ΚΟΥΡΚΟΥΜΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Συνταγές με το  το παραδοσιακό γιατρικό κουρκουμη για διάφορες ασθένειες

 

Τα οφέλη της κουρκούμης  είναι πολλα για την υγεία και την ομορφιά. Η κουρκούμη χρησιμοποιείται συχνά ως βότανο ή φυτικό φάρμακο γνωστό οτι  μπορεί να θεραπεύσει μια ποικιλία ασθενειών και άλλων διαταραχών της υγείας.

 

Για  θεραπεία του Πυρετού

Πλένονται (20g), τριμμένα, συν 100 ml βραστό νερό, Και το σουρώνετε λαμβάνεται 2 φορές την ημέρα.

Για την αντιμετώπιση της διάρροιας

Σιγοβράζεται το νερό, προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού νερού λιωμένη κουρκουμη, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λείο.Σουρωνετε λαμβάνεται 3 φορές την ημέρα μέχρι να επουλωθεί.

Για τη θεραπεία του έλκους

Πάρτε κουρκούμη περίπου στο μέγεθος του αντίχειρα , πλυμένα και τεμαχισμένα, καθώς και ένα κουταλάκι του γλυκού νερό λιωμένο και νερό 1 κουταλιά χυμό από λεμόνι, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λείο. Απλώστε το μείγμα στο προσβεβλημένο μέρος του σώματος.

Για τη θεραπεία Φαγούρας (ανεμοβλογιά)

Πάρτε ένα κομμάτι κουρκούμη, μια χούφτα φύλλα οξέος πλένονται, και αναμειγνύονται μέχρι να γίνει ένας λείος  χυλός. Εφαρμόστε στην  πλευρά της φαγούρα του σώματος.

Για τη θεραπεία κολπίτιδας

Αποξηραμένα (15g), ξεφλουδισμένες και τριμμένες.σε  150ml νερό συν οξύ και  ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά. Σούρωμα, και να πίνουν κάθε μέρα.

Για Φλεγμονή Αντιμετώπιση της αμυγδαλής

Μισό  δάχτυλο τριμμένη κουρκούμη  , συν 2 κουταλιές νερό, ανακάτεμα μέχρι να μαλακώσει, σουρώστε. Προσθέστε 1 κρόκο αυγού  και λίγο νερό  ανακάτεμα, πιείτε 1 με 2 φορές την ημέρα.

Για τη θεραπεία Ουλίτιδα

Πάρτε μισό δάχτυλο κουρκούμη  και κομμένα σε φέτες . Βράζουμε σε 2 φλιτζάνια νερό. Χρησιμοποιούμε το νερό για να ξεπλύνετε 3 με 4 φορές την ημέρα.

Για την θεραπεία αργά εμμηνόρροιας

Κουρκούμης και τα φύλλα (15g), μοσχοκάρυδο και κάρδαμο σπόροι (10g), κόλιανδρο, μαύρο κύμινο και γαρύφαλλο (5g). Βράζουμε αυτά τα συστατικά με 3 φλιτζάνια νερό.ι. Αφήστε δροσερό, στέλεχος, χωρίζεται σε 3 τμήματα για να το πιει 3 φορές την ημέρα.

Για Το δέρμα και την γενική υγεία

Πάρτε 100 γραμμάρια φρέσκο ​​κουρκούμη,   100 ml χυμό λάιμ , 11/2 κουταλιές της σούπας μέλι και τ νερό. Κάντε το πουρέ σε ένα μπλέντερ, ανακατέψτε το μεκουρκούμη   το μέλι και το νερό  . Προσθέστε αρκετό νερό. Πίνετε τακτικά.

 

Προσοχή

 Εκτός από την παροχή πλεονεκτημάτων, προφανώς η κουρκούμη μπορεί επίσης να προκαλέσει παρενέργειες στο σώμα, μεταξύ άλλων:
Αιτία γαστρικό ερεθισμό
Μπορεί να οδηγήσουν την διέγερση της μήτρας, έτσι ώστε οι έγκυες γυναίκες και  οι θηλάζουσες μητέρες όσο το δυνατόν περισσότερο  η μείωση της κατανάλωσης του κουρκούμη.
Η ένωσης στην κουρκούμη  απορροφάται ελάχιστα από το σώμα, έτσι ώστε τα οφέλη της κουρκούμης δεν μπορεί να μεγιστοποιηθεί στο σώμα.
Για όσους  από εσάς που είναι σε χημειοθεραπεία, δεν θα πρέπει να καταναλώνουν κουρκούμη, διότι μπορεί να μειώσει τις επιπτώσεις της χημειοθεραπείας

Εάν είστε που πάσχουν από διάφορες ασθένειες που αναφέρονται πιο πάνω, δεν θα ήταν κακό αν δοκιμάσετε ένα παραδοσιακό βότανο κουρκούμη για να το  αντιμετωπίσουμε.

πηγη

.manfaatnyasehat.blogspot.com/

Related posts: