ΚΡΙΛ ΛΑΔΙ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Τα  Κριλ  είναι γαρίδες    περίπου 1 – 6 εκατοστά    Ζουν   στον ωκεανό, όπου είναι ζωοτροφές κυρίως για φυτοπλαγκτού.  . Είναι κοντά στο κάτω μέρος της τροφικής αλυσίδας και     τρώγονται από φάλαινες, φώκιες, πιγκουίνοι, καλαμάρια και ψάρια.

H  εμπορική αλιεία της κριλ  γίνεται  κυρίως στον Νότιο Ωκεανό και το βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό κατά μήκος των ακτών του Καναδά και της Ιαπωνίας.  Τα    Krill, που αλιεύονται χρησιμοποιούνται για την υδατοκαλλιέργεια και για  ενυδρείο τροφές,  για δολώματα αλιείας ή   ως τρόφιμα.    . Στην Ιαπωνία,   αλιεύονται για τρόφιμα και ονομάζεται okiami.

Το  Κριλ   είναι   φυσικό σκεύασμα   εξάγεται και πωλείται ως συμπλήρωμα διατροφής     πωλητε σε ορισμένα καταστήματα υγιεινής διατροφής και σε απευθείας σύνδεση σε μορφή κάψουλας.

Το Κριλ λάδι περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που είναι  και ο κύριος λόγος που ειναι δημοφιλής ως ένα καλο συμπλήρωμα διατροφής

επειδή περιέχει ένα αντιοξειδωτικό που ονομάζεται Ασταξανθίνη.   Τα φύκια που  τρώνε κριλ  παράγουν  το φωτεινό κόκκινο χρώμα την Ασταξανθίνη, χρωστική ουσία που δίνει   και  σε άλλα οστρακόδερμα, όπως τον  αστακό και τις  γαρίδες το κοκκινωπό τους ροζ χρώμα.

Τα  αντιοξειδωτικά προστατεύουν τα κύτταρα του σώματός μας από τις βλάβες και  από τις ελεύθερες ρίζες,που  είναι  ασταθείς ουσίες και     συμβάλλουν σε ορισμένες χρόνιες ασθένειες. Αντίθετα με πολλά άλλα αντιοξειδωτικά, η Ασταξανθίνη  βοηθάει στην αποφυγή του εγκεφαλικού  η και  το έμφραγμα ,

   Γιατί πρέπει να χρησιμοποιούμε το κριλ λάδι

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν κριλ  για τους ίδιους λόγους που χρησιμοποιούν τα ιχθυέλαια,το  λινάρι πετρέλαιο ή άλλα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.      Επίσης, το   κριλ περιέχει υψηλότερα ποσά Ασταξανθίνη από το ιχθυέλαιο.  . Εδώ είναι μερικές ειδικές προϋποθέσεις για την οποία το χρησιμοποίησε.

Χοληστερόλη

Το  Κριλ   μελετάται ως μια φυσική θεραπεία για την υψηλή χοληστερόλη.   . Σε μια μελέτη, δόθηκαν 120 άνθρωποι   κριλ, ενα  ιχθυέλαιο  και  ένα εικονικό φάρμακο.  . Κριλ   ειχε  μείωση της LDL (που συνήθως αναφέρονται ως «κακή») χοληστερόλης κατά 34% και αύξηση της HDL ( «καλής») χοληστερόλης κατά 43,5% σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο.   Σε σύγκριση, το ιχθυέλαιο μείωση της LDL χοληστερόλης κατά 4,6% και αύξηση της HDL χοληστερόλης κατά 4,2%.  Το κριλ.   μείωσε επίσης  τα τριγλυκερίδια.

Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο

Προκαταρκτική έρευνα δείχνει  το κριλ  λαδι   οτι μπορεί να συμβάλει στη μείωση των συμπτωμάτων της προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS), ωστόσο, χρειάζεται περισσότερη έρευνα.

Αρθρίτιδα

Μια μελέτη στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολεγίου Διατροφής εξέτασε το  κριλ  λαδι  (300 mg ημερησίως) σε σύγκριση με  ένα  εικονικό φάρμακο και διαπίστωσε ότι το   κριλ ήταν  ποιο αποτελεσματικό στη μείωση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας και της φλεγμονής.

  Παρενέργειες

Τα άτομα με αλλεργίες στα θαλασσινά, δεν πρέπει να χρησιμοποιούν κριλ  Τα άτομα με αιμορραγικές διαταραχές δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν   κριλ  αν δεν έχουν   επίβλεψη ενός ειδικευμένου επαγγελματία υγείας.

Οι παρενέργειες του   κριλ μπορεί να περιλαμβάνει χαλαρά κόπρανα, διάρροια ή δυσπεψία.

  Πιθανές αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα

Τα άτομα που παίρνουν αντιπηκτικά   όπως η ασπιρίνη, η βαρφαρίνη   ηπαρίνη, η κλοπιδογρέλη     αντιφλεγμονώδη φάρμακα   η  διάφορα συμπληρώματα διατροφής

θα πρέπει να χρησιμοποιούν  το κριλ   υπό την επίβλεψη ενός γιατρού.

πηγη

http://altmedicine.about.com

 

Related posts:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΛΑΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
Επόμενο άρθροΚΑΤΑΘΛΙΨΗ