ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού θα πρέπει να αναλάβετε δράση. Διαφορετικά, οι πιθανότητες να πάθετε καρκίνο του μαστού, είναι 1 στις 8.

Παρά τα εκατομμύρια δολάρια που δαπανώνται για έρευνα και νέα φάρμακα, οι συνολικές αποδόσεις έχουν μείνει  ίδιες.

Αλλά οι 8 φυσικοί τρόποι για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού μπορεί να βελτιώσουν σημαντικά τις δικές σας αποδόσεις.

Τρόποι για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού

Φυσικά η πρόληψη του καρκίνου του μαστού απαιτεί να κάνετε ορισμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής. Εδώ είναι τα οκτώ πιο σημαντικά βήματα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

1. Να είστε σωματικά δραστήριοι κάθε μέρα.

Η έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες που ασκούνται για τουλάχιστον 30 με 45 λεπτά την ημέρα έχουν 20-40% χαμηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του μαστού από εκείνες που είναι ανενεργά.

22

2. Μια καλή διατροφή ειναι πρόληψης καρκίνου.

Φάτε μια σούπερ υγιεινή διατροφή. Αύξηση στα φυτοσυστατικά σας (θρεπτικά συστατικά των φυτών), τρώγοντας πολλά ιδιαίτερα λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως, σπόρους, ξηρούς καρπούς και σπόρους, με επίκεντρο την πρόληψη του καρκίνου τρόφιμα ει ναι παρακάτω.

diskoiliotita-trofes

Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες συμβάλλουν στη μείωση του καρκίνου που προκαλούν τις μορφές των οιστρογόνων στο αίμα σας και μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού έως και 54%.

Υγιείς τροφές πλούσιες σε ίνες περιλαμβάνει φρέσκα φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως, τα φασόλια και λαχανικά πλούσια σε καροτενοειδή, φλαβονοειδών και σταυρανθή φυτοθρεπτικά συστατικά.

Σόγια η προϊόντα της έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Αλλά να αποφύγετε τα πολύ ζαχαρούχα και τα προϊόντα διύλισης σόγιας, όπως το γάλα σόγιας και σόγια έλαια.

Τα λαχανικά , όπως το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τα πράσα, θα βοηθήσουν την εξουδετέρωση των καρκινογόνων ελευθέρων ριζών και την πρόληψη με το πολλαπλασιασμό των κυττάρων του καρκίνου. Είναι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

3.Να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος.

Μελέτες δείχνουν ότι το υπερβολικό βάρος είναι ένας παράγοντα κινδύνου. Όμως, η έρευνα δείχνει επίσης ο κίνδυνος σχετίζεται κυρίως με τα υψηλά υπογλυκαιμικά γλυκά, ζαχαρούχα ποτά και άλλα πολύ επεξεργασμένους υδατάνθρακες, η οποία τείνει να οδηγήσει σε υπερβολικό βάρος.

bigstock-Drinking-And-Driving-2785571

4.Να Εξαλείψουν ή να περιορίσουν την κατανάλωση οινοπνεύματος.

Οι μελέτες δείχνουν ανθρώπους που πίνουν δύο ή περισσότερα αλκοολούχα ποτά την ημέρα, να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού κατά σχεδόν διπλάσιο ποσοστό σε σχέση με εκείνους που δεν πίνουν αλκοόλ Και ο κίνδυνος καρκίνου του μαστού αυξάνεται με κάθε επιπλέον ποτό.

 5. Μην καπνίζετε ή εισπνέετε καπνό.

Οι γυναίκες που καπνίζουν ή εκτίθενται συνεχώς στο παθητικό κάπνισμα είναι μέχρι και 40% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού.

6. Μείωση της πρόσληψης λίπους και να τρώτε υγιεινά λίπη.

Μια διατροφή υψηλή σε λιπαρά, ιδιαίτερα τα τρανς λιπαρά, συνδέεται με ένα υψηλότερο ποσοστό του καρκίνου του μαστού. Όμως, τα μονοακόρεστα και τα έλαια ψαριών σχετίζεται με χαμηλότερα ποσοστά καρκίνου του μαστού. Να μειωθεί το συνολικό λίπος στο 25-30% των θερμίδων. Εξαλείψτε trans λιπαρά, τα κορεσμένα λίπη και την αύξηση πρόσληψης σας για το ελαιόλαδο και ωμέγα-3 ιχθυελαίου.

7. Μειώστε την έκθεση σας σε καρκινογόνους παράγοντες. Αποφύγετε οπου προκαλούν καρκίνο

Τρόφιμα, περιττές ακτινογραφίες, λαμβάνοντας θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης, την εισπνοή ή η φυσική επαφή με τα εντομοκτόνα, ζιζανιοκτόνα ή άλλες καρκινογόνες ουσίες.

29933d29358e95a23bc01d493565c867_XL

8. Πάρτε υψηλής ποιότητας συμπληρώματα διατροφής.

Για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και άλλων ασθενειών που χρειάζεστε συμπληρώματα που περιλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και τα μέταλλα. Ιδιαίτερα χρήσιμη για τη μείωση του κινδύνου του καρκίνου του μαστού είναι οι βιταμίνες A, D, E, σταυρανθή, και τα ωμέγα-3 ιχθυελαίου .

Αυτοί οι οκτώ τρόποι για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να μείνετε ζωντανή και υγιής, να αναπτυχθεί μια ισχυρή, ανθεκτική ανοσοποιητικό σύστημα και να μειώσει τον κίνδυνο του κρυολογήματος, καπνοδόχοι, ιούς και πολλές άλλες εκφυλιστικές ασθένειες.

πηγη

commonsensehealth.com

Related posts: