ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΟΡΧΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

ΟΙ  όρχεις σας τι  λένε για την υγεία σας: 

Πολύ συχνά, το πέος ενός άντρα είναι το επίκεντρο του παντελονιού  του. Αλλά το πακέτο ενός ανθρώπου είναι κάτι περισσότερο από το πέος του. Όρχεις (aka μπάλες) ψύχρα σε scrotums ανδρών (ή σάκοι μπάλα), τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά – θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία ελαφρώς χαμηλότερη από ό, τι το σώμα του – όπου δημιουργούν τα κύτταρα του σπέρματος, που είναι στα μισά του δρόμου υπεύθυνοι για την ανθρώπινη ζωή (αυτό είναι αρκετά σημαντικό, στην πραγματικότητα). Αλλά υπάρχει κάτι περισσότερο στο μέγεθος καρυδιού του σώματος. Στην πραγματικότητα, πολλά από αυτά αφορά το μέγεθός τους, το οποίο μπορεί να μας πεις μερικά πράγματα για το άτομο στο οποίο ανήκουν.

Μεγάλου όρχεις, προβλήματα στην καρδιά

man_genitourinary_
Οι άνδρες με μεγαλύτερους όρχεις μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς στην ανάπτυξη καρδιακής νόσου, το  2013 μελέτη για πάνω από 2.800 άνδρες που βρέθηκαν. Μετά από παρακολούθηση με τους άνδρες για επτά χρόνια αργότερα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι με τους μεγαλύτερες όρχεις είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιακές παθήσεις,οι άνθρωποι αυτοί είχαν επίσης περισσότερες πιθανότητες να πίνουν πολύ και έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση. Μαζί με το άγχος που πιθανόν να προήλθε από το να είναι σεξουαλικά δυσλειτουργικοί, αυτοί οι άνδρες ήταν  οι ίδιοι σε υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου.

Ακόμα, οι ερευνητές πρότειναν ότι ο λόγος που οι άνδρες με μεγαλύτερους όρχεις αναπτύσσυν καρδιακά προβλήματα πιο συχνά ήταν λόγω της ορμόνης τεστοστερόνης που παράγει και ονομάζεται ωχρινοτρόπου ορμόνη, η οποία είναι υπεύθυνη για την τόνωση της παραγωγής τεστοστερόνης. Μελέτες έχουν συνδέσει υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης σε καρδιακή νόσο.

Μικρότερες όρχεις, χωρίς ύπνο?
Μια μελέτη από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νότιας Δανίας βρήκε μια ενδιαφέρουσα συσχέτιση μεταξύ της ποιότητας ενός άνδρα από τον ύπνο και το μέγεθος του όρχι. Αυτοί που ρωτήθηκαν σχεδόν 1.000 άνδρες σχετικά με το ιστορικό τους στον ύπνο, με διακοπές του ύπνου, και τις συνήθειες του ύπνου, και στη συνέχεια ελέγχονται τα μεγέθη των όρχεων τους και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που ανέφεραν αϋπνία, η έμεινε μέχρι αργά, ή κοιμόντουσαν με ασυνέπεια είχε ο αριθμός των σπερματοζωαρίων 29 τοις εκατό χαμηλότερο. Στην κορυφή του ότι, οι όρχεις τους ήταν επίσης 1,6 τοις εκατό πιο παραμορφωμένοι, ενώ επίσης είναι μικρότερα σε μέγεθος.

Είναι προφανές ότι οι μικρότεροι όρχεις δεν προκαλούν κάποιον να κοιματε λιγότερο. Η μελέτη δείχνει, ωστόσο, ότι ένα άτομο με μικρότερες όρχεις δεν θα μπορούσε να έχει τον ύπνο που χρειάζονται. Οι ερευνητές σημείωσαν επίσης ότι οι άνθρωποι που είχαν κακό του ύπνου τείνουν επίσης να οδηγήσει σε μια κακή ζωή γεμάτη με λιπαρά τρόφιμα, το αλκοόλ και το κάπνισμα, μεταξύ άλλων συνήθειες. Έτσι,οι μικρότερες όρχεις θα μπορούσε πραγματικά να δείξουν ότι ένα άτομο είναι ανθυγιεινό και με άλλους τρόπους.
Μικρότερες όρχεις, κακοί μπαμπάδες
Οι  μπαμπάδες που κόλλησαν γύρω για τα παιδιά τους φαίνεται να έχουν τους μικρότερους όρχεις. Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Emory συνέντευξη  με 70 μπαμπάδες με 1 ή 2-χρονών παιδιά. Τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα ερωτήθηκαν σχετικά με τη συμμετοχή των μπαμπάδες »στην ανατροφή των παιδιών, συμπεριλαμβανομένου του πόσο συχνά αλλάζουν πάνες, λούζουν το παιδί, ή  πήραν στο γιατρό όταν ήταν άρρωστο. Μέτρησαν επίσης τα επίπεδα τεστοστερόνης των πατέρων ».

Τα αποτελέσματά τους έδειξαν ότι οι μπαμπάδες οι πιο ενεργοί  τείνουν να έχουν χαμηλότερη τεστοστερόνη και κατά συνέπεια μικρότερες όρχεις. «Υποθέτουμε ότι το  μέγεθος των όρχεων πώς εμπλέκονται είναι οι πατέρες,» δήλωσε ο ανθρωπολόγος δρ James Rilling. «Αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι ότι όταν οι άνδρες που συμμετέχουν περισσότερο ως φροντιστές, οι όρχεις τους να συρρικνώνονται. Περιβαλλοντικές επιδράσεις μπορούν να αλλάξουν τη βιολογία. Γνωρίζουμε, για παράδειγμα, ότι τα επίπεδα της τεστοστερόνης πάνε κάτω, όταν οι άνδρες να συμμετέχουν ως πατέρες. »

Τι σημαίνει αυτό για την υγεία των ανδρών; Λοιπόν, οι πιθανότητες είναι ότι έχουν καλύτερες σχέσεις με τα παιδιά τους, που με τη σειρά του μεταφράζεται σε καλύτερη ψυχική υγεία τους.

Karkinos_orxi1

Καρκίνος των όρχεων
 Ο πιο σημαντικός  δείκτη υγείας,  των όρχεων  η αυτο-εξετάσεις. Το 2014, θα υπάρχουν περίπου 8.820 νέες περιπτώσεις του καρκίνου, με 380 θανάτους, σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία . Ενώ ο αριθμός αυτός είναι μικρός, ο μόνος λόγος είναι επειδή οι ​​θεραπευτικές επιλογές είναι ευρέως διαθέσιμες  και αποτελεσματικοί. Παρ ‘όλα αυτά, είναι μια μορφή καρκίνου που μπορούν να επηρεάσουν τον έναν ή και τους δύο όρχεις, όπου εμφανίζεται ως ένα εξόγκωμα στον όρχι, ένας διευρυμένος  όρχι, ένα αίσθημα βάρους στο όσχεο, οδυνηρό πόνο στο κάτω μέρος της κοιλιάς ή στη βουβωνική χώρα, ή μια συλλογή υγρού στην όσχεο.

Ο καρκίνος μπορεί να επηρεάσει τους άνδρες σε οποιαδήποτε ηλικία, αν και εμφανίζεται συχνότερα γύρω από 20 έως 34 ετών, κυρίως μεταξύ των λευκών ανδρών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ένα κίνδυνο τέσσερις με πέντε φορές μεγαλύτερη από τους μαύρους άνδρες. Αν δεν το ξέρατε ήδη, μπορείτε να ελέγξετε για τον καρκίνο των όρχεων  τον εαυτό σας μετά από κάθε μπάνιο ή ντους.

karkinos-prostati1-

Για να εκτελέσετε την αυτο-εξετάσεις, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα από την Κλινική Κλίβελαντ :

1 Κάντε την εξέταση μετά από ένα ζεστό ντους ή μπάνιο. Η ζέστη χαλαρώνει το δέρμα του οσχέου, πράγμα που καθιστά ευκολότερο να αισθάνονται για οτιδήποτε ασυνήθιστο.

2 Χρησιμοποιήστε και τα δύο χέρια για να εξετάσει κάθε όρχι. Τοποθετήστε το δείκτη και το μεσαίο δάκτυλο κάτω από τον όρχι και τους αντίχειρές σας στην κορυφή. Τυλίγουμε το όρχι μεταξύ τους αντίχειρες και τα δάχτυλα σας. (Είναι φυσιολογικό για τους όρχεις να είναι διαφορετικά σε μέγεθος.)

karkinos_orxeon_

3 Όπως νιώθεις τον όρχι, μπορείτε να παρατηρήσετε μια δομή που μοιάζει με καλώδιο στην κορυφή και στο πίσω μέρος του όρχι. Αυτή η δομή καλείται  επιδιδυμίδα. Το έδαφος αποθηκεύει και μεταφέρει το σπέρμα. Μην το συγχέετε με ένα κατ ‘αποκοπή.

4. Νιώστε για τυχόν εξογκώματα. Κομμάτια μπορεί να είναι σε μέγεθος μπιζελιού ή μεγαλύτερες και συχνά είναι ανώδυνη. Αν παρατηρήσετε ένα εξόγκωμα, επικοινωνήστε με τον παροχέα υπηρεσιών υγείας σας.

5 Αν τα αριστερά και δεξιά όρχεις έχουν συχνά διαφορετικά μεγέθη, θα πρέπει να παραμείνει το ίδιο μέγεθος. Αν παρατηρήσετε μια αλλαγή στο μέγεθος των όρχεων σας, επικοινωνήστε με τον παροχέα υπηρεσιών υγείας σας.

πηγη
http://www.medicaldaily.com/what-your-testicles-say-about-your-health-4-ways-size-matters-300918

ακόμα διαβάστε

ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ

Related posts: