαρ είναι το πιο κοινό σύστημα οργάνων να εργαστούν σε αυτό, λόγω της όλη τη σκληρή δουλειά που κάνει για τον καθαρισμό του αίματος όλη την ημέρα .Με την Πάροδο του χρόνου το συκώτι μπορεί να γίνει τοξικό και δεν λειτουργεί αποτελεσματικά. Ακόμα και ο πόνος μπορεί να δημιουργήσει μια χημεία που χρειάζεται το ήπαρ για να το καθαρίσετε.Ο Τρόπος ζωής και συνήθειες μπορούν να συμβάλουν σε αυτό.

Οι Κοινή ουσίες που μπορεί να ασκήσει πίεση στο συκώτι είναι το αλκοόλ? καφέ? τσιγάρα? φαρμακευτικών προϊόντων? λιπαρά, τα λιπαρά, τα λιπαρά τρόφιμα? κρέας? υπερβολικό φαγητό? και όταν τρώτε πολύ συχνά.

Συναισθήματα, ειδικά ο θυμός, μπορεί να τραυματίσει το συκώτι. Στην κινεζική ιατρική το συκώτι είναι υπεύθυνο για την ομαλή ροή του τσι στο σώμα. Πολλοί πολιτισμοί και οι διαδρομές έχουν μια ιστορία που εργάζονται σε αυτό το συναρπαστικό όργανο.

Μακρά βαθιά αναπνοή είναι επίσης πολύ ισχυρή, καθώς κινείται ενέργειαστα συστήματα οργάνων, της λέμφου, και το chi.

Sitali Pranayam

Στάση: Καθίστε σε μια εύκολη Pose με ένα ελαφρύ jalandhar bandh ή ​​Neck Lock. (Τεντώστε το πίσω μέρος του λαιμού απαλά ευθεία τραβώντας το πηγούνι ίσια πλάτη και την ανύψωση του θώρακα.) Τυλίξτε τη γλώσσα σε ένα «U» με την άκρη λίγο έξω από τα χείλη.

Αναπνοή: Εισπνεύστε βαθιά μέσω της έλασης γλώσσα, εκπνεύστε από τη μύτη.

Ώρα: Συνεχίστε για 3 λεπτά. Εναλλακτικά, μπορείτε να ασκήσετε αυτό 26 φορές το πρωί και 26 φορές το βράδυ. 108 επαναλαμβανόμενο ¬ σεις είναι ένα βαθύ διαλογισμό και ένα ισχυρό θεραπευτής για το σώμα και το πεπτικό σύστημα.

Σχόλια:

Αυτό pranayam λέγεται για να δώσει δύναμη, τη δύναμη και τη ζωτικότητα. Μπορεί να έχει μια ψύξη, τον καθαρισμό αποτέλεσμα. Αρχικά, η γλώσσα μπορεί  να εχει πικρή γεύση, και μπορεί τελικά να γίνει γλυκία.

Το παχύ έντερο. Το παχύ έντερο είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχή καθαρισμό. Η κύρια οδός μέσω της οποίας οι τοξίνες αποβάλλονται είναι μέσα από τις κινήσεις του εντέρου. Επειδή πολλά από τα τρόφιμα  απαλείφονται κατά τον καθαρισμό, η τάση είναι για τις κινήσεις του εντέρου των ανθρώπων να επιβραδύνετε. Έτσι, κάθε πρόγραμμα πρέπει να συμπληρώσει αυτή τη δραστηριότητα για να εξασφαλιστεί η σωστή αποβολή. Μερικές κοινές μέθοδοι που χρησιμοποιούν ειναι σπόρους λιναριού, οξείδιο του μαγνησίου, ή ορισμένα βότανα, και λαμβάνοντας κλύσματα . Όλα αυτά απαιτούν τις δικές τους οδηγίες και προσοχή.
Ο γενικός κανόνας είναι να έχουμε μια κίνηση του εντέρου μετά από κάθε γεύμα. Ενώ κάνετε καθαρισμό θα πρέπει να έχετε αρκετές κενώσεις την ημέρα. Αν όχι, μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία και reabsorbtion της τοξικότητας που προσπαθούν να εξαλείψουν.

3-ημέρες  καθάρισμα  είναι μια γρήγορη και ήπια τεχνικη

7 ήμερες καθαρισμός είναι πιο έντονη,

10-ήμερες  καθαρίσμα είναι για μια βαθύτερη,και πιο λεπτομερής καθαρισμό,

και  40-ημέρες  αποτοξίνωση είναι το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να σπάσει τις παλιες συνήθειες.

Υποστήριξη. Τέλος, πρέπει να εξετάσουμε και  την υποστήριξη του περιβάλλοντος. Ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να καθαρίσει στο κανονικό τους περιβάλλον, έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της έναρξης νέων προτύπων, τις συνήθειες, συμπεριφορές, και τα αποτελέσματα όπου περνούν τον περισσότερο χρόνο.

Σε περιπτώσεις πιο σοβαρά ιατρικά προβλήματα ή εθισμούς σας προτείνουμε οικιστικά προγράμματα. Πρέπει να έχετε μια δομή υποστήριξης γύρω σας, ενώ μπορείτε να πάτε μέσω αυτής της διαδικασίας. Μπορεί με τους φίλους, την οικογένεια και τους επαγγελματίες της υγειονομικής περίθαλψης.

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας στη θεραπεία μασάζ και  την ενεργειακή εργασία, με ιαματικά λουτρά, ξεκούραση και χαλάρωση.  Μερικοί άνθρωποι είναι έκπληκτοι ότι έχουν περισσότερη ενέργεια από ό, τι συνήθως. Εάν είστε κουρασμένοι, να ξεκουραστούν. Αν έχετε επιπλέον ενέργεια, απολαύστε το, αλλά μην το παρακάνετε. Η μετριοπάθεια είναι το κλειδί.

Γενικά  του Καθαρισμού( Σοφία)
Μείνετε ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Αν είστε με ένα χυμούς,κάντε τον χυμό σας το πρωί έτσι ώστε να είναι φρέσκος ​​και έτσι θα δώσουμε στο σώμα τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά και πράνα. Διατηρήστε φρέσκο ​​νερό μαζί σας σε όλα τα περιβάλλοντα σας.

Άσκηση ελαφρά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας για να κρατήσει το μεταβολισμό δυνατό

Κάντε γιόγκα και διαλογισμό για να κρατήσει την ενέργεια και της λέμφου που διακινούνται και να ξεκινήσει η διαδικασία για τη θέσπιση νέων προτύπων στην ψυχή σε επίπεδο πυρήνα. Εξετάστε το ενδεχόμενο να γίνει   με μια ομάδα, η οποία μπορεί να ενισχύσει τη διαδικασία.

Για να διατηρήσετε μια υγιεινή, διατροφή καθαρισμού, τρώνε αλκαλικά τρόφιμα και δημητριακά, όπως quinoa και κεχρί, και τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Φάτε μια ισορροπία  με ωμά τρόφιμα και νερό ή στον ατμό σωτέ τρόφιμα (μαγειρεμένα λάδια προκαλούν ζημία ελεύθερων ριζοσπαστών, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση).

Η τέχνη του καθαρισμού σημαίνει ότι έχει επίγνωση της όλης διαδικασίας καθαρισμού και την επίδρασή της στην ψυχή σας. Είναι η ικανότητα να έχει ένα στρατηγικό σχέδιο με βάση την πραγματική εκτίμηση για το πού βρίσκεστε και πού θέλετε να είναι. Ας ο προορισμός σας επιστήσω μέσα από τη διαδικασία, έτσι ώστε να καταλήξουμε στο σημείο όπου θέλετε να είναι.

Πηγη www.thecleanse.com .

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όπως και με κάθε αλλαγή στο καθεστώς της υγείας σας, παρακαλούμε συμβουλευτείτε ιατρός της πρωτοβάθμιας περίθαλψης σας, πριν αναλάβει οποιαδήποτε νέα άσκηση, διατροφικές, ή φυτικό πρόγραμμα θεραπείας. Η πληροφορίες που παρουσιάζονται εδώ δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως διαγνωστικό εργαλείο ή ως υποκατάστατο για ποιοτική ιατρική περίθαλψη. Όποιος έχει λόγους να υποπτεύεται σοβαρή ασθένεια θα πρέπει να αναζητήσουν την κατάλληλη ιατρική συμβουλή και φροντίδα αμέσως.

πηγη

www.aquariantimes.com
Read more at http://livinggreenmag.com/2012/11/21/food-health/the-art-of-cleansing/#YF6GXsEE8EX70hWt.99

διαβάστε επίσης

ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΟΙ ΜΑΓΙΚΕΣ

ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΥΠΑΡ ΜΕ ΦΥΣΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΗΠΑΤΟΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΗΠΑΤΟΣ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΑΠΟ ΡΩΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Related posts: