ΜΗΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ;

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Μήπως το σώμα σας χρειάζεται μια αλλαγή λαδιού;

Ήρθε η ώρα να αλλάξετε τον τρόπο που σκέφτεστε για το λίπος. Εδώ και 30 χρόνια καλοπροαίρετοι γκουρού  της δίαιτας  έχουν κηρύξει ότι η κατανάλωση λίπους σας κάνει το λίπος.

Το λίπος, από μόνο του, δεν είναι αυτό που σας κάνει να  αποθηκεύετε λίπος. Αντ ‘αυτού, τρώτε  πάρα πολύ από τα λάθη   είδη λίπη. Μετά από όλα,  όλα τα λίπη δεν είναι ίδια

 Χρόνος για μια αλλαγή λαδιών!

Τι είναι το λίπος;

Το λίπος είναι ένα από τα πιο βασικά δομικά στοιχεία του σώματος. Ο μέσος άνθρωπος είναι μεταξύ 15 και 30 τοις εκατό λίπος! Από όλα τα είδη των λιπών στη διατροφή μας, το σώμα χρειάζεται μόνο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δύο ωμέγα-3 και ωμέγα-6.

Τι είναι ένα ωμέγα λιπαρά; Οι αριθμοί ωμέγα (στην περίπτωση αυτή 3 και 6) αναφέρονται στο σημείο όπου το άτομο υδρογόνου ενώνεται με το μόριο λίπους. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να κατανοήσουμε την επίδραση των διαφόρων λιπών στο σώμα.

ΣΕ  υψηλότερης ποιότητας το λίπος, το  σώμα σας θα λειτουργήσει. Αυτό συμβαίνει γιατί το σώμα χρησιμοποιεί το λίπος που τρώτε για την δημιουργία των κυτταρικών τοιχωμάτων. Έχουμε  περισσότερα από 100 τρισεκατομμύρια κύτταρα στο σώμα σας, και κάθε ένα από αυτά έχει ανάγκη από υψηλής ποιότητας λίπος.

Πώς ξέρεις αν τα κύτταρά σας έχουν  πάρει τα λίπη που χρειάζονται; Το σώμα σας στέλνει σήματα όταν δεν παίρνει αρκετά καλά λιπαρά. Είναι στο χέρι σας να αναγνωρίζουν τα προειδοποιητικά σημάδια:

Ξηρό, φαγούρα, απολέπιση, ή απολέπιση του δέρματος
Μαλακά, ραγισμένα, ή εύθραυστα νύχια

Μικροσκοπικά εξογκώματα στις πλάτες  ή στον κορμό σας
Άλγη, δυσκαμψία των αρθρώσεων
Το σώμα σας χτίζετε  από μέσα προς τα έξω όπως ακριβώς όπως το χτίσιμο ενός σπιτιού. Μπορείτε να πλαισιώσετε το σπίτι με τα φθηνότερα υλικά που μπορείτε να βρείτε ή να επενδύσετε  στην ποιότητα των υλικών που πρόκειται να είναι ενεργειακά αποδοτικά και διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.lipoi

Ποια λίπη  να φάτε  και ποια να αποφεύγετε

Με μια διατροφή των επεξεργασμένων τροφίμων,τα περισσότερα είναι κακής ποιότητας ωμέγα-6 λιπαρά επειδή είναι άφθονα και φθηνά. Το λίπος  αυτό κάνει τα φαγητά με  καλή γεύση και βελτιώνει την υφή τους

Ρίξτε μια ματιά στα συστατικά των αγαπημένων σας συσκευασμένων τροφίμων. Εάν ο κατάλογος περιλαμβάνει έλαια από καλαμπόκι, σόγια, παίρνετε λίπος λάθος Όταν το σώμα βάζει αυτά τα φτηνά τα λίπη για να εργαστούν, τα κυτταρικά τοιχώματα είναι επίσης λάθος . Αυτό σημαίνει ότι αντί για ευέλικτα και προσαρμόσιμα, τα κυτταρικά τοιχώματα είναι σκληρά και άκαμπτα. Το πιο άκαμπτο  είναι το τοίχωμα, και η  πιο αργές  κυτταρικές λειτουργίες είναι  πιο ευάλωτες   σε φλεγμονή.

Για να εξασφαλίσετε ότι το σώμα σας έχει τα λίπη που χρειάζεται για την κατασκευή των κυτταρικών τοιχωμάτων υψηλής ποιότητας, θα πρέπει να τρώτε περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρά.

Τα κυτταρικά τοιχώματα από τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι ευέλικτα, επιτρέποντας στα κύτταρα να ανταποκρίνονται πιο γρήγορα στα μηνύματα.

Δεύτερον, αυτά τα «καλά» λίπη βοηθούν το σώμα να  εχει  προσταγλανδίνες, οι ορμόνες που καταστρέφουν την φλεγμονή. Τα καλύτερα φαγητά  για να βρειτε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα περιλαμβάνουν  στο κρύο νερό τα ψάρια, το βιολογικό έλαιο canola, καρύδια, καρύδια Βραζιλίας, και τα λαχανικά της θάλασσας.

Το σώμα σας έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί με υψηλής ποιότητας λίπη. Οι επιστήμονες υποψιάζονται ότι οι πρώιμοι άνθρωποι έτρωγαν σχεδόν ίσες ποσότητες ωμέγα-6 και ωμέγα-3 λιπαρά (τότε οι περισσότεροι άνθρωποι επερναν ωμέγα-6 λιπαρά τους από τους σπόρους και ξηρούς καρπούς). Αλλά, καθώς οι άνθρωποι άρχισαν να χρησιμοποιουν  έλαια από φυτά, η αναλογία έγινε ασύμμετρη περισσότερο προς ω-6.

Ως αποτέλεσμα των λιπών που είναι εκτός ισορροπίας στη σύγχρονη διατροφή, το σώμα μας είναι πιο ευάλωτο σε ασθένειες όπως ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες. Μετά από όλα αυτά, όταν η ανθρώπινη δίαιτα περιείχε μια ισορροπημένη  σε αριθμό των ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά,  η καρδιακή νόσο είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Τώρα οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι το  νούμερο ένα αιτία θανάτου στον ανεπτυγμένο κόσμο.
Όσο  περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρά τρώτε, τόσο πιο εύκολα το σώμα σας θα δροσίζει. Ένα δροσερό σώμα έχει  λιγότερο φλεγμονή  Και η φλεγμονή είναι η αιτία της σχεδόν κάθε χρόνιων ασθενειών, ιδίως εκείνων που επηρεάζουν τον εγκέφαλο και την καρδιά 

Από όλα τα μέρη του σώματος  που εξαρτάται από την υψηλής ποιότητας λίπος,είναι  ο εγκέφαλος που είναι εξαιρετικά ευάλωτος Αυτό συμβαίνει γιατί ο εγκέφαλος αποτελείται από 60 τοις εκατό λίπος, το μεγαλύτερο τμήμα του οποίου είναι ένα ωμέγα-3 λιπαρά που ονομάζεται δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA ).lipoi-kai-kardia

Ο εγκέφαλός σας χρειάζεται DHA για να προκαλέσει την επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων. Η Εύκολη πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας λίπος αυξάνει την γνωστική λειτουργία, την ευτυχία, την μάθηση και την μνήμη. Σε αντίθεση, οι μελέτες συνδέουν ότι μια ανεπάρκεια των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων θα  δημιουργήσει   κατάθλιψη, άγχος, διπολική διαταραχή, και  σχιζοφρένεια.

Μετά τον εγκέφαλο, είναι η καρδιά 

Η καρδιά είναι ένας άμεσος δικαιούχος των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Οταν συσσωρεύουμε χοληστερόλη,, μειώνοντας τα επίπεδα της σε κακά λίπη (τριγλυκερίδια). Εν τω μεταξύ, αυξάνουν τα επίπεδα της καλής λίπη (HDL) στο αίμα. Μέρος της μαγείας τους είναι ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά κάνουν το αίμα πιο ολισθηρό, γεγονός που μειώνει την πιθανότητα της νόσου της αρτηρίας.

Πέρα από την καρδιά και τον εγκέφαλο, αν τρώτε το σωστό λίπος, επίσης, σας βοηθά να ρίξει το λίπος.Τα Υγιή κυτταρικά τοιχώματα κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας λίπη είναι σε καλύτερη θέση να μεταβολίζουν την ινσουλίνη, η οποία διατηρεί το σάκχαρο του αίματος.

 

3 τρόποι για την αλλαγή του λίπουςsardeles

Η διαδικασία της ανοικοδόμησης  των κυττάρων σας μπορεί να πάρει μέχρι και ένα χρόνο, οπότε δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Εδώ είναι τρεις τρόποι για να αλλάξετε το λίπος του σώματός σας:

Τρώτε περισσότερο άγρια ​​ ψάρια κρύου νερού. Στόχος για δύο μερίδες την εβδομάδα. Οι καλύτερες πηγές των ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι άγριος σολομός, σαρδέλες, ρέγγα Φυσικά, ο καθένας εκφράζει την ανησυχία της για τη βιωσιμότητα και την ασφάλεια των ψαριών. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε  από πού  προέρχεται
Αγορά ωμέγα-3 πλούσια σε αυγά. Αυτά είναι ένα από τα λίγα ζωικά προϊόντα που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε τοξίνες και υψηλής ποιότητας λίπη  Αυτά τα αυγά εφοδιάζουν τον οργανισμό με DHA και δεν αυξάνουν τη χοληστερόλη σας? Ακριβώς το αντίθετο. Απολαύστε έως και οκτώ από αυτά τα αυγά την εβδομάδα.
Επιλέξτε ένα συμπλήρωμα με 500 έως 1.000 mg ωμέγα-3 λιπαρών οξέων (αναλογία περίπου 300 EPA και DHA 200 είναι ιδανικό).

 

Μην τρώτε πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα;omega_3_lipara_

πηγες

Mark Hyman, MD

(1) Wolfgang, K et al. 1999 C-αντιδρώσα πρωτεΐνη, ένας ευαίσθητος δείκτης της φλεγμονής Προβλέπει τη μελλοντική του κινδύνου στεφανιαίας νόσου σε υγιείς Αρχικά μεσήλικες med. Κυκλοφορία 99 (2) 237-242
(2) Bradbury J 2011. Δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA): Ένα αρχαίο θρεπτικό συστατικό για τον σύγχρονο ανθρώπινο εγκέφαλο. Θρεπτικά 3 (5): 529-54
(3) Freeman, βουλευτής, et al 2006. Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα: αποδεικτικά βάση για την επεξεργασία και τη μελλοντική έρευνα στην ψυχιατρική. Journal of Clinical Psychiatry 67 (12): 1954-1976. Αναθεώρηση.
(4) Mozaffarian D, Wu JH, 2011 Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και καρδιαγγειακή νόσο: συνέπειες για τους παράγοντες κινδύνου, μοριακά μονοπάτια, και κλινικές εκδηλώσεις. Journal of the American College of Cardiology 58 (20): 2047-67
(5) Mozaffarian D, Wu JH, 2011 Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και καρδιαγγειακή νόσο: συνέπειες για τους παράγοντες κινδύνου, μοριακά μονοπάτια, και κλινικές εκδηλώσεις. Journal of the American College of Cardiology 58 (20): 2047-67