ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Κοτόπουλο σχετίζεται με λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης

Linda Carney MD

Εάν είστε γυναίκες, πιθανότατα έχετε περάσει (και έχετε λάβει αντιβιοτικά για) μία ή περισσότερες λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης.

ΟΙ Λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης είναι πολύ συχνές, και τα εκατομμύρια των γυναικών που διαγιγνώσκονται με λοιμώξεις κάθε χρόνο, με κόστος πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Τι δεν είναι κοινώς γνωστό είναι αυτό που προκαλεί τη λοίμωξη.

Ο Δρ Michael Greger αποκαλύπτει μία εύλογη σχέση μεταξύ λοιμώξεων της ουροδόχου κύστης και  τα πουλερικά. Πουλερικά; Ναι, μπορείτε να το διαβάσετε σωστά! Σύμφωνα με το άρθρο ο Δρ Greger του, » Οι ερευνητές πήγανε στο σούπερ μάρκετ και δοκιμασαν χιλιάδες, σε εξακόσιες σαράντα οκτώ διαφορετικά είδη τροφίμων και, το βρήκαν. Τώρα πιστεύουν ότι οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος προέρχεται από την κατανάλωση κοτόπουλου.

Τα μισά σε λιανική πώληση πουλερικών δείγματα βρέθηκαν μολυσμένα με τις λοιμώξεις του ουροποιητικού που σχετίζονται με στελέχη του E. coli. » Μετά από πολλά χρόνια (με τη χρήση τεχνικών γενετικής αποτυπωμάτων) ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι ο τύπος του » εξω-εντερικά (δηλαδή εκτός του εντέρου), παθογόνα, που προκαλούν ασθένειες E. coli, που άρχισε στην ουρήθρα,και να  αναχθούν στο σφαγείο, στο κρέας, στα δείγματα ούρων που λαμβάνονται από μολυσμένες γυναίκες. Έχουμε τώρα «απόδειξη της άμεσης σχέσης μεταξύ εκτρεφόμενα ζώα, το κρέας, και λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης,« αδιάσειστα στοιχεία ότι ουροποιητικού συστήματος λοιμώξεις μπορεί να είναι μια ζωονόσος (ένα ζώο σε άνθρωπο νόσο). » Δρ Greger προσθέτει,

«Εκατομμύρια γυναίκες παίρνουν επιπλέον-εντερική E. coli λοιμώξεις κάθε χρόνο-ουρολοιμώξεις με τη δυνατότητα να εισβάλουν στην κυκλοφορία του αίματος και να προκαλέσει θανατηφόρα σηψαιμία ή δηλητηρίαση του αίματος.» Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στο Science Direct δηλώνει, «Τα στελέχη της E. coli που προκαλούν επιπλέον-εντερική λοίμωξη είναι ένα ολοένα και πιο σημαντικό ενδημικό πρόβλημα και υποτιμημένη« δολοφόνοι ».»

Εάν έχετε ένα απορημένο βλέμμα στο πρόσωπό σας, συνεχίστε να διαβάζετε. Ο Δρ Greger απλοποιεί λέγοντας, «S cientists τώρα υποψιάζομαι ότι τρώγοντας κοτόπουλο, γυναίκες μολύνει  το κάτω εντερικό σωλήνα τους με αυτές του κρέατος, τα βακτηρίδια, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να συρθεί επάνω σε κύστη τους «προκαλώντας μια μόλυνση.

Τα Πουλερικά προϊόντα είναι η πιο μολυσμένων πηγή κρέατος των βακτηρίων στα κόπρανα – λόγω της παραγωγής, τη σφαγή, την επεξεργασία, τη διανομή, το λιανικό εμπόριο εμπορία και διακίνηση ή προετοιμασία. Το Μαγείρεμα στο κρέας σωστά δεν απομακρύνει τον κίνδυνο της βακτηριακής λοίμωξης, είτε, δεδομένου ότι είναι η « διασταυρούμενη μόλυνση που προκαλεί τη λοίμωξη. » Ο Δρ Greger επεκτείνεται σε περισσότερες λεπτομέρειες λέγοντας, « Αν δώσουμε στους ανθρώπους κατεψυγμένα κοτόπουλα φυσικά μολυσμένο με ανθεκτικά στα αντιβιοτικά E. coli και να αφήσουμε τους ανθρώπους να προετοιμάσουν και να μαγειρέψουν αυτό στη δική τους κουζίνα, όπως συνήθως κάνουν, τα βακτήρια καταλήγουν στον πρωκτό τους, ακόμη και αν δεν καταναλώνουν το κρέας. . Σε μία μελέτη πέντε διαφορετικά στελέχη ανθεκτικά στα αντιβιοτικά E. coli μεταπήδηξε από το κοτόπουλο στον εθελοντή. » Το σύντομο βίντεο κλιπ παρακάτω δείχνει πώς τα βακτήρια  έχουν εξαπλωθεί όταν πλένονται κάτω από το νερό.\

Δύο άλλα είδη βακτηρίων που βρέθηκαν στα πουλερικά, Salmonella και Campylobacter, είναι σοβαρά  ανθρώπινα παθογόνα. Οι ερευνητές πραγματοποίησαν μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν σε μια  δωδεκάδα στην οποία δόθηκε το νωπό κρέας κοτόπουλου για να προετοιμάσουν και να μαγειρέψουν. Είχαν, επίσης,  πλένει τα χέρια τους και ό, τι άγγιξαν με ζεστό νερό και απορρυπαντικό. Η μελέτη αποκάλυψε Salmonella και Campylobacter «σε όλο το χώρο της κουζίνας για την κοπή του σκάφους, τα σκεύη, τα χέρια τους, στη λαβή ψυγείο, στο ντουλάπι, φούρνο λαβή πόμολο, και τα πάντα.» Ακόμη και μετά τη χρήση λευκαντικών, αυτά τα παθογόνα βρέθηκαν. Όσοι τρώνε τα προϊόντα πουλερικών «συνεχώς εισαγάγει εκ νέου αυτά τα παθογόνα κοτόπουλο στο σύστημά τους.»
πηγη
http://www.drcarney.com/blog/entry/chicken-linked-to-bladder-infections

Related posts: