ΤΡΟΦΕΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΣΕ ΚΑΛΙΟ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΝΟΣΟ

Τρώτε περισσότερα από αυτές τις  τροφές που μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο για υψηλή αρτηριακή πίεση, εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή νόσο.

από τον Brian Miller

Μελέτες δείχνουν η  ενίσχυση της πρόσληψης καλίου και τον περιορισμό του  αλατιού και νατρίου μπορεί να μειώσει το κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 21% και μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες σας για την ανάπτυξη καρδιακής νόσου.  Το Κάλιο, λειτουργεί με την προστασία των αιμοφόρων αγγείων από οξειδωτική βλάβη

Οι ενήλικες θα πρέπει ως στόχο να πάρει 4.700 mg καλίου την ημέρα. (Πάρα πολύ κάλιο, συνήθως από τα συμπληρώματα, μπορεί να είναι επικίνδυνο, γι ‘αυτό προσπαθήστε να πάρετε την πρόσληψη σας από την υγιεινή διατροφή.)

Γλυκοπατάτες

Καταλαμβάνουν τις υψηλότερες θέσεις στον κατάλογο των τροφίμων που είναι πλούσια σε κάλιο

Σάλτσα ντομάτας

Η πάστα ντομάτας και ο Χυμος αποτελούν καλύτερες πηγές καλίου. Το ένα τέταρτο φλιτζάνι πάστα ντομάτας αποδίδει 664 mg αυτού του ζωτικής σημασίας ορυκτό, ενώ μισό φλιτζάνι πουρέ έρχεται σε 549 mg. Ο χυμος ντομάτας έχει πάνω από 400 mg.

Μπατζαρια

644 mg καλίου ανά μισό φλιτζάνι. Αντιοξειδωτική δράση  στα τεύτλα είναι επίσης μια μεγάλη πηγή φυλλικού οξέος, ωμά ή μαγειρεμένα!

Φασόλια

Μισό φλιτζάνι εχει περίπου 600 mg,  καθώς και οι φακές και η φάβα, είναι όλα αξιοσέβαστες πηγές.

Γιαούρτι

Τα περισσότερα προϊόντα  με γιαούρτι περιέχουν προβιοτικά, τα φυσικά βακτήρια που μπορεί να βοηθήσουν την πέψη και να κρατήσουν το έντερό σας υγιή.

Ξερά δαμάσκηνα

Ο χυμός δαμάσκηνων παρέχει  530 mg ανά 3/4 φλιτζανιού? μισό φλιτζάνι βρασμένα δαμάσκηνα έχουν περίπου 400 mg.  Σε μια μελέτη, οι γυναίκες που έτρωγαν 10 δαμάσκηνα την ημέρα είχαν σημαντικά μεγαλύτερη οστική πυκνότητα από τις γυναίκες που έτρωγαν ξηρά μήλα.

Ο χυμός καρότων

Μέλασσα

Ψάχνετε για ένα θρεπτικό συστατικό-συσκευασμένα λύση για τη ζάχαρη ή μέλι; Μία κουταλιά της σούπας μελάσα(το παχύ, σκούρο είδος) έχει σχεδόν 500 mg καλίου και ένα σεβαστό ποσό από σίδηρο και ασβέστιο.

Ψάρι

Σόγια

Είναι μια μεγάλη πηγή πρωτεΐνης και μπορεί επίσης να καταπολεμήσει τη φλεγμονή στο σώμα.  μισό φλιτζάνι μαγειρεμένα σόγια είναι περίπου 500 mg καλίου.

Μπανάνες

Οι μπανάνες ε, γεμάτη με ανθεκτικό άμυλο , ένα υγιές υδατανθράκων που σας γεμίζει και σας βοηθά να ενισχύσει το μεταβολισμό σας.

Γάλα

Γάλα είναι ένα εκπληκτική πηγή καλίου, με 382 mg ανά φλιτζάνι για τη μη λιπαρά ή αποβουτυρωμένο

Χυμός πορτοκαλιού

Μία από τις πιο υγιεινές προσθήκες στο πρωινό σας τραπέζι, 3/4 του φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού παρέχει 355 mg καλίου. Χυμός πορτοκαλιού,  είναι μια καλή πηγή ασβεστίου, φυλλικό οξύ, καθώς και αρκετές βιταμίνες του συμπλέγματος Β
πηγη

.health.com/

Related posts: