Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Σύμφωνα με Δρ. Kirstin De Bruijn, διδακτορική φοιτήτρια στο Τμήμα Χειρουργικής στο Erasmus University Medical Center στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, μελέτες των τελευταίων χρόνων έχουν επισημάνει τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου για τους διαβητικούς.
Όπως επισημαίνει η Δρ. De Bruijn, μια μοναδική μετα-ανάλυση που έγινε από την ομάδα της αποκλείει όλες τις άλλες αιτίες θανάτου και διαπιστώθηκε όχι μόνο οι διαβητικοί ασθενείς έχουν μόνο αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου, αλλά έχουν και υψηλότερο κίνδυνο να πεθάνουν από αυτά.
Όπως είπε η Δρ De Bruijn, προηγούμενες μελέτες που υπάρχουν αναφορικά με τη θνησιμότητα των διαβητικών ασθενών δεν είχαν ποτέ εστιάσει σε συγκεκριμένους τύπους καρκίνου έτσι ώστε να τους μελετήσουν διεξοδικά. Στη μετα-ανάλυση αυτή, η οποία είναι η πρώτη που συνδυάζει την εμφάνιση και το θάνατο από καρκίνο του μαστού και του παχέος εντέρου, σε άτομα με διαβήτη, αναλύθηκαν τα αποτελέσματα από 20 μελέτες που είχαν λάβει χώρα μεταξύ του 2007 και του 2012, με τη συμμετοχή πάνω από 1,9 εκατομμύρια ασθενών με καρκίνο του μαστού ή του παχέος εντέρου καρκίνο, με ή χωρίς διαβήτη.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι ασθενείς με διαβήτη είχαν 23% αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού και 38% αύξηση του κινδύνου θανάτου από τη νόσο σε σύγκριση με τους μη-διαβητικούς ασθενείς. Επίσης, οι διαβητικοί ασθενείς είχαν 26% αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου και 30% αυξημένο κίνδυνο να πεθάνουν από αυτό σε σύγκριση με τους μη-διαβητικούς ασθενείς.
Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι στόχος των μελετών είναι να αφυπνιστούν οι άνθρωποι και να έχουν επίγνωση του προβλήματος ώστε να καταπολεμηθεί η παχυσαρκία και ο διαβήτης.
«Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι οι εκστρατείες πρόληψης σχετικά με την παχυσαρκία και το διαβήτη έχουν ενταθεί και ότι, επίσης, έχουν επικεντρωθεί στα παιδιά, για να τα αποτρέψουν από το να γίνουν παχύσαρκα και να ανάπτυξουν ίσως αργότερα στη ζωή τους καρκίνο».
Δεδομένου ότι τα αποτελέσματα συνάδουν με τις προηγούμενες μετα-αναλύσεις, η σημαντική αύξηση του κινδύνου καρκίνου του μαστού θα πρέπει να είναι μέρος των εκστρατειών πρόληψης. Τόνισαν επίσης, ότι μια περαιτέρω έρευνα, θα ήταν σημαντική για μελετηθούν κι άλλο παράγοντες κινδύνου που μπορούν να επηρεάσουν την επιβίωση.

πηγη

http://www.naftemporiki.gr/story/895155/o-diabitis-enoxos-gia-ton-karkino-tou-mastou

διαβασε στο bioathens
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Κ2 ΚΑΙ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ¨ΚΑΡΔΙΑ ΔΙΑΒΗΤΗΣ
Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ _ΔΙΑΒΗΤΗΣ _ ΚΑΡΔΙΑΚΑ
Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ
ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
ΤΟ ΞΥΔΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ
ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΗΤΗΣ
ΚΑΦΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΤΥΠΟΥ 2

Related posts:

test