ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.
Αν θέλετε να πάρετε το φούρνο σας καθαρό με ένα φυσικό προϊόν, μαγειρική σόδα μπορεί να είναι μια μεγάλη απάντηση. Χωρίς σκληρή καπνών ή καυστικές χημικές ουσίες για να σας κάνει να άρρωστο, μαγειρική σόδα μπορεί να απορροφήσει το λίπος και grime, καθαρισμός φούρνου σας πολύ καλά.

1. Προσθέστε μαγειρική σόδα σε ένα δροσερό φούρνο.

Ψεκάστε ένα παχύ στρώμα μαγειρικής σόδας επάνω στο κατώτατο σημείο του φούρνου.Βεβαιωθείτε ότι ο φούρνος κρυώσει εντελώς πριν να επιχειρήσετε να το κάνετε αυτό.

2. Ψεκάστε τη σόδα με νερό.

Χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι ψεκασμού, ψεκάστε τη σόδα κάτω μέχρι να είναι υγρό, δεν είναι κορεσμένα. Η σόδα νερό και το ψήσιμο μαζί θα βοηθήσουν σπάσει τα μόρια των τροφίμων.

3. Συνεχίστε τον ψεκασμό μαγειρική σόδα και στεγνώνει.

Κάθε λίγα σπρέι ώρες η μαγειρική σόδα και πάλι για να κρατήσει το υγρό. Συνεχίστε αυτήν τη διαδικασία επί αρκετές ώρες, ψεκασμό με νερό όπως η μαγειρική σόδα αρχίζει να στεγνώνει.

4. Ξύστε την μαγειρική σόδα.

Ξύστε το ψήσιμο σόδα έξω από το φούρνο. Τρόφιμα καταλοίπων θα βγαίνει με τη σόδα.

5. Ξεπλύνετε το κάτω μέρος του φούρνου έξω καλά.

Ναι, θα πρέπει ακόμα να ξεπλύνετε το φούρνο, αλλά την επόμενη φορά που θα μαγειρέψουν το φαγητό σας δεν θα έχει προστιθέμενη γεύση καθαρότερων φούρνου.

πηγη

 http://housekeeping.about.com

Related posts: