ΗΛΙΑΚΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Η επιθυμία να δείχνουμε  ένα  ομοιόμορφα μαυρισμένο δέρμα όλο το καλοκαίρι μας κάνει να υπερβάλλουμε το χρόνο που δαπανάμε εκθέτοντας τους εαυτούς μας στον ήλιο. Συχνά ξεχνάμε ότι ο οργανισμός μας δεν είναι κατάλληλος για την υπερβολική έκθεση στον ήλιο και έτσι μπορούμε να έχουμε προβλήματα λόγω της εμφάνισης με  ηλιακά εγκαύματα.

Τα Ηλιακά εγκαύματα εμφανίζονται συνήθως  σε υπερβολική έκθεση σε άμεσο ηλιακό φως, όταν τις ακτίνες UV κάνουν επίθεση στο δέρμα με αποτέλεσμα να γίνονται κόκκινα και  να προκαλούν τοπικά πόνους και αυξημένη ευαισθησία που μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές. Το δέρμα έχει φυσικά μέσα για να προστατευθεί από τις  ακτινοβολίες, αλλά η υπερβολική έκθεση στον άμεσο ηλιακό φως μπορεί να τους οδηγήσε ιστο δέρμα να γίνει ευάλωτο στην εμφάνιση διαφόρων  διαταραχών. Οι επιπτώσεις από ηλιακά εγκαύματα εμφανίζονται λίγες μόνο ώρες μετά την έκθεση και φθάνουν στην αιχμή τους μετά από περίπου μία ημέρα. Ως ένδειξη τα  ηλιακά εγκαύματα, θα παρατηρήσετε  φυσαλίδες, απολέπιση του δέρματος, που συνδέονται με την ερυθρότητα,τον πυρετός, ναυτία, ζάλη, πυρετό, πόνο, αδυναμία και  ευαισθησία.

 

Τρόποι πρόληψις

Προκειμένου να αποφύγει τις ανεπιθύμητες ενέργειες  είναι προτιμότερο να προλαμβάνονται Επομένως, συνιστάται:

– Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο κατά τις ώρες αιχμής της έντασης  του ήλιου?
– Χρήση αντιηλιακά ποιότητας?
– Καταναλώστε μεγάλη ποσότητα νερού?
– Αποφύγετε τα αλκοολούχα ποτά πριν από την ηλιοθεραπεία?
– Μην καταναλώνετε φάρμακα που αυξάνουν φωτοευαισθησία σας.

Ομάδες κινδύνου

Ορισμένες κατηγορίες των ανθρώπων που έχουν αυξημένη ευαισθησία στις υπεριώδεις ακτίνες.  ανθρώπους, με πολύ λευκό δέρμα, φακίδες και μεγάλες ελιές, με ακανόνιστα σχήματα. Παιδιά, του οποίου το δέρμα είναι λεπτό και ευαίσθητο,Κυρίως Τα άτομα που παίρνουν φάρμακα Προσέξτε γιατί ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες ενέργειες.

Διορθωτικά μέτρα για τα ηλιακά εγκαύματα

Ως πρώτη θεραπεία για ηλιακά εγκαύματα μπορεί να αναφερθεί νε χρήση ενυδατικών κρεμών Προκειμένου να αποφευχθούν επιπλοκές, εκτός από τον περιορισμό της έκθεσης σε άμεσο ηλιακό φως, εδώ είναι μερικές φυσικές θεραπείες :

– Ψυχρά επιθέματα με γάλα ή χαμομήλι και το τσάι καλέντουλα?
– επάλειψη  στο δέρμα με λάδι ή έλαιο λεβάντας?
– Μπάνιο με χλιαρό νερό στο οποίο θα πρέπει να προσθέσετε κάποιο διττανθρακικό νάτριο?
– Καθαρίστε τις πληγείσες περιοχές με  τσάι?
–  αλόη?
– Εφαρμογή  γιαουρτιού που θα πρέπει να το αφαιρέσετε μετά από 15 λεπτά και επαναλάβετε τη διαδικασία 3 φορές?
– Αναμείξτε  σιτάρι πίτουρο με νερό και εφαρμόστε το μείγμα στο προσβεβλημένο δέρμα.
– Χρήση πρόπολης κομπρέσα

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας εάν πάρετε τις περιοχές που επλήγησαν από τα ηλιακά εγκαύματα έχουν προσβληθεί ή αν πυρετός σας είναι πολύ υψηλό.

 

πηγη

liveandfeel.com

Related posts: