ΜΕΛΙ-ΜΗΛΟΞΙΔΟ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

 

Εδω και χιλιαδες χρονια ειναι γνωστες οι θεραπευτικες ιδιοτητες των βοτανων.Ο Ασκληπιος συνιστουσε εμπειρικα φαρμακα και επιθεματα με βοτανα για εξωτερικη χρηση.Επισης πολλα απο τα βοτανα που χρησιμοποιουσε ο Ιπποκρατης εξακολουθουν να κατεχουν σημαντικη θεση στη συγχρονη φαρμακευτικη και βοτανοθεραπευτικη.Χρησιμοποιουνται για την θεραπεια πληθους ασθενειων,νεοτερες δε ερευνες απεδειξαν οτι τα βοτανα της ελληνικης φυσης,οπως η ριγανη και το θυμαρι,εχουν αντιοξειδωτικες ιδιοτητες.Το χαμομηλι εχει αντιφλεγμονωδεις ιδιοτητες,ενω ειναι και χωνευτικο,ο μαραθος χρησιμοποιειται για το μετεωρισμο,το τζιντζερ ειναι αποτελεσματικο στη ναυτια κλπ.

Το μελι στην αρχαια Αιγυπτο χρησιμοποιουνταν για την αντιμετωπιση καψιματων και την επουλωση πληγων και οι ερευνες απο πανεπιστημια ερχονται να δικαιωσουν τους Αιγυπτιους.Οντως το μελι βοηθαει στην επουλωση των πληγων,ιδιοτητα που δοκιμαστηκε σε γυναικες με μολυσμενη καισαρικη τομη η υστερεκτομη .Οσες καταναλωναν καθε μια ωρα ποσοτητες μελιου η το χρησιμοπουσαν ως τοπικο αντισηπτικο ξεπερασαν τη βακτηριακη μολυνση.

Το μηλοξιδο εχει εξαιρετικα αποτελεσματα σε οσους υποφερουν απο αρθριτιδα,δηλητηριασεις,υπογλυκαιμια, ερπητα,διαβητη και βοηθαει στη μειωση του σωματικου βαρους.Οι ειδικοι αναφερουν επισης πως λιγα γρ. μηλοξιδο σ’ενα γευμα πλουσιο σε υδατανθρακες μειωνει τις κραμπες