ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Η σωματική δραστηριότητα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού κατά σχεδόν 30 τοις εκατό

Η τακτική  σωματικής δραστηριότητας για τη διατήρηση της βέλτιστης υγείας και την πρόληψη μια σειρά από χρόνιες ασθένειες που κυμαίνονται από καρδιακή νόσο και διαβήτη σε εγκεφαλικό επεισόδιο και η άνοια,καρκινος. Στο παρελθόν, οι μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική άσκηση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού, αλλά πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα σχετικά με τη διάρκεια δράσης, το είδος και την ένταση άσκησης. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας Σχολείο Gillings της Global Δημόσιας Υγείας στις εκδόσεις Chapel Hill στο περιοδικό ΚΑΡΚΙΝΟΥ έχουν βρει ότι η σωματική δραστηριότητα, είτε ήπια ή έντονη και πριν ή μετά την εμμηνόπαυση, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Ως μέρος, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η σημαντική αύξηση του σωματικού βάρους μπορεί να αναιρεί αυτά τα οφέλη. Ο κύριος ερευνητής της μελέτης, ο Δρ McCullough Lauren και η ομάδα της εξέτασαν για μια σχέση μεταξύ της σωματικής δραστηριότητας αναψυχής, γίνονται σε διαφορετικά χρονικά σημεία της ζωής, καθώς και τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού.

Μελέτη βρίσκει μέτρια άσκηση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού μέχρι και 30 τοις εκατό

Η μελέτη εξέτασε 1.504 γυναίκες με καρκίνο του μαστού (233 επεμβατική και επεμβατική 1.271) και 1.555 γυναίκες χωρίς καρκίνο του μαστού, που ήταν 20 έως 98-ετών. Οι συμμετέχοντες ήταν μέρος του μεγάλου έργου του μαστού Νησί μελέτη για τον καρκίνο , η έρευνα που έχει συσταθεί για να εξετάσει τις ενδεχόμενες περιβαλλοντικές αιτίες του καρκίνου του μαστού. Οι ερευνητές διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που ασκούνται είτε κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής ή μετά την εμμηνόπαυση χρόνια τους είχαν μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού . Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που ασκούν μεταξύ δέκα και δεκαεννέα ώρες την εβδομάδα παρουσίασαν 30 τοις εκατό μείωση του κινδύνου του καρκίνου του μαστού. Το επίπεδο του κινδύνου μειώθηκαν ανεξάρτητα από τη διάρκεια ή την ένταση, πράγμα που σημαίνει ότι μια αυστηρή προπόνηση δεν ήταν αναγκαία για την επίτευξη θετικών αποτελεσμάτων. Η άσκηση φάνηκε να μειώνουν τον κίνδυνο της θετικούς ορμονικούς υποδοχείς καρκίνο του μαστού (ER θετικό ή PR), η οποία είναι η πιο συχνά διαγιγνώσκονται τον τύπο του όγκου μεταξύ των αμερικανικών γυναικών. Η ομάδα μελέτης τόνισε τη διαπίστωση ότι η αύξηση του σωματικού βάρους αυξήθηκε συνολικά κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του μαστού, ανεξάρτητα των ωρών που δαπανώνται άσκηση. Σαφώς, σωματική δραστηριότητα είναι σημαντική για τη μείωση του κινδύνου, αλλά το κέρδος του βάρους μπορεί να εξουδετερώσει την επίδραση και είναι ένας ανεξάρτητος παράγοντας κινδύνου. Ο Δρ McCullough κατέληξε στο συμπέρασμα «Η παρατήρηση από τον μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού καρκίνου για τις γυναίκες που ασχολούνται με την άσκηση μετά την εμμηνόπαυση είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό δεδομένη την καθυστερημένη ηλικία έναρξης για τον καρκίνο του μαστού. » Μια ημέρα 30 λεπτά με τα πόδια και τη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους παρέχουν μια σημαντική ασπίδα έναντι αυτής της ύπουλης ασθένειας. Πηγές για αυτό το άρθρο ο συντάκτης: John Phillip είναι ερευνητής και συγγραφέας της υγείας που γράφει τακτικά για την κοπή χρήση άκρη της διατροφής, αλλαγές στον τρόπο ζωής και στοχευμένης χρήσης συμπληρωμάτων για την ενίσχυση και τη βελτίωση της ποιότητας και της διάρκειας της ζωής. Ιωάννης είναι ο συγγραφέας του «υγιεινού προγράμματος απώλειας βάρους σας, μια ολοκληρωμένη EBook εξηγεί πώς να χρησιμοποιείτε τη διατροφή, την άσκηση, το μυαλό και στοχευμένης χρήσης συμπληρωμάτων για να επιτύχουν το επιθυμητό βάρος σας απώλεια.

πηγη

.naturalnews.com

Related posts:

test