ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΗΡΑΝΣΗ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Μπορείτε να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης σας και να βοηθήσετε να μην πάθετε καρδιακές παθήσεις, καρκίνο και διαβήτη.

Μερικές συμβουλές για το πώς να το κάνετε

Οι ελεύθερες ρίζες.

Οι ελεύθερες ρίζες είναι χημικά ασταθή μόρια που επιτίθενται στα κύτταρά σας και δημιουργούν βλάβες στο DNA σας. Μπορείτε να περιορίσετε την έκθεσή σας σε αυτές από την αποφυγή των τσιγάρων, τα τρανς λιπαρά, τα κρέατα, και από άλλες πηγές.

Βιολογικά φρούτα και λαχανικά θα σας περιορίσει επίσης την έκθεσή σας σε φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα, τα οποία περιέχουν

Φλεγμονή. Η φλεγμονή είναι ένας σημαντικός παράγοντας σε πολλές ασθένειες της γήρανσης του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, του διαβήτη,τις καρδιακές παθήσεις, και τη νόσο Αλτσχάιμερ. Ένας τρόπος να το αποφύγουμε είναι να ακολουθήσετε μια μεσογειακού τύπου διατροφή.

Άλλες μεγάλες αντιφλεγμονώδη τρόφες που περιλαμβάνουν κουρκούμη, την σκούρα σοκολάτα, και την αντι-γήρανσης ρεσβερατρόλη

Η άσκηση είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για τη μείωση της φλεγμονής.

Τα ζαχαρώδη προϊόντα όταν ζάχαρη αναμιγνύετε με τις πρωτεΐνες και τα λίπη σχηματίσουν μόρια που προάγουν την γήρανση. Τα προηγμένα τελικά προϊόντα ζαχαρώδη και ή ηλικία, επιταχύνουν την διαδικασία της γήρανσης που παράγουν τις ελεύθερες ρίζες και την προώθηση της φλεγμονής. Ένας τρόπος για να αποφευχθεί η πρόσληψη είναι να χαμηλώσουμε τη φωτιά όταν μαγειρεύετε. Η επίδραση του μαγειρέματος σε υψηλής θερμότητα προκαλεί αυτά τα μόρια για να γίνουν Ο Περιορισμός σε πρόσληψη ζάχαρης από τα τρόφιμα γενικά, θα βοηθήσει επίσης.
Το άγχος ενεργοποιεί την απελευθέρωση μιας ποικιλίας ορμονών που αυξάνουν τον παλμό σας και προκαλεί την αύξηση της αρτηριακή σας πίεση ΗΚορτιζόλη , η ορμόνη που κυκλοφορεί για να μειώσει αυτά τα αποτελέσματα, δημιουργεί επίσης προβλήματα, όταν παραμένουν χρόνιος αυξημένα. Δοκιμάστε τις τεχνικές χαλάρωσης που βοηθούν στη διαχείριση του στρες, και να έχετε ήρεμο ύπνο
Πηγές:
U. S. News & World Report

Σχολιάζει ο Δρ Mercola είναι:
Ο θάνατος είναι σίγουρα αναπόφευκτο, αλλά πιστεύω μπορείς να ζήσουν πολύ περισσότερο από το μέσο προσδόκιμο ζωής, η οποία, στις ΗΠΑ, είναι περίπου 78. Γενετική μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο, αλλά δεν είναι ο τελικός καθοριστικός παράγοντας για το αν θα ζήσουν μια μακρά υγιή ζωή.
Η κύρια αιτία της πρόωρης γήρανσης και τον πρόωρο θάνατο

Η αύξηση της ινσουλίνης και της λεπτίνης έχει σαφώς γίνει η πρώτη υποψήφια για πρόωρο θάνατο. Αυτό προκύπτει από δύο βασικές προϋποθέσεις: πάρα πολλή ζάχαρη και επεξεργασμένα τρόφιμα, σε συνδυασμό με την ανεπαρκή άσκηση.

Είναι ενδιαφέρον, ο έλεγχος των δύο αυτών παραγόντων θα μπορούσε να εξαλείψει πιθανόν πάνω από το 90 τοις εκατό των¨:

παρακάτω

Η υψηλή αρτηριακή πίεση
Παχυσαρκία
Διαβήτη
Υψηλή χοληστερόλη
Από όλα τα μόρια, να προκαλέσουν ζημιά στο σώμα σας, ίσως το πιο καταστροφικό από όλα είναι μόρια σακχάρου. Η φρουκτόζη, ειδικότερα, είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό προ-φλεγμονώδη παράγοντα που επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης.

Αυτό είναι συνήθως ένα κατασκεύασμα , όπως πάνω από τριάντα χρόνια τωρα , οι επιστήμονες έμαθαν πώς να παράγουν φτηνά την ζάχαρη από το καλαμπόκι και τώρα έχει φορτωθεί σε όλες σχεδόν τις επεξεργασμένες τροφές και έχει γίνει η νούμερο ένα πηγή θερμίδων στης πιο ανεπτυγμένες χώρες.

Αντίσταση στην ινσουλίνη και την παχυσαρκία
Αυξημένη αρτηριακή πίεση
Αύξηση των τριγλυκεριδίων και αυξημένη LDL
Καρδιαγγειακή νόσο, ηπατική νόσο, καρκίνο, αρθρίτιδα, ακόμη και ουρική αρθρίτιδα
Η Φρουκτόζη επηρεάζει αρνητικά το σώμα σας με διάφορους τρόπους, αλλά ένας από τους μηχανισμούς που προκαλεί σημαντική ζημία ειναι Μια διαδικασία στην οποία οι δεσμοί της ζάχαρης με τις πρωτεΐνες και , ή ηλικία δημιουργεί οξείδωση ένα από τον σημαντικότερο μηχανισμό που οι ζημίες αυτές στο σώμα μας , και οδηγεί σε ασθένειες, την γήρανση, και τελικά, τον θάνατο.
Όταν η ζάχαρη δημιουργεί φλεγμονή, η οποία ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα σε ένα αμυντικό ελιγμό.
Δυστυχώς, αυτή η διαδικασία μπορεί να αφήσει τα σημάδια μέσα στις αρτηρίες Αυτό εξηγεί επίσης γιατί υπάρχει μια τέτοια ισχυρή σχέση μεταξύ διαβήτη και καρδιακής νόσου.
Ως μια τυπική σύσταση, την συνολική κατανάλωση φρουκτόζης κάτω από 25 γραμμάρια ανά ημέρα.
Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι θα ήταν φρόνιμο να περιορισθεί η φρουκτόζη σε 15 γραμμάρια ή λιγότερο, ιδιαίτερα εάν υπαρχουν αυξημένα επίπεδα ουρικού οξέος, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προγνωστικός δείκτης για την τοξικότητα.
Αυτό περιλαμβάνει την παρακολούθηση της φρουκτόζη από ολόκληρα φρούτα
Πώς να αποτρέψει τη ζημία ελεύθερων ριζών
Επιλογές του τρόπου ζωής όπως το κάπνισμα, την κατανάλωση των επεξεργασμένων τροφίμων φορτωμένα με trans-λιπαρά οξέα και άλλα επιβλαβή χημικά πρόσθετα, μαζί με τα φυτοφάρμακα και τα άλλα χημικα αυξανει ακόμη περισσότερο τις ελευθέρες ριζες
Με τον καιρό, το DNA σας τελικά θα καταστραφεί από την ικανότητα του σώματός σας για επισκευή, και μόλις η βιολογική επεξεργασία σας αποτύχει, θα πεθάνετε.

Τα αντιοξειδωτικά καταπολέμουν συνεχώς αυτές τις ελεύθεςρες ρίζες – το οποίο είναι και ο λόγος για μια διατροφή πλούσια σε φυσικά αντιοξειδωτικά που είναι τόσο σημαντικα για την υγεία και την μακροζωία σας. Τα αντιοξειδωτικά είναι άφθονα σε πολλά τρόφιμα, για να πάρετε τα αντιοξειδωτικά υψηλής ποιότητας είναι να καταναλώνετε φρέσκα βιολογικά λαχανικά και φρούτα.

Η Συμπλήρωμα μπορεί επίσης να είναι η ρεσβερατρόλη φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ισχυρός και αναφέρεται συχνά ως «πηγή της νεότητας» που μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής. Είναι μοναδικό μεταξύ των αντιοξειδωτικων , διότι μπορεί να διαπεράσει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό για να συμβάλει στην προστασία του εγκεφάλου σας και το νευρικό σύστημα.

Ένα άλλο σημαντικό, αλλά συχνά παραβλέπεται αντιοξειδωτικό είναι συνένζυμο Q-10,
Το συκώτι σας παράγει CoQ10 και στην πραγματικότητα είναι μια ουσιαστική θρεπτική ουσία για την υγεία και τη μακροζωία, διότι παρέχει την ενέργεια για κάθε μεμονωμένο κύτταρο στο σώμα σας .Δυστυχώς, μετά την ηλικία των 25, τα φυσικά επίπεδα σας αυτή την κρίσιμη σύνθετων αρχίζουν να μειώνονται Το
CoQ10 είναι επίσης απόλυτα αναγκαίο , αν παίρνεται στατίνες μπορούν να καταστρέφουν γρήγορα το CoQ10. Αυτό είναι εν μέρει γιατί οι στατίνες είναι τόσο επιβλαβες για την καρδιά σας.

ΠΗΓΗ

Δρ Mercola

Related posts: