ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΡΩΣ…ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Από την  Επιτροπή Παθολόγων , θα  δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της American College of Nutrition 30 Ιούνη 

Δημοσίευσε νέα για την  πρόληψη του καρκίνου με διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές. Οι συστάσεις,επιλέγονται από ποικίλες μελέτες  για τον κινδύνου του καρκίνου,  που έχουν σχεδιαστεί για να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών σχετικά με την  σύνδεση μεταξύ της διατροφής και της ασθένειας.

Η Επιτροπή ενθαρρύνει μια φυτικά βασισμένη διατροφή με έμφαση στα τρόφιμα που προάγουν ένα υγιές βάρος και περιέχουν αντιοξειδωτικά και  καταπολεμούν τον καρκίνο .Ο Καρκίνος του προστάτη είναι μια από τις κορυφαίες μορφές καρκίνου που συζητήθηκαν στις κατευθυντήριες γραμμές.

diatrofi-kalokairi-karkinos

Ως κορυφαίος  στη Νέα Υόρκη ρομποτικής  χειρουργός του προστάτη , David Samadi, MD, πρόεδρος της Ουρολογίας και Αρχηγός της Ρομποτικής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο Lenox Hill, ενθαρρύνει τους ασθενείς να εξετάσουν τα στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές.

«Ο Περιορισμός της κατανάλωσης κρέατος και την εστίαση στα φυσικά  επεξεργασμένα τρόφιμα είναι τα  πράγματα που μπορούμε όλοι να κάνουμε εύκολα. Γιατί να μην επωφεληθούν από ελεγχόμενους τρόπους για τη βελτίωση της ευεξίας και ελπίζω να αποτρέψει τον καρκίνο του προστάτη και άλλων μορφών καρκίνου; «

 

Τα τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν στην πρόληψη ή την καταπολέμηση του καρκίνου:

 

1) το προϊόν σόγιας – πρωτεΐνη σόγιας μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου του προστάτη , την επανάληψη, και τη θνησιμότητα. Φυσικές μορφές της σόγιας είναι καλύτερα – οργανικά tofu, tempeh, και edamame.

2) Φρούτα και λαχανικά – Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φρούτων και λαχανικών βοηθά τους άνδρες και τις γυναίκες  να μάχονται ένα ευρύ φάσμα καρκίνων, συμπεριλαμβανομένων του παχέος εντέρου, του στομάχου, του πνεύμονα, και του γαστρικού καρκίνου. Οι ντομάτες και τα προϊόντα ντομάτας γεμάτα με αντιοξειδωτικά, ενώ τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπρόκολο, το λάχανο και περιέχει πρόσθετες μαχητές καρκίνου . Τα καρότα  πλούσια  λαχανικά, και οι γλυκοπατάτες θα βοηθήσει τις γυναίκες στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού.

kimchi2

Τα τρόφιμα που βρέθηκαν να αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου:

 

1) Γαλακτοκομικά – τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη ανεβαίνει 32 τοις εκατό ανά 35 γραμμάρια  η πρωτεΐνη γαλακτοκομικών / ημέρα και όσο το 60 τοις εκατό ανά δύο ποτήρια γάλα κάθε μέρα. Τα συμπληρώματα ασβεστίου άνω των 400 χιλιοστόγραμμα ανά ημέρα  θα αυξήσει θανατηφόρα τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη κατά 51 τοις εκατό.

2) Αλκοόλ – Μόνο ένα ποτό από κρασί, μπύρα ή οινοπνευματώδη ποτά την εβδομάδα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο των καρκίνων του στόματος – στόματος, του φάρυγγα και του λάρυγγα – κατά 24 τοις εκατό. Κίνδυνο ορθοκολικού καρκίνου αυξάνεται 21 τοις εκατό, όταν οι 2-3 ποτά που καταναλώνονται καθημερινά.

3) Το κόκκινο κρέας και τα επεξεργασμένα κρέατα – τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου αυξάνεται 28 τοις εκατό ανά 120 γραμμαρίων ημερήσια μερίδα κόκκινου κρέατος και 21 τοις εκατό των 50 γραμμαρίων ημερησίως μερίδα επεξεργασμένου κρέατος. Ερευνητές πιστεύουν ότι το κόκκινο και επεξεργασμένα κρέατα ενθαρρύνουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

4) σχάρας, τηγανητά, ψητά και κρέας – Οι θερμοκρασίες μαγειρέματος και οι χρόνοι του κρέατος σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου και του καρκίνου του ορθού. Αλλαντικά συνδέονται επίσης με τον καρκίνο του προστάτη, καθώς και του μαστού, των νεφρών και του παγκρέατος.

«Με τα χρόνια, έχουν υιοθετήσει οι δίαιτες που είναι πολύ πλούσια σε κρέατα σε λίπη. Δυστυχώς, έχουμε μεγαλώσει συνηθισμένοι σε τρόφιμα ευκολίας που κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό,» είπε ο Δρ Samadi. «Οι κίνδυνοι είναι πραγματικοί και με πολύ λογικές τροποποιήσεις έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξει τις προβλέψεις για την υγεία μας.»

πηγη

Οι λεπτομέρειες κατευθυντήριες γραμμές είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Επιτροπής Παθολόγων για Υπεύθυνη Ιατρική, http://www.pcrm.org/pdfs/health/cancer/Dietary-guidelines-for-cancer-prevention.pdf και θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της American College of Nutrition 30 Ιούνη το θέμα.

David B. Samadi, MD
πρόεδρος της Ουρολογίας
Αρχηγός της Ρομποτικής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο Lenox Hill

 

Read more: http://www.digitaljournal.com/pr/2003468#ixzz35FPKpp9m

Related posts: