ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ

 10 τρόφιμα που αποτοξινώνουν τον οργανισμό

1. Μήλο apotoksinosi-me-milo

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι το μήλο  είναι ένα ισχυρό αποτοξινωτικό φρούτο βοηθά στον καθαρισμό από τους  επιβλαβείς ιούς του σώματος.

Έτσι, σας συμβουλεύουμε να φάτε ένα μήλο την ημέρα. Αυτό το είδος του φρούτου περιέχει πηκτίνη, μια διαλυτή ίνα που είναι χρήσιμη για να απελευθερώσει το σώμα σας από βαρέα μέταλλα συσσωρευμένα  στα τρόφιμα. Επίσης, καταργεί τα εντερικά βακτήρια,  που προκαλούν κυστίτιδα, καθώς και να αποτρέψει  από το δέρμα τα ηπατικά προβλήματα.

 

2. Τεύτλαteyla

Όπως το μήλο, τα τεύτλα περιέχουν επίσης πηκτίνη που είναι χρήσιμη στην αποτοξίνωση του ήπατος. Πολλοί ειδικοί γιατροί συμβουλεύουν τους ασθενείς τους να τρώνε τεύτλα (όχι χυμό), έτσι ώστε το σώμα τους να  μπορεί να απορροφήσει τις χρήσιμες ίνες.

 

3. ΣέλινοSelino-----

Τρώγοντας σέλινο μειώνετε  την συγκέντρωση του ουρικού οξέος. Εκτός αυτού, το σέλινο διεγείρει τον θυρεοειδή και της υπόφυσης και είναι ένα καλό διουρητικό φάρμακο. Υπάρχουν υψηλές ποσότητες φλαβονοειδών και βιταμίνη C στο σέλινο που παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της οξείδωσης, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος και την μείωση του κινδύνου της γρίπης  που οφείλεται στην ενθάρρυνση της σύνθεσης   των ιών, όπως η ιντερφερόνη.

 

4. Κρεμμύδι -kremmidi-

Το Κρεμμύδι είναι ένα από τα λαχανικά που έχουν πολλές θεραπευτικές και αποτοξινωτικές ιδιότητες. Μπορεί επίσης να βελτιώσει  την λειτουργία του πεπτικού συστήματος και είναι πολύ χρήσιμο για το συκώτι. Συνδυάζοντας το κρεμμύδι με το καρότο ή το σέλινο μπορεί να απελευθερώσει τις τοξίνες που συσσωρεύονται στο σώμα πιο αποτελεσματικά.

 

5. Λάχανο

laxano-apotoksinosi Το Λάχανο έχει χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο για τη θεραπεία ελκών επειδή έχει  αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες. Το γαλακτικό οξύ αποστειρώνει το παχέος εντέρου, ενώ η σουλφοραφάνη που είναι γνωστό ως μια χημική ουσία βοηθά τον οργανισμό  στην καταπολέμηση από τις τοξίνες.

 

6. Σκόρδο

skordo-Το σκόρδο περιέχει allicin που αποβάλλει τις τοξίνες και βελτιώνει τα  υγιή λευκά αιμοσφαίρια. Επίσης, βοηθά το σώμα να απομακρύνει την νικοτίνη, καθαρίστε το αναπνευστικό σύστημα και καθαρίζει το αίμα. Στην Ανατολική ιατρική, το σκόρδο είναι πικάντικο και ζεστό, έτσι ώστε να παίζει ένα ρόλο στην ενίσχυση της ροής του αίματος, την απολύμανση, την βελτίωση των επιπέδων λίπους στο αίμα και την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος.

 

7. Αγκινάρα

Αγκινάρα είναι καλή για το συκώτι, επειδή αυτό το είδος της τροφής καθαρίζει το συκώτι και το διεγείρει να παράγει χολή. Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Εκτός αυτού, αγκινάρα είναι χρήσιμη για το πεπτικό σύστημα, ειναι  διουρητική και αποβάλλει τις τοξίνες.

 

8. ΛεμόνιΛεμόνι_---

Λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Βοηθά το σώμα να καθαρίσει το πεπτικό σύστημα, καθαρίζει το αίμα και να αποβάλει τις τοξίνες. Αν έχετε προβλήματα με το δέρμα, όπως ακμή ή κυστιδίων,  το λεμόνι λειτουργεί πολύ καλά στην αφαίρεση όλων των τοξινών που τα  προκαλούν.Πολλοί άνθρωποι δείχνουν ότι η ανάμειξη χυμού λεμονιού με χλιαρό ή ζεστό νερό θα είναι χρήσιμο για το συκώτι και την καρδιά  , αλλά και την πρόληψη πέτρες στα νεφρά.

 

9. Τζίντζερtzintzer-

Το Τζίντζερ είναι πολύ καλό για την διαδικασία της πέψης, την πρόληψη της γρίπης και του βήχα. Βάλτε το τζίντζερ τακτικά στη διατροφή σας, όχι μόνο για να βοηθά το σώμα να αποβάλει τις τοξίνες, αλλά και να ελαχιστοποιεί τις αρνητικές επιδράσεις από άλλα τρόφιμα.

 

10. Καρότοkaroto-ximos--

Το Καρότο απελευθερώνει τις ακαθαρσίες από το σώμα και θεραπεύει ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος. Επιπλέον,  μειώνει τις διαταραχές του ενδοκρινικού συστήματος και ρυθμίζει την έμμηνο κύκλο.

 

Γιατί χρειαζόμαστε να αποτοξινώσετε το σώμα σας

Αποτοξίνωση (Detox):

Είναι η απομάκρυνση των τοξικών ουσιών από το σώμα.

Αυτό γίνεται κυρίως από το ήπαρ και τα νεφρά. Όταν τα νεφρά δεν λειτουργούν σωστά ή δεν λειτουργούν καθόλου μια τεχνητή τεχνική που ονομάζεται αιμοκάθαρση χρησιμοποιείται. Γιατί χρειαζόμαστε για να αποτοξινώσει το σώμα μας; Λόγω πολλών στοιχείων οι οργανισμοί μας υποβάλλονται σε τοξίνες. Μερικές φορές αυτές οι τοξίνες συσσωρεύονται στον οργανισμό και να μας κάνει να άρρωστο.

Ως εκ τούτου, είναι σκόπιμο η αποτοξίνωση στο σώμα μας

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για αυτό μπορεί να γίνει. Ένας από τους πιο κοινούς τρόπους είναι να τροποποιήσει τη διατροφή σας. Αυτό είναι γνωστό ως μια δίαιτα αποτοξίνωσης.

Πολλοί άνθρωποι κάνουν αυτό σε τακτική βάση. Θεωρούν ότι όχι μόνο βελτιώνει τη γενική υγεία, αλλά οδηγεί σε αύξηση της ενέργειας, βοηθά το ανοσοποιητικό σας σύστημα και μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Διαφορετικές δίαιτες που χρησιμοποιούνται συνήθως είναι: Η νηστεία ή η αποχή των τροφίμων είναι ένας πολύ συνηθισμένος τρόπος αποτοξίνωση του σώματος. Κάποιοι πίνουν μόνο νερό άλλοι μόνο χυμό. Αυτό συνήθως μπορεί να γίνει σε χρονικό διάστημα 24-48 ωρών.

Αυξημένη κατανάλωση ψαριών Διαφορετικοί συνδυασμοί των τροφίμων Τρώτε τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε antitoxins

Πώς μπορούμε να αποτοξινώσει το σώμα μας; Το ήπαρ είναι το κύριο όργανο που μας βοηθά να ασχοληθεί με τις τοξίνες στο σώμα.

Υπάρχουν 2 φάσεις: Φάση 1: Αυτό είναι όταν το ήπαρ, από μια αλυσίδα χημικών διεργασιών.Όταν αυτή η διαδικασία λαμβάνει χώρα ουσίες που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες που απελευθερώνονται στο σώμα. Αυτά είναι δυνητικά επιβλαβείς για το σώμα. Ορισμένα είδη τροφίμων περιέχουν ουσίες αντιτοξινών που μας βοηθούν να κρατήσουν το σώμα ασφαλή από αυτές τις ελεύθερες ρίζες.

Φάση 2: Τα ηπατικά κύτταρα, στη συνέχεια, προσθήκη μιας ουσίας στην τοξίνη να καταστεί διαλυτή στο νερό και επιτρέπουν να φιλτράρονται από τα νεφρά στα ούρα. Είναι επίσης εξαλειφθεί στα κόπρανα. Ορισμένα τρόφιμα μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή τη διαδικασία. τρόφιμα που περιέχουν antitoxins: Τεύτλα, περιέχουν μια ποικιλία από τις ουσίες που βοηθούν περικόψει ζημία που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες. Περιέχουν antitoxins όπως βήτα-καροτίνη, καροτενοειδή και φλαβονοειδή, που βοηθούν το σώμα να θεραπεύσει τον εαυτό του. Μπρόκολο έχουν βιταμίνη C και Β Οι βιταμίνες βοηθούν το συκώτι στη διαδικασία φάση 1. Σπανάκι έχει βιταμίνη Β και φολικό οξύ, που χρησιμοποιείται στη φάση 1 του το ήπαρ. Οι ντομάτες είναι μια καλή πηγή λυκοπενίου, ενός αντιοξειδωτικού. Είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμίνης Ε και C, οι οποίες χρησιμοποιούνται και οι δύο, στη διαδικασία αποτοξίνωσης ήπατος. καφέ ρύζι παρέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β και το αντιοξειδωτικό σελήνιο. καρότα περιέχουν β-καροτένιο και άλλα καροτενοειδή. οι βιταμίνες Β αυγά. σκόρδο έχει σελήνιο και γλουταθειόνη, τα οποία δρουν ως αντιοξειδωτικά. φύτρο σιταριού περιέχει σελήνιο και η βιταμίνη Ε που είναι μια καλή πηγή φυτοχημικών. πεπόνια και πιπεριές και τα εσπεριδοειδή είναι καλές πηγές βιταμίνης C. Tomatillos, παπάγια, μπανάνες, καράμβολες και γκουάβα είναι καλό πηγές των αντιοξειδωτικών βήτα-καροτένιο και βιταμίνη C. Προσοχή πρέπει να δίνεται στην αποτοξινωτική δίαιτα για να εξασφαλιστεί ότι οι τοξίνες δεν απελευθερώνονται στο σώμα μπορεί να τα εξαλείψει πιο γρήγορα από το σώμα. Όταν συμβεί αυτό, η κατάσταση αυτή ονομάζεται η αντίδραση Herxheimer. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν, ναυτία, έμετο και πονοκεφάλους. Μερικά πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν είναι: Πίνοντας πολύ καθαρό νερό Λαμβάνοντας  μια ελαφριά άσκηση

 Αποτοξίνωση αργά

Αποτοξίνωση του σώματός σας μπορεί να είναι ευεργετική για την υγεία σας, αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν κάνετε κάτι τέτοιο. Εάν είναι απαραίτητο συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα που μπορεί να επιδεινωθεί από τη διαδικασία αυτή. Πολλοί άνθρωποι βιώνουν ευεργετική συμπτώματα από δίαιτες αποτοξίνωσης και να τους κάνουμε ένα κανονικό μέρος των διατροφικών συνηθειών τους.

πηγη

lifestyle.ezine9.com/

Related posts: