ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Καρδιά και  ΤΡΟΦΙΜΑ

Ενώ οι θάνατοι  που οφείλονται σε καρδιακή νόσο έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια, εξακολουθεί να είναι η Νο 1 αιτία θανάτου Τα καλά νέα είναι ότι τώρα γνωρίζουμε πολλά σχετικά με την πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου, η οποία περιλαμβάνει τόσο τα εγκεφαλικά επεισόδια και  τις καρδιακές προσβολές. Είναι σαφές ότι η υγιεινή διατροφή και η άσκηση είναι τα μέτρα για μια υγιή ζωή Αυτό  μπορεί να κάνει μια τεράστια διαφορά.

Τροφές

Σολομόςsolomos-kardia

Σολομός  και άλλα λιπαρά ψάρια όπως σαρδέλες και το σκουμπρί είναι τα πρώτα της καρδιάς υγιεινά ΤΡΟΦΙΜΑ.

Αυτό συμβαίνει επειδή περιέχουν άφθονες ποσότητες με  ωμέγα-3 λιπαρά οξέα,  που έχουν αποδειχθεί σε μελέτες ότι μειώνουν τον κίνδυνο της αρρυθμίας (ακανόνιστος καρδιακός παλμός) και της αθηροσκλήρωση (συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες) και μειώνουν τα τριγλυκερίδια. Η κατανάλωση ψαριών και κατά προτίμηση τα λιπαρά ψάρια τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι επίσης διαθέσιμα ως συμπληρώματα διατροφής.

Πλιγούρι βρώμηςpligoyri-bromi-kardia

Εχει υψηλή περιεκτικότητα σε διαλυτές φυτικές ίνες, το οποίο μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη. «Λειτουργεί σαν ένα σφουγγάρι στο πεπτικό σύστημα και απορροφά την χοληστερόλη, ώστε να αποβάλλεται από το σώμα και δεν απορροφάται στην κυκλοφορία του αίματος», λέει ο Lauren Graf, διαιτολόγος και συν-διευθυντής του Προγράμματος Καρδιακές ευεξίας στο Ιατρικό Κέντρο Montefiore στη Νέα Υόρκη.Άλλα δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως το ψωμί, τα ζυμαρικά και κόκκοι είναι επίσης καλά για την καρδιά όσο διάστημα εξακολουθούν να περιέχουν το σύνολο των κόκκων.

Μύρτιλαmirtila-kardia

Όχι μόνο τα βατόμουρα, αλλά και οι  φράουλες και  τα άλλα μούρα.Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, οι γυναίκες ηλικίας 25 έως 42 που έτρωγαν περισσότερες από τρεις μερίδες βατόμουρα και φράουλες την εβδομάδα είχαν 32% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής σε σχέση με εκείνους που έτρωγαν λιγότερο. Οι συντάκτες της μελέτης αποδίδεται το όφελος στις ενώσεις, γνωστές ως ανθοκυάνες, φλαβονοειδή (που είναι αντιοξειδωτικά) που μπορεί να μειώσουν την αρτηριακή πίεση και διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία. Οι ανθοκυανίνες δίνουν στα φυτά κόκκινο και μπλε χρώμα τους.

Μαύρη σοκολάταmayrh-sokolata

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει τώρα ότι η μαύρη σοκολάτα μπορεί να ωφελήσει την καρδιά σας, που διαπίστωσαν ότι η καθημερινή κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να μειώσει την μη θανατηφόρο καρδιακή προσβολή και το εγκεφαλικό επεισόδιο σε άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για αυτές τις προβλήματα. Τα ευρήματα που εφαρμόζονται μόνο σε σκούρα σοκολάτα, σοκολάτα σημαίνει απαρτίζεται από τουλάχιστον 60-70% κακάο. Η Σκούρα σοκολάτα περιέχει φλαβονοειδή που ονομάζονται πολυφαινόλες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν την πίεση του αίματος, πήξη, και φλεγμονή. Δυστυχώς, η σοκολάτα γάλακτος και οι περισσότεροι σοκολάτες δεν κάνουν την τάξη όταν πρόκειται για την προστασία σας

πηγη  www.health.com

Related posts: