Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΙΤΑ??

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ  στό Κάιρο Κυκλοφόρησε ΕΝΑ Πολύ ενδιαφέρον Βιβλίο ΜΕ Τίτλο “Ο καρκίνος ως μια μεταβολική ασθένεια” από τον γιατρό και καθηγητή Tomas Seyfried που αξίζει να το μελετήσει οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για τη διατροφή και τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών.
Σε αυτό το βιβλίο ο Dr.Seyfried υποστηρίζει πως ο καρκίνος είναι μια αλλαγή στο τρόπο που τα κύτταρα μεταβολίζουν τα θρεπτικά συστατικά για να παράγουν ενέργεια.

Τα φυσιολογικά κύτταρα μας μπορού να χρησιμοποιήσουν και τη γλυκόζη αλλά και τα λιπαρά για να παράγουν ενέργεια .Η παραγωγή ενέργειας από τα λιπαρά είναι μια διαδικασία που γίνεται στα μιτοχόνδρια.Τα καρκινικά κύτταρα έχουν βρεθεί να χρησιμοποιούν σαν μέσο ενέργειας μόνο τη γλυκόζη και τη φρουκτόζη .Μάλιστα έχει βρεθεί πως τα καρκινικά κύτταρα στο πάγκρεας χρησιμοποιούν αποκλειστικά τη φρουκτόζη για να πολλαπλασιαστούν.

Η παραγωγή ενέργειας μέσω των λιπαρών έχει σαν αποτέλεσμα την παραγωγή ενώσεων που ονομάζονται κετόνες.

Οι κετόνες δε μπορούν να μεταβολιστούν από τα καρκινικά κύτταρα.Έτσι ο Dr.Seyfried παρουσιάζει στο βιβλίο του διαιτιτικές αλλαγές που μπορούν να προκαλέσουν στο σώμα να χρησιμοποιεί το λίπος και όχι τη γλυκόζη για ενέργεια και έτσι να εξαντλήσει τα καρκινικά κύτταρα που τελικά θα οδηγήσει στο θάνατο τους.Μια τέτοια δίαιτα ονομάζεται κετογενική και μέχρι στιγμής έχει χρησιμοποιηθεί κλινικά για τη θεραπεία της επιληψίας αλλά για πρώτη φορά παρουσιάζεται από κάποιον ερευνητή σαν θεραπεία για καρκίνο και όχι μόνο .

Όπως αναφέρει στο βιβλίο του ο Δρ Seyfried μια τέτοια δίαιτα θα μπορούσε να είναι ωφέλιμη και σε άλλες παθήσεις όπως λοιμώξεις από ιούς και νευρολογικά προβλήματα.Η δίαιτα αυτή είναι επίσης ωφέλιμη για κάποιον που θέλει να χάσει γρήγορα σωματικό λίπος.

Οι αρχές που στηρίζεται αυτό το θεραπευτικό σύστημα πάνω κάτω ήδη εφαρμόζονται στο Ιπποκράτη Ινστιτούτο Υγείας αλλά και από άλλους γιατρούς και ερευνητές και αυτό εξηγεί πως έχουν τόσο μεγάλο ποσοστό στην θεραπεία και πρόληψη του καρκίνου.

karkinosΟι κανόνες της κετογενικής διατροφής είναι:

1,12 έως 16 εώς και 18 ώρες νηστείας στη διάρκεια της οποίας καταναλώνονται μόνο νερό και πράσινοι χυμοί .Αυτός ο κανόνας γράφει ο καθηγητής είναι ο πιο σημαντικός για να παράγει το σώμα τις περισσότερες κετόνες.Σε μελέτες που έκαναν οι άνθρωποι που έτρωγαν σύμφωνα με τη δίαιτα αλλά δεν εφάρμοζαν αυτό το κανόνα δε μπορούσαν να πετύχουν θεραπευτικά αποτελέσματα.

Ο κανόνας αυτός που ονομάζεται διαλειμματική νηστεία και είναι μια πλεον πολύ δημοφιλής πρακτική σε πολλά συστήματα διατροφής έχει και επιπλέον οφέλη όπως είναι η αντιγήρανση, η αποτοξίνωση και η ξεκούραση του πεπτικού συστήματος.Ακόμα δραστηροποιείται η αυτοφαγία που είναι ένας αμυντικός μηχανισμός του σώματος ενάντια σε παθογόνα .Η διαλημματική νηστεία είναι πολύ προτιμότερη από τις νηστείες που γίνονται για μέρες γιατί οι παθογόνοι μικροοργανισμοί έχουν ένα μηχανισμό που μπορούν να προσαρμοστούν στην απουσία θρεπτικών συστατικών και έτσι η αυτοφαγία δεν είναι αποτελεσματική.

2.Περιορισμός στους υδατάνθρακες.Οτιδήποτε έχει γλυκιά γεύση (συμπεριλαμβανομένων και των φρούτων) και μπορεί να ανεβάσει την ινσουλίνη στο άιμα πρέπει να αποφεύγεται .Σύνθετοι υδατάνθρακες όπως από κινόα κτλ και αυτοί πρέπει να περιοριστούν σημαντικά αν όχι να αποφεύγονται εντελώς στη φάση της θεραπείας.

3.Περιορισμός στη πρωτείνη καθώς πολύ πρωτείνη περιέχει μεγάλα ποσοστά γλουταμίνης που μαζί με τη γλυκόζη μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα καρκινικά κύτταρα.Γενικός κανόνας είναι 1 γρ επί το καθαρό σωματικό βάρος .Αυτό για ένα άτομο 65 κιλών με 15-20% λίπος θα είναι περίπου στα 55γρ.

4.Αύξηση των λιπαρών από λάδι καρύδας, ελαιόλαδο, αβοκάντο, λιναρόσπορο κτλ..τα κορεσμένα λιπαρά από λάδι καρύδας και μακαντέμια προτιμούνται γιατί χρησιμοποιούνται άμμεσα από τα μιτοχόνδρια.
Αυτές οι διαιτιτικές αλλαγές έχουν αποδειχθεί πολύ χρήσιμες σε άτομα που πάσχουν από καρκίνο και υπάρχουν αρκετές μαρτυρίες για ασθενείς που είχαν 100% θεραπεία σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μια από αυτές μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος στο παρακάτω βίντεο.Η ασθενής ακολούθησε μια βέγκαν εκδοχή της κετογενικής δίαιτας.

 

 

Στο βεγκανισμό η κετογενική δίαιτα μπορεί να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματική αν καταναλώνονται περισσότερο ωμές τροφές .Το διαιτολόγιο θα περιλαμβάνει λαχανικά από τη γή και τη θάλασσα, αβοκάντο, πολλά λιπαρά, βλαστάρια και φύτρα (φύτρα από όσπρια και σιτηρά χωρίς γλουτένη σε πολύ μικρά ποσοστά) , καρπούς και καθόλου φρούτα

πηγη.http: //sproutsforlife81.blogspot.gr/

https://itunes.apple.com/us/book/cancer-as-a-metabolic-disease/id529485962?mt=11&uo=4&at=11l5JW