ΤΙ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ?

9 πράγματα που σκοτώνουν το μυαλό σας

ΜΥΑΛΟ
Ο Εγκέφαλος επηρεάζεται ΑΠΌ παράγοντες ΠΟΥ ΔΕΝ φαίνονται ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ Καθημερινή Ζωή Μας. Τα πάντα, από τα τρόφιμα που τρώμε, οι κακές συνήθειες που έχουμε σχηματίζονται κατά τη διάρκεια των ετών, και την έκταση στην οποία θα χρησιμοποιηθει ο εγκέφαλος: όλοι αυτοί οι παράγοντες παίζουν ρόλο στην ανάπτυξη της ψυχικής μας δύναμης, μερικές φορές ενισχύοντας τη νοημοσύνη μας και μερικές φορές την μείωση αυτής. Ορισμένες συνήθειες είναι γνωστό, σκοτώνουν τα κύτταρα του εγκεφάλου ή προάγουν την ψυχική στασιμότητα, αλλά ευτυχώς μπορείτε να μάθετε πώς να μην καταστραφεί το μεγαλύτερο ζωτικό όργανο σας, αποφεύγοντας αυτές τις κακές συνήθειες.

Για να αντιμετωπίσετε μια κατάσταση μιας αυξημένης εγκεφαλικής λειτουργίας, φροντίστε να αποφύγετε τις συνήθειες που αναστέλλουν την ψυχική υγεία και να μάθετε νέους τρόπους για την προώθηση της λειτουργίας του εγκεφάλου. Κάθε θετική αλλαγή είναι βέβαιο ότι αντανακλά σε σας, ανεξάρτητα από το πόσες κακές συνήθειες έχετε ? έτσι ώστε να αρχίσετε να μαθετε τι σκοτώνει το μυαλό σας.

ΤΟ Υψηλό σάκχαρο του αίματος

Η υπερκατανάλωση τροφής, η κακή μνήμη, τα μαθησιακά προβλήματα, η κατάθλιψη όλες αυτές οι προϋποθέσεις που συνδέονται σε μια πρόσφατη μελέτη για την κατανάλωση πάρα πολλή ζάχαρη. Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ένα μεγαλύτερο πρόβλημα που οι ειδικοί της υγείας έχουν μόλις αρχίζουν να καταλαβαίνουν; πώς η κατανάλωση ζάχαρης επηρεάζει την κανονική λειτουργία του εγκεφάλου. Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ αναφέρει ότι ο μέσος Αμερικανός καταναλώνει £ 156 από προσθήκη ζάχαρης ετησίως.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα πόσο ζάχαρη καταναλώνουν επειδή η ζάχαρη είναι πάντα παρούσα στη διατροφή μας, αλλά ειδικοί σε θέματα υγείας συνιστούν μια μείωση της πρόσληψης ζάχαρης, το οποίο μπορείτε να κάνετε με την αποφυγή τροφίμων και ποτών φορτωμένα με ζάχαρη.

Ατμοσφαιρική Ρύπανση

Ο εγκέφαλός σας χρησιμοποιεί σημαντικές ποσότητες οξυγόνου, προκειμένου να λειτουργήσει σωστά-το οποίο μπορεί να είναι ένα πρόβλημα εάν είστε συνεχώς εκτεθειμένοι σε ατμοσφαιρικούς ρύπους . Ο Μολυσμένος αέρας μειώνει την παροχή οξυγόνου στον εγκέφαλο, γεγονός που μειώνει τη γνωστική λειτουργία και θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει πραγματικές φυσικές αλλαγές στον εγκέφαλο. Η ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλείται από τα βιομηχανικά απόβλητα, τα οχήματα, η σκόνη, κ.λπ., και οι ρύποι που μπορεί να φτάσει βαθιά σε περιοχές των οργάνων σας, αναστέλλοντας τη σωστή λειτουργία του σώματός σας.

κοιμισμένος
Η στέρηση ύπνου

Ο ύπνος επιτρέπει στο σώμα σας να επισκευαστεί-και αυτό σημαίνει ότι διευκολύνετε η δημιουργία νέων κυττάρων σε όλα τα όργανα, και ο εγκέφαλος.Η Μακροχρόνια στέρηση ύπνου μπορεί στην πραγματικότητα να προκαλέσει εγκεφαλική βλάβη και νέα κύτταρα να μην δημιουργούνται και ο εγκέφαλος χάνει την ικανότητά του να επικοινωνεί σωστά με τα νευρικά κύτταρα. Τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα ο περιορισμός του ύπνου έχει αρνητικές επιπτώσεις στον εγκέφαλο και γι ‘αυτό οι γιατροί συνιστούν 8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ για να επιτρέψει στο σώμα να επιδιορθώσει το πρόβλημα.

Τρώτε πρόχειρο φαγητό-

Τι νομίζετε ότι συμβαίνει στα κύτταρα όταν δεν είναι εφοδιασμένα με υγιεινά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να επιβιώσουν; Τα κύτταρα λιμοκτονούν και, στη συνέχεια, σιγά-σιγά αρχίζουν να πεθαίνουν! Ένα μικρό τσίμπημα των junk-τροφίμων εδώ και εκεί δεν επηρεάζει σημαντικά το μυαλό σας, αλλά και η κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών σε καθημερινή βάση θέτει σε κίνδυνο την υγεία σας και να προάγει την αύξηση του σωματικού βάρους, κάνοντάς σας να χάσετε τόσο ψυχική και σωματική ενέργεια. Ενα καλό πράγμα είναι ότι μπορείτε να έχετε πλήρη έλεγχο πάνω στο τι θα επιλέξετε να φάτε, έτσι δεν πρέπει να είναι τόσο δύσκολο να μεταπηδήσουν από σκουπίδια σε θρεπτικά τρόφιμα που προάγουν την υγεία και τη μακροζωία.

ΥγράΤα Junk-food ενθαρρύνουν τον υποσιτισμό, επειδή τείνει να σκοτώσει την όρεξή και έχει κακή διατροφή. Ο εγκέφαλός σας απαιτεί καύσιμα για να λειτουργήσει σωστά και αυτό το καύσιμο προέρχεται από τις πραγματικές θρεπτικές ουσίες, όχι τηγανητά σκουπίδια.Τα Bad food καταστρέφουν τα όργανα του σώματος, και αν δεν το παρακολουθείται, θα μπορούσε να βλάψει τον εγκέφαλο σας, έτσι να μείνετε μακριά από αυτές και άλλες συνήθειες που σκοτώνουν το μυαλό σας.

brain_kai τσίγαραΑλκοόλ και τσιγάρα

Εκτός από την πρόκληση καρκίνου, καρδιακές παθήσεις, και τις μυριάδες των ασθενειών, μια νέα μελέτη δείχνει ότι το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει σταδιακή εξασθένηση των γνωστικών λειτουργιών στους άνδρες. Η μελέτη επικεντρώνεται σε ΝΝΚ, μία ένωση που συνήθως βρίσκονται στον καπνό, και που γίνεται καρκινογόνο όταν μεταβάλλονται με μεταβολικές διεργασίες στο σώμα. Σε αντίθεση με το αλκοόλ, η ένωση αυτή δεν φαίνεται να βλάπτει άμεσα τα κύτταρα του εγκεφάλου; αντί αυτου προκαλεί νευρο-φλεγμονή, η οποία με τη σειρά της προκαλεί άλλες διαταραχές όπως σκλήρυνση κατά πλάκας.

Το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει προσωρινή χημική ανισορροπία, ακόμη και διαρθρωτικές αλλαγές στον εγκέφαλο όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μαγνητικές τομογραφίες από τους πιο αλκοολικούς ασθενείς δείχνουν την μείωση του όγκου του εγκεφάλου.

Η παράλειψη του πρωινού

Αν είστε ένας από εκείνους τους ανθρώπους που απλά δεν μπορεί να φάει τίποτα το πρωί, μπορεί να είναι η μείωση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα σας, το οποίο σημαίνει επίσης χαμηλή παροχή θρεπτικών συστατικών σε ζωτικά όργανα. Αφιερώστε λίγα λεπτά κάθε πρωί για να φάει κάτι υγιεινό, ώστε το σώμα σας να ανανεωθεί, και με την εμπειρία αυξημένης εγρήγορση, η υψηλής ενέργειας και η βελτίωση της παραγωγικότητας. Στόχος για τις πρωτεΐνες και τις βιταμίνες για ένα υγιές συνδυασμό που απαιτείται για τη δύναμη και την πνευματική απόδοση.

egkefalow-skakiΜικρή ψυχική διέγερση

Ο εγκέφαλός σας λειτουργεί πολύ όπως οι μυς στο σώμα σας, που πρέπει να ασκείται. Αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότεροι έξυπνοι άνθρωποι παίζουν συμπλήρωση παζλ ή να παίζετε άλλα παιχνίδια μυαλού. Μάθετε πώς να παίξετε σκάκι, scrabble και άλλα διασκεδαστικά παιχνίδια που διεγείρουν το μυαλό και να το κάνετε να δουλέψει στην καλύτερη περίπτωση σας. Η Δημιουργική σκέψη είναι επίσης ένας αποτελεσματικός τρόπος για να διεγείρεται τον εγκέφαλο,  ώστε να βρείτε λίγο χρόνο για την εμπνευσμένη μουσική και τις τέχνες, και να δούμε πώς αυτό αλλάζει τον τρόπο σκέψης σας.

Λαιμαργία και χοληστερόλη

Η λαιμαργία προκαλεί περισσότερα προβλήματα από ό, τι έχετε φανταστεί. Σκληραίνει τα αιμοφόρα αγγεία, περιορίζοντας την παροχή οξυγόνου και των θρεπτικών ουσιών σε ζωτικά μέρη του σώματος-συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου. Βεβαιωθείτε ότι έχετε φάει αξιοπρεπή ποσά, ώστε τα αιμοφόρα αγγεία σας να λειτουργούν καλύτερα, και να θυμηθείτε να ενυδατωθούν, έτσι ώστε να μπορούν να εκκρίνουν τις τοξίνες από το αίμα.

Χοληστερόλη συσσωρεύεται στα τοιχώματα των αρτηριών και μειώνει τη ροή του αίματος, γεγονός που καθιστά αδύνατο για το αίμα να λαμβάνει αρκετό οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά. Τα κορεσμένα λίπη δεν είναι μόνο αιτία καρδιακών προσβολών, μπορούν επίσης να καταστρέψουν το μυαλό σας. Η υγιεινή διατροφή και η τακτική θα πρέπει να είναι αρκετό για να κρατήσει την καρδιά σας καλά.

ripoi-atmosferasΔιοξείδιο του άνθρακα Δηλητηρίαση

Πολλοί άνθρωποι-κυρίως παιδιά-δεν συνειδητοποιούν αυτό, αλλά καλύπτουν το κεφάλι σας ενώ κοιμάστε και αυξάνει την ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα που εισέρχονται στο σώμα και μειώνει το οξυγόνο κατά τη διαδικασία, προκαλώντας βλάβες στον εγκέφαλο. Χρειάζεται καθαρό αέρα, όταν κοιμάται για να είναι δυνατή η σωστή ανταλλαγή αερίων, ώστε να αποφεύγετε τα στενά εξαρτήματα όταν κοιμάσαι.

. Πηγη

http://www.lifespan.com/

Related posts: