ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ ΣΠΙΤΙΚΗ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Τον τελευταίο καιρό γνώρισα τις κεραλοιφές και έχω εκπλαγεί με το πόσο αποτελεσματικές είναι. Γιατί αγόραζα κρέμες χεριών τόσον καιρό; Η συνταγή είναι απλή και τα υλικά οικονομικά (χρειαζόμαστε οικονομικά αυτή την εποχη…).Είναι απίστευτα απαλή για ποπούς μωρών και για μαμάδες που θηλάζουν, κάνει θαύματα στα χέρια το χειμώνα και ξέρω ακόμα και άτομα που τη χρησιμοποιούν στο πρόσωπο.

Τα υλικά:

1.  80ml βιολογικό ελαιόλαδο (απο το χωριό)
2.  16gr αγνό κερί μέλισσας (απο τον πάγκο με τα μέλια στη λαϊκή, μια καλή ποσότητα έχει 1 ευρώ)
3.  Μερικές αμπούλες βιταμίνης Ε (απο το φαρμακείο, δε θυμάμαι ακριβώς αλλα δεν ξεπερνάει τα 3 ευρώ)
4.  Μια πρέζα μαστιχα Χίου χτυπημένη σε σκόνη (εγώ πήρα έτοιμη)
5.  3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας (προεραιτικά, η κρέμα μυρίζει όμορφα ετσι κι αλλιώς)
6.  Μικρά βαζάκια για να την αποθηκεύσετε

Σε ένα μπρίκι και σε πολύ σιγανή φωτιά ζεσταίνετε το λάδι με το κερί. Όταν δείτε οτι το κερί λιώνει, σβήστε τη φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί τελείως. Το λάδι δεν πρέπει να κάψει.
Αφήστε να κρυώσει λιγο ακόμα και ρίξτε τη μαστίχα, σπάστε προσεκτικά τις αμπούλες και τις σταγόνες απο το αιθέριο έλαιο.
Ανακατέψτε και βάλτε τη στο βαζάκι.

Αφήστε τη να πήξει εντελώς και δοκιμάστε την.
Πειραματιστήτε με τις δικές σας κεραλοιφές, οι γιαγιάδες μας τις φτιάχνανε για διάφορους σκοπούς, ακόμα και για το κρυολόγημα. Αν την θέλετε πιό πηχτή προσθέστε κερί, αν την θέλετε πιο αραιή προσθέστε λάδι. Βάλτε έξτρα υλικά, έχω δεί πχ κεραλοιφή που είχε μέσα τριμένο θυμάρι.
Θα χαρώ να ακούσω προτάσεις σας για τις δικές σας κεραλοιφές . Καλή επιτυχία!

πηγη

kerasopites.blobspot.com

Related posts: