ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ ΧΡΩΜΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Μάθετε τι σημαίνουν τα χρώματα του χριστουγεννιάτικου δέντρου και των χριστουγεννιάτικων στολιδιών πριν τα επιλέξετε.

Στην αγορά κυκλοφορούν βεβαίως και δένδρα σε άλλους χρωματισμούς, όπως λευκά, χρυσά, ασημένια. Τα χρώματα αυτά κατά το Φενγκ Σούι παραπέμπουν σε άλλους συμβολισμούς.

Το λευκό βέβαια ίσως να υπονοεί κάποιο δένδρο που είναι χιονισμένο, αλλά κυρίως είναι το χρώμα του πένθους και θεωρείται ότι δεν έχει ζωή, δεν έχει «χρώμα». Είναι το χρώμα της αγνότητας, της αθωότητας και της αφέλειας. Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι δεν είναι το καλύτερο χρώμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

23-12-2014_620h413

Το χρυσό όμως και το ασημί είναι χρώματα του μετάλλου, των χρημάτων και του πλούτου και ενισχύουν την έμπνευση. Έτσι εάν έχετε ένα χρυσό ή ασημένιο δένδρο είναι σα να έχετε ένα δένδρο φτιαγμένο από χρυσάφι ή ασήμι. Σ αυτήν την περίπτωση οι γωνιές που ταιριάζουν καλύτερα αυτά τα δένδρα είναι η δυτική και η βορειοδυτική, το στοιχείο των οποίων είναι το μικρό και μεγάλο μέταλλο αντίστοιχα. Αποδεκτή είναι και η Βόρεια γωνία του σαλονιού σας. Αποφύγετε να καταστρέψετε το στοιχείο του Ξύλου της Ανατολής με ένα τέτοιο δένδρο σ αυτήν την κατεύθυνση.

Το κόκκινο είναι το χρώμα της ζωής. Το πιο ευοίωνο από όλα τα χρώματα. Συνδέεται με την ανάπτυξη, την ευτυχία και τη χαρά. Δίνει ενέργεια σε μεγάλες ποσότητες, ενώ αντιπροσωπεύει την βαθιά και παθιασμένη αγάπη. Επίσης, θεωρείται ότι κρατάει μακριά τους κακούς δαίμονες.

Το μπλέ αντιπροσωπεύει τον πνευματισμό, την πρόνοια και την φροντίδα. Σχετίζεται με την πίστη, την σταθερότητα και την αφοσίωση. Αυτό το χρώμα δημιουργεί αισθήματα χαλάρωσης και ηρεμίας.

Το μοβ συχνά θεωρείται ότι είναι πιο ευοίωνο από το κόκκινο. Σχετίζεται με τα υψηλά ιδανικά, την αφοσίωση, την αλήθεια, και τον πόνο. Είναι συχνά το χρώμα της μεγάλης μετριοφροσύνης, υποδεικνύει όμως δύναμη, πλούτο και καλή τύχη.

Το ροζ είναι θεραπευτικό και αντιπροσωπεύει την αγάπη και το ρομαντισμό. Είναι ιδιαίτερα θεραπευτικό χρώμα και ενισχύει τις δονήσεις, επομένως είναι εξαιρετικά καλό για την υγεία. Αντιπροσωπεύει την ευχαρίστηση, την χαρά και κυρίως την ερωτική αγάπη.

Το εμπριμέ αντιπροσωπεύει την ένωση όλων των χρωμάτων σε ένα, επιτρέποντας σε κάθε χρώμα να κρατήσει τη μοναδικότητά του. Σιγουρευτείτε μόνο ότι τα πολύχρωμα στολίδια τοποθετούνται πάνω σε ένα πράσινο χριστουγεννιάτικο δέντρο, καθώς το πράσινο θα φέρει ισορροπία και αρμονία.

 

Related posts:

test