ΠΟΝΟΙ ΣΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ ΜΥΩΝ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

 Πώς λειτουργεί το ζεστό και κρύο και βοηθά να ανακουφίσει τον πόνο στις αρθρώσεις?

Υποφέρετε από πόνους των αρθρώσεων?

Τα παυσίπονα μπορεί μόνο να  ανακουφίσει προσωρινά τις αρθρώσεις μα σε μακροπρόθεσμη βάση?

Αυτό είναι που τα ζεστά -κρύα σαν θεραπεία και μπορεί να βοηθήσει. Ζεστό και κρύο είναι δημοφιλές σε μια επεμβατική θεραπεία για πόνους των αρθρώσεων και των μυών. Μπορεί να γίνει στο σπίτι και σε καθημερινή βάση καθιστώντας το μια χρήσιμη θεραπεία

Ζεστό και κρύο για θεραπεία λειτουργεί βάσει της αρχής ότι χρησιμοποιείτε τη θεραπευτική δύναμη του σώματός σας να εργαστεί προς όφελός σας. Η ενέργεια της θερμότητας σαν θεραπεία χαλαρώνει τους μυς και μειώνει τους μυϊκούς σπασμούς. Με την διαστολή των αιμοφόρων αγγείων στο σώμα σας, η θερμότητα μπορεί επίσης να μειώσει τον πόνο και να αύξηση την κυκλοφορία Η θερμότητα μπορεί να χορηγηθεί σε μια σειρά από τρόπους – μέσω θερμά λουτρά, ζεστά επιθέματα, τα μαξιλάρια θέρμανσης, ακόμη και θέρμανση με λαμπτήρες .

Για Κρύα θεραπεία χρησιμοποιείτε τις κρύες κομπρέσες ή παγοκύστες για να μουδιάζει οποιαδήποτε αίσθηση του πόνου. Αυτό συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνει το πρήξιμο και τη φλεγμονή των αρθρώσεων. Εάν δεν θέλετε τις αρθρώσεις που πονούν, δοκιμάστε και στον ύπνο μια ηλεκτρική ή θερμαινόμενη κουβέρτα

Ωστόσο, τα μαξιλάρια θέρμανσης δεν πρέπει ποτέ να  τα χρησιμοποιείτε όλη τη νύχτα, καθώς μπορεί να γίνει βραχυκύκλωμα και να προκληθεί πυρκαγιά. Αναζητήστε ένα μαξιλάρι θέρμανσης που κλείνει  με ένα αυτόματο διακόπτη, σε περίπτωση που κοιμάστε κατά την χρήση. Οι άνθρωποι που παραπονιούνται για πόνο στις αρθρώσεις στα χέρια τους ωφελούνται πολύ από την τακτική με λουτρά παραφίνης. (Προσοχή μην κάνετε εγκαύματα)

Μόλις λιώσει η παραφίνη το ανακατεύουμε με ορυκτέλαιο. Βουτάμε τα χέρια σας σε αυτό το ζεστό μείγμα παραφίνης και αφήστε την θερμότητα να εισχωρήσει μέσα από τις αρθρώσεις σας. Η παραφίνη σύντομα θα σκληρύνει γύρω από τα χέρια και μπορείτε αργότερα σαν φλούδα να το αποκολλήσετε και να το λιώσετε για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα αυτό μαλακώνει το δέρμα και τα χέρια. Ο λόγος ότι η θερμότητα βοηθά τον πόνο στις αρθρώσεις είναι ότι σας χαλαρώνει,για τους δύσκαμπτους μυς να μαλακώσουν,  και μειώνει την ένταση και η κούραση εξαφανίζεται.

Η Θερμότητας αυξάνει επίσης το εύρος της κίνησης  επιτρέποντάς σας για την καθημερινή σας ρουτίνα, ένας τρόπος πάρα πολύ πιο γρήγορος και με πολύ λιγότερο πόνο. Ψυχρού θεραπεία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν οι αρθρώσεις έχουν φλεγμονή ή προκαλούν μια αίσθηση καψίματος.

Κρύα πακέτα για τον πόνο και για να μειώσει το μέγεθος μιας κοινής φλεγμονής. (Κατεψυγμένα λαχανικά όπως παγάκια) Εφαρμόστε το πακέτο στην πληγείσα περιοχή, αλλά ποτέ δεν θα βάλετε πάγο απευθείας στο γυμνό δέρμα.

Υπάρχουν ειδικές παγοκύστες που μπορούν να αγοραστούν από το φαρμακείο σας που μπορεί να βάλετε στην κατάψυξη και να χρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά, Μην χρησιμοποιείτε κρύο πακέτα για περισσότερο από 15-20 λεπτά τη φορά και αποφύγετε τα κρύα επιθέματα αν υποφέρετε από κακή κυκλοφορία. Προσπαθήστε εναλλάξ ζεστό και κρύο πακέτα και κομπρέσες. Εάν έχετε πόνο πόδια, βυθίστε τα πρώτα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό, και μετά τα βάζετε τα σε μια λεκάνη με κρύο νερό για λίγα λεπτά και στη συνέχεια πάλι σε ζεστό νερό. Περιμένετε για μια ώρα τουλάχιστον πριν από την έναρξη για ένα γύρο των εναλλακτικών θεραπεία με ζεστό και κρύο θεραπείες.

 

πηγη

http://www.home-remedies-for-you.com

Related posts: