ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ

Τα Μανιτάρια είναι  αντι-φλεγμονώδη , αντι-ιικά , μειώνουν την χοληστερόλη, και έχουν ανοσο-ενίσχυση, ιδιότητες που βοηθούν στην μείωση της πίεσης του αίματος και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Τα μανιτάρια είναι μια καλή πηγή σεληνίου και βιταμίνης D, καθώς και βιταμίνες Β.Τα Λευκά μανιτάρια είναι μια καλή πηγή λινολεϊκό οξύ (CLA). Η κατανάλωση των μανιταριών βρέθηκε να σχετίζονται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου σε μία ευρωπαϊκή έρευνα

Τα μανιτάρια περιέχουν πολλές ουσίες με αντικαρκινικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των β-γλυκάνες και λεκτίνες, butein, ganodermanontriol, grifolin, lentinan, MARMORIN και nebrodeolysin. Εκχυλίσματα μανιταριών έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων της ουροδόχου κύστης, του τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου, του οισοφάγου,του εγκεφάλου του τραχήλου, του νεφρού, της λευχαιμίας, του ήπατος, του λεμφώματος,του πολλαπλού μυελώματος, στον καρκίνο του πνεύμονα, των ωοθηκών, του παγκρέατος, του προστάτη , σπλήνα, στο στομάχι, καθώς επίσης και τα κακοήθη κύτταρα του γλοιώματος. Εκχυλίσματα μανιταριών έχουν επίσης δειχθεί ότι παρατείνουν την επιβίωση των ποντικών που εμβολιάσθηκαν με κύτταρα μελανώματος, αναστέλλοντας την ανάπτυξη των ανθρώπινων κυττάρων του παχέος εντέρου σε ποντικούς, και ενάγουν στην απόπτωση των κυττάρων του καρκίνου του παχέος εντέρου σε ποντίκια.

Ο καρκίνος του μαστού και επιδράσεις από την κατανάλωση μανιταριών

Μια μελέτη ασθενών- από 1.009 Κινέζοι ασθενείς με καρκίνο του μαστού διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση μανιταριών ήταν αντιστρόφως ανάλογη με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Μια μελέτη της Κορέας ασθενείς με καρκίνο του μαστού που βρέθηκαν με κατανάλωση των μανιταριών να συνδέεται με σημαντικά μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Άλλη κορεατική μελέτη διαπίστωσε ότι τόσο η υψηλή ημερήσια πρόσληψη και υψηλή συχνότητα κατανάλωσης των μανιταριών συσχετίστηκε με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού μεταξύ των μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών.

Πολλοί τύποι των μανιταριών φαίνεται να έχουν ευεργετικές επιδράσεις σε σχέση με την πρόληψη του καρκίνου του μαστού (αν και σημειώστε ότι μερικά μανιτάρια είναι δηλητηριώδη ) Οι πληροφορίες που ακολουθούν ει ναι ευρέως διαθέσιμα στις ΗΠΑ

Το Λευκό μανιτάρι (Agaricus bisporous) είναι από τα πιο κοινά μανιτάρια που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ.
Τα μανιτάρια μέσω ερευνών τα λευκά έχουν μεταξύ τις ισχυρότερες αποδεδειγμένες ιδιότητες του καρκίνου του μαστού chemopreventive, δεδομένου ότι έχει αποδειχθεί ότι καταστέλλει την δραστηριότητα της αρωματάσης και η βιοσύνθεση του οιστρογόνου, και την παρεμπόδιση του πολλαπλασιασμού των οιστρογονικών υποδοχέων θετικό (ER +) στα κύτταρα καρκίνου του μαστού. Αρκετές μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε λευκά μανιτάρια μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο με θετικούς οιστρογονικούς, υποδοχείς του καρκίνου του μαστού, ιδιαίτερα σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, και την μείωση της δραστηριότητας της αρωματάσης.

Η προσθήκη με πράσινο τσαγιού έχει αποδειχθεί να έχει μια συνεργική επίδραση με τα μανιτάρια

πηγη

http://slimmingtips.givingtoyou.com/

Related posts: