ΜΟΥΧΛΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Αντί να χρησιμοποιήσουμε δραστικές χημικές ουσίες, όπως η χλωρίνη ή άλλα προϊόντα , για να διώξουμε την μούχλα, υπάρχουν φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα, για να σκοτώσουμε την μούχλα στο σπίτι που δεν θα βλάψουν την οικογένεια, τα κατοικίδια ζώα ή το περιβάλλον.

Μούχλα στον τοίχο

mouhla -sto-spiti

Ξίδι:

Αραιώνεται με νερό για να μειώσει το πικάντικο άρωμα, το ξύδι λειτουργεί καλύτερα ως καθαριστικό όταν ψεκάζετε  κατ ‘ευθείαν επάνω στην περιοχή. Αφήστε το για μερικές ώρες, στη συνέχεια τρίψτε το με ένα πινέλο. Εάν η μυρωδιά του ξιδιού σας ενοχλεί, προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο, αλλά κατά τα άλλα, να ξέρετε ότι η ισχυρή μυρωδιά θα φύγει Μελέτες έχουν δείξει ότι το λευκό ξύδι σκοτώνει το 82 τοις εκατό των σπορίων μούχλας, καθώς επίσης και τους ιούς και τα βακτήρια.

Έλαιο από Τσάι

Αν και αποτελεσματικό ως φυσικό αφαίρεσης μούχλας είναι πιο ακριβό από ό, τι κάποια άλλα φιλικά προς το περιβάλλον μέσα, αλλά μόλις δύο κουταλάκια τσαγιού, αναμειγνύεται με δύο φλιτζάνια νερό μπορεί να διαρκέσει λίγο. Ψεκάστε το διάλυμα πάνω στη μούχλα, αλλά μην ξεπλύνετε. Το έλαιο τσαγιού έχει επίσης μια ισχυρή μυρωδιά, η οποία θα διαλύσει μέσα σε λίγες ημέρες.

Εκχύλισμα εσπεριδοειδών σε σπόρους και νερό:

Τα εσπεριδοειδή από εκχύλισμα σπόρων (όπως το γκρέιπφρουτ) δεν έχει οσμή. Αραιώστε περίπου 20 σταγόνες του εκχυλίσματος με 2 φλιτζάνια νερό, ανακατεύοντας σε ένα μπουκάλι σπρέι και ψεκάστε πάνω Όπως και με τις άλλες λύσεις, δεν ξεπλύνετε.moyhla

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου:

Σπρέι τρία τοις εκατό υπεροξείδιο του υδρογόνου από ένα μπουκάλι πάνω στην επιφάνεια τις μούχλας και το αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου. Τρίψτε καθαρά, στη συνέχεια, σκουπίστε με ένα υγρό πανί για να αφαιρέσετε υπολείμματα σπόρια μούχλας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης το υπεροξείδιο του υδρογόνου με Μαγειρική σόδα και ξύδι μαζί, και στη συνέχεια αποθηκεύει το μπουκάλι σε μια σκοτεινή περιοχή (γιατί το φως διασπά την ισχύ του υπεροξειδίου του υδρογόνου).

Μαγειρική σόδα:

Χρησιμοποιείται με ξύδι και νερό ή μόνο με νερό
Η μαγειρική σόδα είναι αποτελεσματική στην απομάκρυνση μούχλας φυσικά. Διαλύστε μαγειρική σόδα σε νερό ή νερό-και-ξύδι και ψεκάστε πάνω στην επιφάνεια. Αφήστε το να καθίσει, στη συνέχεια, τρίψτε και σκουπίστε το με ένα υγρό πανί. Η Μαγειρική σόδα είναι ένα φυσικό απολυμαντικό και πολύ ήπιο, έτσι ώστε η λύση αυτή θα καθαρίσει χωρίς να αφήνει πίσω μια μυρωδιά.

Πώς μπορείτε να αποφύγετε την εμφάνιση μούχλας φυσικά;

Σκουπίστε υγρές επιφάνειες συχνά, να εκτελέσετε μια δροσερή ομίχλη με σπρέι απο ξύδι σε υγρές επιφάνειες, όπως ντους, και τις διαρροές.
Πηγη
mnn.com/

Related posts: