ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΕ ΖΥΜΩΣΗ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Μια μεγάλη πηγή των Φυσικών Προβιοτικά

Τα προβιοτικά έχουν γίνει ένα δημοφιλές θέμα της υγείας, και παρόλο που πολλοί άνθρωποι παίρνουν προβιοτικά συμπληρώματα, πολλοί από αυτούς δεν ξέρουν τι πραγματικά είναι τα προβιοτικά, γιατί είναι ευεργετικα και ποιες είναι οι καλύτερες πηγές από αυταΟ όρος προβιοτικά, που σημαίνει «για τη ζωή» στα ελληνικά,   ειναι  μικροοργανισμοι που υποστηρίζουν την καλή εντερική υγεία

Η σημασία των προβιοτικών

Η Υγιείς εντερική λειτουργία είναι το θεμέλιο της βέλτιστης υγείας και εξαρτάται από την ευαίσθητη ισορροπία των εντερικών βακτηρίων. τα προβιοτικά βοηθούν να διατηρηθεί αυτή η ισορροπία, μπορούν να κάνουν μια σημαντική συμβολή στη  υγεία μας.Ο πιο κοινός τύπος των προβιοτικών είναι τα βακτήρια Lactobacillus, ιδιαίτερα L. acidophilus. Αυτά τα βακτηρίδια υπάρχουν σε πολλούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπίνων στο πεπτικό σύστημα και στα τρόφιμα όπως τα γαλακτοκομικά, τα φρούτα και τα λαχανικά. Στο έντερο, το γαλακτικό οξύ που παράγεται από αυτά τα βακτήρια προώθουν  ενα  ευνοϊκά όξινο pH που εμποδίζει την ανάπτυξη ορισμένων ανεπιθύμητων βακτηρίων και διευκολύνει την απορρόφηση των πρωτεϊνών και μια σειρά από ορυκτά, συμπεριλαμβανομένου του ασβεστίου,του  χαλκό, σίδηρο, μαγνήσιο, και το μαγγάνιο.Ορισμένα στελέχη του Lactobacillus acidophilus έχουν επίσης φυσικό αντιβιοτικό και αντικαρκινικές ιδιότητες   Τα στελέχη αυτά είναι ιδιαίτερα ευεργετικά έναντι των μολυσματικών βακτηρίων, όπως ο Streptococcus (ΕΣΕΕ), σταφυλόκοκκος (staph), Salmonella, Clostridium botulinum, και Ε. coli. Ορισμένα στελέχη του L. acidophilus έχουν δείξει ακόμη εντυπωσιακά αποτελέσματα κατά των ιογενών λοιμώξεων όπως η πολιομυελίτιδα, ο ιός HIV, καθώς και ο έρπης, και μπορεί να παράγει, επίσης, υπεροξείδιο του υδρογόνου, το οποίο έχει τη δυνατότητα να σκοτώσει την  ανεπιθύμητη  Candida μαγιά και την πρόληψη της υπερανάπτυξης της

Η καλύτερη πηγή Προαγωγής Προβιοτικά

Τα προβιοτικά έχουν γίνει τοσο δημοφιλή, ομως υπάρχουν πολλά αμφιβόλου ποιοτητος προβιοτικών προϊόντα με παραπλανητικές  ιδιοτητες στο εμπορίο  τα Γιαούρτια και άλλα παρόμοια προϊόντα,   συνήθως διαφημίζονται ως έχουν ευεργετικά   προβιοτικα αλλά σε πολλές περιπτώσεις, είναι εξαιρετικά  σε επεξεργασία και σε ζάχαρη που συχνά περιλαμβάνουν και  ακύρωνουν  τα περισσότερα από τα οφέλη.που προσφέρουνΑν και τα συμπληρώματα είναι με διαφορά η πιο δημοφιλής πηγή προβιοτικών, δεν νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερη πηγή. Η προτίμησή μου είναι να λάβει όσο το δυνατόν λιγότερα συμπληρώματα δυνατόν, η είναι να μην υπάρχει καθόλου, και να πάρουμε  όσο το δυνατόν περισσότερο στη διατροφή από   τα τρόφιμα. Ως εκ τούτου, προτιμώμενη πηγή   των προβιοτικών είναι τα τρόφιμα ζύμωσης. Αν και προβιοτικά συμπληρώματα μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικα είναι προφανές ότι δεν τόσο φυσικά όσο τα τρόφιμα ζύμωσης, δεν παρέχουν όλα τα ίδια οφέλη,   είναι δαπανηρή, και όπως με οποιοδήποτε συμπλήρωμα, μπορεί να είναι δύσκολο να εξακριβωθεί η ποιότητά τους.

Τα βασικά της ζύμωσης

Η ζύμωση είναι μια απλή και φυσική διαδικασία που χρησιμοποιείται από πολλούς αρχαίους πολιτισμούς για τη διατήρηση των τροφίμων,   προωθή  την καλή πέψη και βελτιώνη την υγεία. Τα βακτήρια Lactobacillus υπεύθυνοι για τη ζύμωση αναστέλλει τη δράση του putrefying βακτήρια που προκαλούν τα τρόφιμα   Αυτά τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται κατά τη διάρκεια της ζύμωσης και μπορεί επίσης να βελτιώσουν τα ένζυμα στην  περιεκτικότητα ενός τροφίμου, η και την αύξηση στα  επίπεδα των βιταμινών Β, C, και Κ,και την  απενεργοποίηση ανεπιθύμητων θρεπτικών συστατικών, όπως οι αναστολείς πρωτεΐνες και το φυτικό οξύ που βρίσκεται στη σόγια, και να βοηθήσει να απελευθερώσει τις θρεπτικές ουσίες από τα τρόφιμαΤα Λαχανικά,τα  φρούτα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι μερικά από τα συνηθέστερα που αν υποστουν ζύμωση    ακόμη και απο τα άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη μπορούν να απολαύσουν   ζυμωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα, επειδή τα βακτήρια Lactobacillus  που περιέχουν αφομοιώνει   την λακτόζη. Ωστόσο, οι άνθρωποι που έχουν ευαισθησίες στα τροφίμων με τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορει   να παρουσιάσουν συμπτώματα από ζυμωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα.Τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση χρησιμοποιούνται συνήθως ως καρύκευματα     όπως η κέτσαπ  και  η μουστάρδα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενσωματώσουν τα οφέλη για την υγεία που προέρχονται απο  ζυμωμενα  τροφίμα στη διατροφή μας  .

Πώς να κάνετε τρόφιμα   που έχει υποστεί ζύμωση

Τα ακόλουθα βήματα περιγράφουν τον τρόπο στα λαχανικά και στα φρούτα που είναι αναμφισβήτητα ο πιο εύκολος και υγιεινός  τροπος για την ζύμωση

Πλύνετε τα τρόφιμα και τα κόβετε σε κομμάτια.

Βάλτε τα κομμάτια  σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλάτι της θάλασσας,  αφηστε τα  κομμάτια να απελευθερώσουν το χυμό τους. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε βότανα ή μπαχαρικά για προστιθέμενη γεύση.

Βάλτε τα κομμάτια των τροφίμων και το χυμό τους σε ένα ευρύ βάζο  αφήνοντας  μια ίντσα κενο  στην κορυφή. Σιγουρευτείτε   να σφραγίζει το βάζο καλά για την πρόληψη του αέρα  , καθώς αυτό θα επηρεάσει την ζύμωση.

Διατηρήστε το βάζο σε θερμοκρασία δωματίου για 2 έως 4 ημέρες.

Αποθηκεύστε το βάζο σε ένα σκοτεινό και δροσερό μέρος σε περίπου 40 βαθμούς Φαρενάιτ. Είτε ένα κρύο υπόγειο ή το πάνω ράφι του ψυγείου είναι αρκετό.

Όταν πραγματοποιείτε ζύμωση των τροφίμων, είναι σημαντικό να χρησιμοποιούν βιολογικά προϊόντα και ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι . Εκτός του ότι είναι καλύτερο για την υγεία σας, την αγνότητα και την υψηλή διατροφική αξία των στοιχείων αυτών είναι αναγκαία για την υποστήριξη της διαδικασίας της ζύμωσης.Αν και μπορείτε να φάτε τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση αμέσως μετά τα αρχικά 2 έως 4 ημέρες, τα λαχανικά έχουν την τάση να αυξηθεί σε γεύση με το χρόνο. Όταν πραγματοποιείτε ξινολάχανο,     να αφήστετο το να ωριμάσει για τουλάχιστον 6 μήνες. Αντίθετα, τα φρούτα που έχουν υποστεί ζύμωση θα πρέπει να καταναλώνονται εντός δύο μηνών από την προετοιμασία τους.

Συμβουλές για την αγορά που έχει υποστεί ζύμωση των τροφίμων

Ακριβώς σαν να είχαν κάνει τη δική ζυμωμένο φαγητό σας, κάθε προϊόν που αγοράζετε θα πρέπει να περιέχει ιδανικά οργανικά συστατικά, ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι, και να παράγεται μέσω φυσικής ζύμωσης γαλακτικού οξέος. Επειδή η φυσική ζύμωση μπορεί να είναι απρόβλεπτες και ασυνεπής, οι περισσότεροι παραγωγοί τροφίμων δεν θέλουν να ενοχλούνται με την ταλαιπωρία της. Ως αποτέλεσμα, τα περισσότερα εμπορικά προϊόντα ζύμωσης είναι ξίδι βάση και δεν παρέχουν τα ίδια οφέλη όπως φυσικά ζύμωση του γαλακτικού οξέος. Μια μάρκα που έχω συχνά αγοράζουν είναι Real τουρσιά . Έχουν μια ποικιλία από διαφορετικά προϊόντα και η χρήση υψηλής ποιότητας συστατικά. Μερικές από τις ευρύτερα διαδεδομένη που έχουν υποστεί ζύμωση φυτικά προϊόντα περιλαμβάνουν ξινολάχανο (λάχανο), τουρσιά (αγγούρια), τα τεύτλα, και τα καρότα.Αν και η ζύμωση του γάλακτος θα τροφοδοτεί κάποια από τα ένζυμα και άλλα θρεπτικά συστατικά, καταστράφηκε κατά τη διάρκεια παστερίωσης, είναι καλύτερο να αγοράσει ζυμωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα που παρασκευάζονται από νωπό γάλα από βοσκότοπους έθεσε ζώα. Όπως είπα προηγουμένως, είναι επίσης σημαντικό να αποφευχθεί η ζύμωση τα τρόφιμα που είναι σε επεξεργασία, όπως με γεύση γιαουρτιού και για λόγους εντυπωσιασμού τα προβιοτικά ροφήματα όπως DanActive Dannon του. Μερικές από τις ευρύτερα διαδεδομένη ζυμωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα περιλαμβάνουν το γιαούρτι, σκληρό τυρί, τυρί cottage, και κεφίρ.

Related posts: