ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

8 συμπτώματα ασθενειών που φαίνονται στο πρόσωπό σας

Η αυτοπαρατήρηση είναι η καλύτερη πρόληψη και η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Μην παραμελείτε τον εαυτό σας και τις αλλαγές που παρατηρείτε πάνω σας και εμπιστεύεστε τα σημάδια που σας στέλνει όταν κάτι δεν πάει καλά. Οι αλλαγές στην εμφάνιση κάποιες φορές υποδηλώνουν κάτι άλλο, πιο σοβαρό και κάποιες άλλες όχι.

Για τις φορές που υπαινίσσονται κάτι πιο σοβαρό η ιστοσελίδα του Readers Digest μας ενημερώνει για τα 8 συμπτώματα που εμφανίζονται μεν στο πρόσωπό σας αλλά η αιτία τους είναι βαθύτερη.

Ξηροδερμία και ξηρά χείλη

Η ξηροδερμία στο πρόσωπο είναι μια κοινή ένδειξη αφυδάτωσης. Υπάρχει ωστόσο η πιθανότητα να υποδεικνύει υποθυρεοειδισμό ή ακόμα και διαβήτη. Εάν εσείς εμπίπτετε στην περίπτωση του υποθυρεοειδισμού τα λοιπά συμπτώματα που συνοδεύουν την αφυδάτωση είναι η αίσθηση του κρύου, η πρόσληψη βάρους και η κόπωση. Λοιπά συμπτώματα όσον αφορά στο διαβήτη είναι η έντονη δίψα, η συχνή ούρηση και η θολή όραση.

Αυξημένη τριχοφυία στο πρόσωπο

Εάν παρατηρείτε αυξημένη τριχοφυία στο σαγόνι, το πιγούνι και στο άνω χείλος, τότε είναι πιθανό να έχετε το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, που προκαλεί αυξημένη παραγωγή των ανδρικών ορμονών. Το σύνδρομο είναι πολύ σύνηθες και αρκεί μια επίσκεψη στο γυναικολόγο σας για να το επιβεβαιώσετε.

Υποκίτρινες κηλίδες στα βλέφαρά σας

Οι υποκίτρινες μαλακές κηλίδες στα βλέφαρα ονομάζονται ξανθελάσματα και υποννοούν αυξημένο ρίσκο μελλοντικών προβλημάτων στην καρδιά. Δανέζικη έρευνα του 2011, που διεξήχθη σε 13.000 άτομα, ανακάλυψε πως στο 4% του δείγματος που είχε τα ξανθελάσματα, οι πιθανότητες εμφράγματος στο μέλλον ήταν αυξημένες κατά 50%, ενώ 70% αυξημένες ήταν και οι πιθανότητες σκλήρυνσης των αρτηριών.matia

Σακούλες κάτω από τα μάτια και πρήξιμο

Τα κουρασμένα μάτια είναι πιθανό να δείχνουν χρόνιες αλλεργίες, οι οποίες ευθύνονται για τη διαστολή και διαρροή των αιμοφόρων αγγείων. Στην ευαίσθηση περιοχή κάτω από τα μάτια, αυτό εμφανίζεται σαν πρήξιμο και ελαφρώς πιο σκούρα απόχρωση στο δέρμα.

Ασυμμετρία

Εάν ένα πρωί ξυπνήσετε και το πρόσωπό σας μοιάζει ελαφρώς διαφορετικό ή μοιάζει σα να έχει διαταραχθεί στο σχήμα του είναι πιθανό να παθαίνετε εγκεφαλικό. Εάν νιώθετε τη μια πλευρά του προσώπου σας να μουδιάζει, αντιμετωπίζετε δυσκολία στο να χαμογελάσετε κανονικά ή δεν μπορείτε να μιλήσετε καθαρά, τότε καλύτερα να καλέσετε τις πρώτες βοήθειες άμεσα, καθώς όλα τα παραπάνω είναι πρώιμα σημάδια εγκεφαλικού επεισοδίου.

Αλλαγή χρώματος

Ακόμα και μικρές, ανεπαίσθηκες αλλαγές στο χρώμα σας, μπορούν να σημαίνουν πως κάτι δεν πάει καλά με την υγεία σας. Η χλωμάδα ίσως είναι σημάδι αναιμίας, μια πιο κιτρινωπή απόχρωση υποδηλώνει προβλήματα στο συκώτι, ενώ γαλαζωπή απόχρωση σε χείλη ή στο δέρμα κάτω από τα νύχια είναι πιθανό να παραπέμπει σε προβλήματα στην καρδιά ή τους πνεύμονες.

Εξανθήματα και κηλίδες

Προβλήματα στη λειτουργία του πεπτικού είναι πιθανό να προβληθούν στο δέρμα, όπως είναι η φαγούρα και τα κόκκινα σημάδια που υποννοούν κοιλιοκάκη. Εξάνθημα στο σχήμα πεταλούδας στα ζυγωματικά και πάνω από τη μύτη, είναι πιθανό σύμπτωμα λύκου, αυτοάνοσης ασθένειας, ενώ αλλεργίες και διάφορες λοιμώξεις μπορούν να προκαλέσουν εκζέματα και εξανθήματα στο πρόσωπο.

giatros

Υπογναθισμός

Το ελαφρώς πιο μαζεμένο και μικρότερο του κανονικού σαγόνι και ο παχύς λαιμός είναι πιθανά σημάδια υπνικής άπνοιας. Όσοι πάσχουν από άπνοια, παρατηρούν διακοπή της αναπνοής τους για περίπου 10 δευτερόλεπτα ή περισσότερο κατά τη διάρκεια του ύπνου. Εάν και εσείς ξυπνάτε με πονοκεφάλους, ροχαλίζετε κατά τη διάρκεια της νύχτας και νιώθετε αυξημένη κούραση κατά τη διάρκεια της ημέρας καλύτερα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας, καθώς είναι πιθανό να πάσχετε από άπνοιες και να μην το γνωρίζετε.

πηγη www.clickatlife.gr

Related posts: